גיבוב של שטויות לדעתך
אני מבסס את דעתי על משהו , זה שזה לא נראה לך , לא אומר שזה גיבוב של שטויות , אני לא ציינתי שדעותיך הם גיבוב של שטויות . ומכיווון שאתה מתבטא כך זו גם תהיה התגובה האחרונה שאני אגיב על הודעה שלך ( ואני לא חושב שזה יהיה איכפת לך בכלל ) . . שאתה אומר שלחברת אורנג אין אוהדים , אני מסביר לך שהאוהדים שלה הם בעלי המניות . והדרקטריון של אורנג או של כל חברה פרטית אחרת יוצא כל רבעון במאזן רווח או הפסד והוא חייב לתת דין וחשבון לבעלי מחזיקי המניות . כשם שקבוצה לא יכולה להתקיים בלי קהל תומך שיצור לה הכנסות , חברה פרטית לא יכולה להתקיים ללא מחזיקי המניות . שתגדל תבין את ההקשר . קבוצה זו חברה , והיא מתקיימת בדיוק על בסיס חברה פרטית . הגבלת שכר לא באה ליצור שיוויון , היא גם לא יוצרת .הדראפט יוצר את השיוויון . ס''א לקחה 4 אליפויות בגלל בחירת דראפט בדאנקן , מיאמי לקחה אליפות בגלל בחירה בוייד , שתיהן לא לקחו אליפות בגלל תקרת שכר ! תקרת שכר באה באה בכדי שרוב בעלי הקבוצות לא יצטרכו להוציא יותר כסף מהכיס שלהם .חשבת אולי להגביל את השכר של מר סטרן ? חשבת אולי שאותם בעלי קבוצות היו מוכנים שמישהו יגביל את ההכנסות שלהם בחברות הפרטיות שלהם ? שחקן , כמו כל איש מקצוע אחר צריך להרוויח כמה שערכו שווה בשוק . אין מקום בשוק פרטי להגבלת שכר . מה זה שכר מקסימום ? אין בשום מקום דבר כזה . שכר צריך להיות שווה ערך לתפוקה שאתה מביא לחברה שלך . שתגדל אתה תבין . שתסיים אונברסיטה אתה תרצה להיות מתוגמל על פי השכלתך , ואתה לא תהיה מוכן שאף אחד יגביל את השכר שלך . מנהל בית חולים כלשהו לא אמור להרוויח אותו שכר כמו רופא מומחה . שניהם תותחים , אבל אחד הוא מנהל בית החולים ואחד הוא רופא מומחה . אין שום סיבה בעולם שקובי ברייאנט , וויד , לברון , ירוויחו את אותו השכר שסטפן מרבורי מרוויח . אין שום סיבה בעולם שלאמאר אודם ירוויח 15 מיליון והם 20 . אין לזה שום ביסוס . אם בעל קבוצה מיליארדר לוקח קבוצה בתור הובי , והוא נוזל מזומנים , והוא רוצה להיות פרייאר ולשלם פי 10 כסף לשחקן , זכותו , מה זה הגבלת שכר ? צריך שיהיה מינימום שכר ולא מקסימום שכר . שוב אתה חוזר לעניין הלייקרס ? הלייקרס עם תקרת שכר היא קבוצה שלקחה 5 אליפויות . תקרת שכר או ביטולו לא ישנו או ישפרו את מעמדה של הלייקרס . זה שאתה לא יוצא מהבועה שלך וחושב שכל דבר שאני רושם חייב להיות קשור לליקרס , זו בעיה שלך , לא שלי . שופטים בני 55 שייך לליקרס ? מצלמות שייך לליקרס ? הלייקרס תמיד יהיו בין הקבוצות הגדולות . הם כאלה גם עכשיו , גם שיש תקרת שכר . בNBA יש שלושים קבוצות . ב25 שנה האחרונות 7 לקחו אליפויות . כמעט כולן בשל בחירת דראפט מוצלחת . אני מתחייב בפניך ששארלוט , אוקלוהומה , ממפיס , קליפרס , מינסוטה , וושינגטון , גולדן סטייט , ועוד איזה 10 קבוצות נוספות לא יקחו אליפות גם עוד 30 שנה בגלל תקרת שכר . הם אולי יקחו אליפות בגלל בחירת דראפט מוצלחת בסגנון כוכב כמו לברון או וויד , שסביבו תיבנה קבוצה . הקבוצות הללו מתקיימות גם כיום תחת תקרת שכר והן חוטפות בראש שנה אחר שנה מקבוצות שיש להם אותה תקרת שכר . הם ינצחו אותם בעונה הסדירה , פעם או פעמיים , הם לא יקחו אליפות , הם בקושי יגיעו לפלייאוף. היה שלום , הצלחה בבית ספר , בצבא ,