שינויים בליגה

go lakers go

New member
גם אני לא חושב שאצליח לשכנע אותך

אבל לפחות ההתנהלות לגיטימית ומכובדת . אתה לא צריך לקנות , כי אני לא מנסה למכור שום דבר . זו דעתך וזו דעתי . לא לדבר איתך על כדורגל ? חבל אתה מפסיד .יש כדורגל ויש כדורגל ישראלי
חבל שאתה לא מפריד ביניהם. ליונל מסי לא פחות מלהיב מקובי ברייאנט וכרסיטיאנו רולנדו לא פחות מוויד , והצמפיונס ליג הוא שוק ריווחי פי 10 מהNBA . בצפיונס ליג , ללא הגבלת שכר , קבוצות כמו פורטו ומארסיי הצליחו לזכות בגביע , והרבה קבוצות אחרות הגיעו לשלבי חצאי ורבעי גמר . טוב ביקשת בלי כדורגל .

rapgamer4ever

New member
כבר הסברתי לך

ששוק חופשי זה טוב ויפה בכלכלה אבל ספורט זה קודם כל ספורט ורק אחר כך מגיע הצד הכלכלי. כן, למכבי ולבאיירן יש מונופול בליגות שלהן. זה שזה עונה להגדרה של "שוק חופשי" לא הופך את זה לחיובי אלא ללא ספורטיבי. השאיפה היא להיות ספורטיביים ומעניינים, לא לתת לבעלים חופש בלתי מוגבל. כן, היו 7 אלופות ב-20 השנה האחרונות ב-NBA. עכשיו אני רוצה שתראה לי ליגה בכירה אחת שהמצב שם מתקרב לזה. סה"כ היו ב-nba 16 אלופות. וסתם לידע כללי- הפרנצ'ייז של הוויזארדס (בזמנו בולטס) כבר לקח אליפות. בוא תראה לי איפה בדיוק המצב דומה. עזוב דומה, באיזו ליגה היו 8 אלופות? וכמו שאמרתי ההשוואה עם הכדורגל היא לא נכונה מראש, כי בכדורגל המבחר גדול הרבה יותר. אתה יכול לבנות קבוצת כוכבים וזה לא יפריע לעוד 5 קבוצות לבנות קבוצת כוכבים. ב-NBA זה לא המצב. המטרה של תקרת השכר היא לא להבטיח הישגים שווים לכולם, כי אז אפשר פשוט לחלק אליפויות לפי התור. המטרה של תקרת השכר היא להבטיח משחק הוגן ומעניין, וזה משיג את המטרה מצוין. הקליפרס על הפנים כי היא מתנהלת על הפנים, לא כי היא יכולה להרשות לעצמה לשלם עשירית מקבוצה אחרת. בקיצור- חברות בע"מ זה לא רלבנטי (בדיוק מהסיבה שאין אוהדים של חברות גוגל ואפל), קבוצות כדורגל לא הרבה פחות רלבנטי וכשנלמד מהכדורסל באירופה המצב יהיה מאוד רע. ה-NBA הוא המודל אליו צריכים לשאוף ולא להיפך. אני אומר את זה בלב שלם אפילו שהוא נקרע כששחקנים לא יכולים לממש את זכותם הטבעית לעשות בקריירה מליארד במקום 300 מליון.

go lakers go

New member
ספורט לא קיים ללא שוק כלכלי

לכן הנמושות ישארו נמושות והגדולות יישארו גדולות . ריאל ברצלונה ומילאן לא היו יכולות לשלם לשחקנים שלהם מיליוני דולרים , אם המגרשים לא היו מלאים , אם הם לא היו מקבלים זכויות שידור מפלצתיות , ואם הן לא היו מצליחות ליצור שוק מעבר למשחק עצמו . כל אותן קבוצות נוסעות כל שנה למזרח הרחוק רק כי שם יש להן שוק . דיויד בקאהם מקבל בלוס אנגלס גלאקסי 250 מיליון דולר ל5 שנים !!! הוא מקבל את אותן 250 לא בגלל שהוא שווה 250 ( שום שחקן לא שווה ) אלא כי הוא מביא לה כסך מחוץ למשחק . בקאהם הוא שוק בפני עצמו . הכוכבים של המשחק הם השחקנים עצמם , לא סטרן . ואוהדים בספורט הם שווי ערך לבעלי מניות של אותן חברות שהבעלים שלהם מחזיקים קבוצות רק בשביל ההובי . כשם שאותם בעלי מניות רוצים תפוקה וערך למניות שלהם , גם האוהדים רוצים תפוקה והצלחה לקבוצה שלהם. הכסף ילך למי שמגיע ( לכוכבים ) ואם יש בעל קבוצה פרייאר שמוכן לשלם על שחקן X ששווה מיליון , 50 מיליון זו בעיה שלו . אגב רוב הקבוצות הגדולות בכדורגל נסחרות בבורסה . הצמפיונס ליג רווחי פי 10 מNBA . תפנימו . סטרן והNBA לא המציאו את המשחק ואת החוקים של הספורט . בינתיים אני רואה שבליגה האנגלית והגרמנית כל האיצטדיונים מפוצצים ( של כל הקבוצות ) ותמיד אותן 3-4-5 קבוצות לוקחות אליפות . בNBA יש המון משחקים שחצי אולם של 20 אלף ריק . בצמפחונס ליג ובכל הליגות הגדולות באירופה כל משחק 50 + אלף צופים במשחק . אז דרשני . איפה הNBA ואיפה הצמפינסליג .

rapgamer4ever

New member
איזה גיבוב של שטויות יא אללה

"ספורט לא קיים ללא שוק כלכלי". נכון שכחתי, ה-NBA הם הביטוי המוחלט של הקומוניזם. אוהדי ספורט לא קשורים בשום צורה לבעלי מניות, אתה מנסה להלביש את התיאוריה שלך בכוח כשזה פשוט לא עובד. תפנים- קבוצה זה לא חברה, אוהד הוא לא בעל מניה. אני לא מבין מה אכפת לך בכלל אם השחקנים ירוויחו 300 מליון או מליארד. אני לא מבין למה למישהו צריך להיות אכפת חוץ מלעצמם. הסיבה האמיתית היא ששנינו יודעים מי יהיו הקבוצות הדומיננטיות אם יבטלו את תקרת השכר- והפעם הן יהיו דומיננטיות לתמיד. לגבי הצ'מפיונס- בפעם המליון, כדורגל זה לא כדורסל. בכדורגל יש לך מבחר גדול בהרבה של שחקנים מהרמה הגבוהה ביותר, בכדורסל זה לא המצב.

go lakers go

New member
גיבוב של שטויות לדעתך

אני מבסס את דעתי על משהו , זה שזה לא נראה לך , לא אומר שזה גיבוב של שטויות , אני לא ציינתי שדעותיך הם גיבוב של שטויות . ומכיווון שאתה מתבטא כך זו גם תהיה התגובה האחרונה שאני אגיב על הודעה שלך ( ואני לא חושב שזה יהיה איכפת לך בכלל ) . . שאתה אומר שלחברת אורנג אין אוהדים , אני מסביר לך שהאוהדים שלה הם בעלי המניות . והדרקטריון של אורנג או של כל חברה פרטית אחרת יוצא כל רבעון במאזן רווח או הפסד והוא חייב לתת דין וחשבון לבעלי מחזיקי המניות . כשם שקבוצה לא יכולה להתקיים בלי קהל תומך שיצור לה הכנסות , חברה פרטית לא יכולה להתקיים ללא מחזיקי המניות . שתגדל תבין את ההקשר . קבוצה זו חברה , והיא מתקיימת בדיוק על בסיס חברה פרטית . הגבלת שכר לא באה ליצור שיוויון , היא גם לא יוצרת .הדראפט יוצר את השיוויון . ס''א לקחה 4 אליפויות בגלל בחירת דראפט בדאנקן , מיאמי לקחה אליפות בגלל בחירה בוייד , שתיהן לא לקחו אליפות בגלל תקרת שכר ! תקרת שכר באה באה בכדי שרוב בעלי הקבוצות לא יצטרכו להוציא יותר כסף מהכיס שלהם .חשבת אולי להגביל את השכר של מר סטרן ? חשבת אולי שאותם בעלי קבוצות היו מוכנים שמישהו יגביל את ההכנסות שלהם בחברות הפרטיות שלהם ? שחקן , כמו כל איש מקצוע אחר צריך להרוויח כמה שערכו שווה בשוק . אין מקום בשוק פרטי להגבלת שכר . מה זה שכר מקסימום ? אין בשום מקום דבר כזה . שכר צריך להיות שווה ערך לתפוקה שאתה מביא לחברה שלך . שתגדל אתה תבין . שתסיים אונברסיטה אתה תרצה להיות מתוגמל על פי השכלתך , ואתה לא תהיה מוכן שאף אחד יגביל את השכר שלך . מנהל בית חולים כלשהו לא אמור להרוויח אותו שכר כמו רופא מומחה . שניהם תותחים , אבל אחד הוא מנהל בית החולים ואחד הוא רופא מומחה . אין שום סיבה בעולם שקובי ברייאנט , וויד , לברון , ירוויחו את אותו השכר שסטפן מרבורי מרוויח . אין שום סיבה בעולם שלאמאר אודם ירוויח 15 מיליון והם 20 . אין לזה שום ביסוס . אם בעל קבוצה מיליארדר לוקח קבוצה בתור הובי , והוא נוזל מזומנים , והוא רוצה להיות פרייאר ולשלם פי 10 כסף לשחקן , זכותו , מה זה הגבלת שכר ? צריך שיהיה מינימום שכר ולא מקסימום שכר . שוב אתה חוזר לעניין הלייקרס ? הלייקרס עם תקרת שכר היא קבוצה שלקחה 5 אליפויות . תקרת שכר או ביטולו לא ישנו או ישפרו את מעמדה של הלייקרס . זה שאתה לא יוצא מהבועה שלך וחושב שכל דבר שאני רושם חייב להיות קשור לליקרס , זו בעיה שלך , לא שלי . שופטים בני 55 שייך לליקרס ? מצלמות שייך לליקרס ? הלייקרס תמיד יהיו בין הקבוצות הגדולות . הם כאלה גם עכשיו , גם שיש תקרת שכר . בNBA יש שלושים קבוצות . ב25 שנה האחרונות 7 לקחו אליפויות . כמעט כולן בשל בחירת דראפט מוצלחת . אני מתחייב בפניך ששארלוט , אוקלוהומה , ממפיס , קליפרס , מינסוטה , וושינגטון , גולדן סטייט , ועוד איזה 10 קבוצות נוספות לא יקחו אליפות גם עוד 30 שנה בגלל תקרת שכר . הם אולי יקחו אליפות בגלל בחירת דראפט מוצלחת בסגנון כוכב כמו לברון או וויד , שסביבו תיבנה קבוצה . הקבוצות הללו מתקיימות גם כיום תחת תקרת שכר והן חוטפות בראש שנה אחר שנה מקבוצות שיש להם אותה תקרת שכר . הם ינצחו אותם בעונה הסדירה , פעם או פעמיים , הם לא יקחו אליפות , הם בקושי יגיעו לפלייאוף. היה שלום , הצלחה בבית ספר , בצבא ,

rapgamer4ever

New member
טוב מה אתה נעלב לי עכשיו

אני מנסה להיות איתך בסדר, תאמין לי. אם לא היה לי שום כבוד כלפיך לא הייתי טורח להגיב בכלל. מה שמתסכל הוא שאתה אמנם לא תוקף את הדעה שלי אבל בכלל לא מתייחס אליה ורק חוזר על עצמך. אין לי כוח להכנס שוב לעניין הקבוצה=חברה. גם לא לרחמים כלפי השחקנים שמרוויחים מאות מליונים ולא מליארדים. ובכלל- לפי הגישה שלך גם אין סיבה לקבוע שכר מינימום. אני חוזר שוב לתקרת השכר. תקרת השכר מאפשרת לדראפט להפוך קבוצות לאלופות, וזאת הנקודה שאני חושב שאתה מתקשה להבין. ביטול תקרת השכר יגרום לקבוצות לבחור שחקנים מעולים בדראפט, אבל לאלץ אותן לוותר עליהם עם תום החוזה. אז מה זה שווה? אבל הכי חשוב- אל תיקח ללב עכשיו. אתה עוקץ אותי על הגיל שלי (בכל זאת- יותר אישי מלעקוץ על הדעות) וזה עובר לידי. אל תעלב ויהיה יותר טוב. זה כולה ילד בן 17 שלא סיים בצפר, לא עשה צבא ולא עבד בחברה אמיתית מעולם- למה שהביקורת שלו על הדעות שלך תשנה בכלל? בקיצר, טייק איט איזי

go lakers go

New member
ביום שאני אעלב ממישהו וירטואלי אני אקפוץ קודם

מעזריאלי . אני אגיב להודעה שלך ( למרות שהקלדתי לפני חצי שעה שלא אעשה זאת יותר ) , רק כי אתה טועה ומטעה שוב . אני עקצתי אותך על גילך ? שרשמתי לך שתגדל תבין זה כי אתה קטין ואני לא מצפה שתבין בגיל 17 דברים שאני לא הבנתי בגיל 17 אתה מוזמן לשאול את הוריך , להיכנס לגוגל , או אפילו לשאול את עבוד מהונג קונג מה זה שוק חופשי ומה זו הגבלת שכר . לא רק שלא שעקצתי את גילך , נתתי לך מחמאות מספר פעמים . ציינתי אותך ואת אורן ככותבים הטובים כאן תוך כדי תדהמה שאתם לא בני 18 אפילו , תוך כדי ציון שאתם צריכים לכתוב יותר . אם לא הבנת זו מחמאה לא העלבה . עקצתי כאן מספר לא מועט של אנשים , אבל , וזה אבל גדול , רק בתגובה למה שרשמו לי . מעולם לא עקצתי כאן מישהו סתם , ותמיד העקיצות שלי היו בתגובה לעקיצה כלפי . אותך בכל אופן לא עקצתי . אם אתה חושב שלומר למישהו שתגדל תבין , זו עקיצה אתה טועה . אני בן 35 וכל יום מבין משהו חדש . אתה לא צריך להיות מודאג אני לוקח הכל באיזי. אני אפילו יכול להנות שבוסטון מנצחת את הלייקרס 40 הפרש ולוקחת אליפות . אני נהנה מהמשחק , וגם אם הקבוצה שלי מפסידה אליפות אני נהנה לראות קבוצה אחרת ( בוסטון ) מציגה הגנה שלא נראתה מעולם . אני מפריד אהדה מאהבה לספורט בכלל ( ולNBA במקרה הזה ) . אני גם לוקח בפרופרציה הנכונות תגובות והודעות לא רלבנטיות , כשם שאני לוקח בפרופרציה הודעות של שמחה לאיד בלבד . ושוב , שיהיה לך בהצלחה בכל אשר תבחר .

rapgamer4ever

New member
במקרה, יש לי הבנה מסוימת בכלכלה

לא שהיית אמור לדעת את זה, תמיד יש הפתעות. אם התכוונת ב"כשתגדל תבין" וב"בהצלחה בבי"ס ובצבא" לא לעקיצות אז אני מצטער על הטעות, תמיד יש הפתעות. אם כי מובן שלא דיברתי על המחמאות שלך שאותן פירשתי נכון. העיקר שלא נעלבת.

האמת

שאם אור לא היה כותב "למי אכפת בכלל" על הMLB (בחתימה
) הוא היה משתמש בליגה הזאת כי זו הדוגמא המושלמת לטענה שלו. לא בא לקחת לצד אבל הMLB - ליגת הבייסבול של ארה"ב - בלי תקרת שכר ולמרות שיש המון תלונות בנושא הזה, השוויוניות שם לא נופלת מאף ליגה (ואף עולה עליהם) בארה"ב (הוקי, NBA ופוטבול כולם עם תקרות שכר). ולא מדובר פה בליגה נידחת, הליגה יותר בכירה מהNBA שם. ב9 השנים האחרונות היו 8 אלופות שונות, נלך עוד שנה אחרונה (שיהיה מספר יפה - עשור) וסה"כ 15 קבוצות הגיעו לוורלד סיריס - הגמר - מתוך 30 קבוצות, כלומר 50% מהאוהדים בליגה זכו לראות את הקבוצות שלהם בגמר ב10 השנים האחרונות. ב20 השנה האחרונות - 14 אלופות שונות, 22 קבוצות שונות בוורלד סיריס, מעל 2/3 ליגה. ב30 השנה האחרונות - 20 אלופות שונות, 4 קבוצות בלבד -לא- הגיעו לוורלד סיריס (וגם הם הצליחו לא מעט בשנים האלו). לשם השוואה - בפוטבול 10 קבוצות לא הגיעו לסופר-בול ב30 השנה האחרונות, שליש מהליגה. 14 אלופות שונות זכו בNFL בזמן הזה. בהוקי - 13 אלופות שונות. בווימבלדון (סתם בשביל הכיף
) גם 13. בNBA? יש 9 בלבד. פחות משליש מהליגה. זה לא אומר שהמערכת מושלמת - ממש לא. הניו יורק יאנקיז בזבזו ב8 השנים האחרונות מעל לחצי מיליארד דולר יותר מהקבוצה הקרובה אליהם וסה"כ איזה כמעט 2 מיליארד (ב4 השנים האחרונות עברו את ה200 מיליון בתקציב לעונה) בלי שום אליפות להראות בשביל זה. דווקא לפני שהתחילו לקנות כל מה שזז וליצור את הפער מהליגה, בין 96 ל2000, זכו ב3 אליפויות רצופות ו4 מ5, כשהבסיס היה שחקני בית בעיקר. לא מושלמת, אבל אי אפשר להגיד שאין שוויון בגלל המחסור בתקרת שער. בשנים האחרונות יותר ויותר קבוצות קטנות ומפתיעות ומתקדמות רחוק מאוד, שנה שעברה הגיע לוורלד סיריס הקבוצה עם התקציב השני הכי נמוך בליגה - כחמישית מהתקציב של היאנקיז שפספסו את הפלייאוף. עכשיו מצד שני, הNBA משחק שונה לגמרי, בNBA שחקן אחד משפיע הרבה יותר מאשר בבייסבול. לא משנה כמה שחקנים תביא - הכי יקרים והכי טובים - זה לא מבטיח לך כלום בבייסבול (ראו את היאנקיז ב8 השנים האחרונות). בכדורסל לעומת זאת, שימו קבוצה של האוורד-גארנט-לברון-קובי-פול וקשה לי להאמין שמישהו ימנע מהם אליפות. לסיכום מה שרצית זה סה"כ להביא דוגמא לליגה שזה דווקא לא עובד ככה...לא שזה אומר שזה מה שיקרה בNBA.

זה גדולתו של הדראפט

כמעט כל הקבוצות שציינת נבנו בזכות בחירה אחת או שתיים מבריקות (ע"ע הבולס). הקבוצה שנבנתה בצורה איטית וחכמה (ולא יקרה) היו דטרויט 2.0 עם שחקנים כמו טיישון וביג בן, שאף אחד אחר פשוט לא רצה. לעומת זאת, יש מצב שבלי תקרת שכר הניקס לוקחים ב-2010 את לברון, ווייד ובוש. ולמה שקובי ולברון ירוויחו את אותו השכר שמרוויחים עוד 20 שחקנים? האם הם באותה רמה, הן מבחינת המשחק והן מבחינה שיווקית? הליגה פוחדת מקבוצות של שחקן אחד, אבל זה מה שקורה גם ככה (ובכלל חוקי ה-CBA מורכבים מדי). קישור אל הכתבה של אשברנר

go lakers go

New member
אין לי בעיה אם דראפט להיפך

לא ציינתי אותו כאחד הדברים שצריך שינוי . הדראפט הוא באמת מה שיוצר את השיוויון ( או לפחות מנסה ) ולא התקרת שכר . אתה מבין שמארבורי מרוויח כמו קובי ברייאנט ?! צריך לקחת את הניקס ולהסביר לכולם מה זו תקרת שכר , הם הדוגמא המצויינת לכך . ואגב הניקס , הם מנסים להיפטר מכל שחקן אפשרי רק בכדי לפנות מקום בתקרת דכר ( ובטעויות האינסופית שלהם ) בגדי להביא שחקנים ב2010 . לדעתי כל הקבוצות שמפנות מקום , עושות זאת סתם . לברון הוא יליד קליבלנד , הוא לא יעזוב אותה , אלא כמה תותחים יצטרפו אליו ויבנו שם קבוצה מפלצתית . אולי זה רק אני , אולי אני חולם , אבל לי יש הרגשה שוויד ב2010 מגיע לקליבלנד ויוצר יחד עם לברון קבוצת חלומות . אגב , גם לגורדן לקח 7-8 עונות עד שהביא לשיקגו אליפות . . סבלנות , לברון לא יעזוב את קליבלנד ( הוא יביא אליו עוד כוכב שתיים וישאר שם ) .

ikrmr

New member
מסוף שנות ה-90 הספרס שולטים יותר מאשר הניקס

בס"ד הספרס כבר מעל 10 שנים מהקבוצות הטובות ב-NBA ועם 4 אליפויות מאז 99', והניקס אף לא קבוצת צמרת במזרח.

go lakers go

New member
אתה רק מחזק את דברי

שכחת להוסיף גם שהניקס משלמים הכי הרבה שכר שחקנים בליגה . זה מוביל אותם לאן שהוא ? ! אין קשר בין ס'הכ השכר בקבוצה לרמת ההישגיות בNBA . הניקס הם הדוגמא הכי טובה לזה . רוב הנמושות בליגה משלמות את אותו השכר ( סה'כ ) הקבוצתי מה שלא משנה את התוצאה . הן נשארות חלשות והחזקות נשארות חזקות , ללא קשר לשכר השחקנים . לאמאר אודום מרוויח 14 מיליון , מרבורי 20 מיליון , קובי 20 מיליון . הבנת את הנקודה ? מרבורי מרוויח את אותו השכר שקובי מרוויח , זה לא יעשה את הניקס לקבוצה יותר טובה מהלייקרס . זה כסף שהולך לפח ( במיוחד השנה משלמים 20 מיליון לשחקן שלא ישחק דקה כל העונה ) . התקרת שכר סתם מטעה , מעין אחיזת עיניים . את התוצאות ושיוויון היא לא מביאה וגם לא תביא . בעיקר שאפשר לחרוג מהתיקרה ולשלם קנסות .

כי הניקס מתנהלת כמו חרא זה למה

אבל אם לא הייתה תקרת שכר גם הניהול החרא שלה םלא היה משנה הם פשוט היו יכולים להוציא עוד כסף ופשוט לקנות את מי שבא להם, זה לא מצב תקין...

DDN

New member
באיבוד תקרת השכר אתה מאבד את האיזון

זה אומר שיש לך נמושות שתנצח בטוח ו"חזקות" שתמיד מנצחות ומתחרות ביניהן. יהיו לך 4-5 קבוצות תחרותיות מול כ25 נמושות - נמושות שבסופו של דבר יפשטו רגל והליגה תצתמצם. אם אי אפשר להקים תחרות מול השווקים הגדולים, למה שמשקיעים יקימו קבוצות חדשות? לא יקימו. ואז, תהיה לך ליגה משעממת, צפוייה, ובסופו של דבר - לא רווחית. תקרא מאמרים, איך הליגה נראתה לפני תקרת השכר וכל ה"גזרות של שטרן" - תבין למה תקרת שכר היא כן משהו הכרחי (לדעתי גם לארי בירד אמר על זה כמה דברים בזמנו)

or121210

New member
בתור שונא מכבי אני מתפלא עליך

שאינך מעוניין בתקרת תקצב. עם מכבי תתנהל נכון עם התקציב שלה, מה ש(תתפלא) לעיתים קורה, היא תזכה באליפות, כל עוד אין קבוצה עם תקציב של חצ ממנה, וגם אז הסיכוי שתפסיד את האליפות קלוש. בכדורסל התקציב הוא לא הכל, תשאל את הניקס, אבל בניהול נכון, באמת הליגה הטובה בעולם תהיה משעממת ולא תחרותית. הדבר שאני הכי אוהב ב-NBA הוא התחרות, הידע שקצבוצות עולות ויורדות ברמתם ובדירוגם, ואתה לא יודע מי תהיה האלופה. אין קבוצות בלתי מנוצחות, ולך תדע מה יקרה בפליאוף

go lakers go

New member
אם דני קליין לא היה עוצר את ארדקדי ( ובצדק )

היית רואה את הפועל ירושלים עם תקציב כפול של מכבי . אני לא סובל את מכבי לא בגלל התקציב שלה , אלא בגלל דברים אחרים .אז להאשים את מכבי שרענן כץ מוציא כסף מכיסו הפרטי ? שקבוצות אחרות יחפשו משקיעים שיביאו מיליונים ויעמידו קבוצה לגיטימית מולם . אני מתחייב בפניך שאם נוחי דנקנר , או סמי עופר יקנו את הפועל ירושלים כדורסל ויציעו לכוכב של מכבי כפול שכר הוא עבר אליה אוטומטי , מכבי או לא מכבי . אני לא מבין למה יש צורך להגביל ? למה שום איש עסקים לא לוקח קבוצה אחרת ושם שם 20 או 30 מיליון ? בקטע הזה מכבי לא אשמים . גם אני אוהב תחרות ולא אוהב קבוצה שלוקחת 40 שנה אליפות . גם אם הלייקרס היו לוקחים 10 רצוף זה לא היה מעניין . אבל כל קשר בין תחרות שווה לתקרת שכר היא עצימת עיניים . תבדוק כמה בשארלוט , פילדלפיה ,שיקגו , ניו יורק ועוד כל הנמושות ומצא שהן משלמות פחות או יותר ( במקרה של ניו יורק יותר ) אותו השכר כמו הקבוצות הגדולת . מה שקורה בעצם שהנמושות משלמות לשחקנים כמו איגודאלה 80 מיליון ל6 שנים , או ניו יורק משלמת למארבורי 20 מיליון דולר לעונה . התקרה לא יוצרת שיוויון , היא יוצרת אחיזת עיניים ותירוץ לבעלי הקבוצות לא לשלם יותר שכר לכוכבים . הגבלת שכר , בלי קשר לספורט הוא רעיון רע . אנשים צריכים להרוויח כמה שמוכנים לשלם להם . אם יש לי בית ששווה 100 אלף דולר ומישהו מוכן לשלם לי 200 לא אמכור לו ב200 ? אם אני מרוויח X כסף בחברה מסויימת וחברה מסויימת תציע לי כפול כסף , יש שאלה בכלל ? הגבלות שכר יש בשוק ציבורי , לא בשוק פרטי . זה לא קשור לספורט שיוויון או NBA .

למעלה