שינויים בליגה

שינויים בליגה

כתבה מעניינת של סטיב אשברנר על שינויים נדרשים בליגה. השינויים שלי: 1) לבטל את תקרת השכר לשחקנים והקפדה על תקרת השכר הקבוצתית. מה שווה תקרת שכר אם לא עומדים בה? אם רוצים לשלם לקובי מיליארד דולר לעונה, אפשר - אבל אז שאר הלייקרס יהיו פליטי בני השרון. 2) לא לאפשר מצב בו קבוצה משחקת 5 פעמים בשבוע. יש סיבה שיש ב-NBA יותר פציעות מאשר בכל ליגה אחרת בעולם. 3) גם לא לאפשר מצב (כמו שיש עכשיו) שקבוצה אחת שיחקה כבר 45 משחקים ואחרת עוד לא הגיעה אפילו ל-40. איך אפשר להשוות מאזנים בכלל?

rapgamer4ever

New member
התייחסות לשינויים המוצעים

1. למה לתקן משהו שעובד? תקרת השכר האישית והקבוצתית עובדת מצוין במתכונתה הנוכחית. היא הטובה ביותר מכל השיטות בכל ליגה ובכל ספורט שאני מכיר. לא חושב שצריך שינוי. 2. אני חושב שבכללי צריך להפחית את מספר המשחקים ל-58. 3. משווים מאזנים לפי אחוזי הצלחה. זאת לא ליגה של נקודות כמו אצלנו (נצחון 2 נקודות והפסד נקודה) אלא כשיש לך עשרות משחקים אתה פשוט מחשב באחוזים וזהו. זה לא כזאת בעיה בעיני. אפילו לא בעיה בכלל.

DDN

New member
מי קבע שהם נדרשים?

עד שיש ליגה רווחית וספורטיבית רוצים לקלקל גם את זה? 1. הדבר הזה עובד, בלי זה, הNBA היה נראה כמו ליגה לאומית - לייקרס וניקס היו מחזיקות בכל השחקנים הטובים ומחלקות בררה לשאר. 2. הלוז של הקבוצות נקבע לא בצורה שרירותית, מתחשבים בהרבה גורמים ולדעתי זה נדיר שקבוצה משחקת 5 פעמים בשבוע, בד"כ זה 3-4 לא? 3. מה זה משנה?

go lakers go

New member
אני חושב שצריך לשנות הרבה דברים

1 - יש 30 קבוצות בליגה . לדעתי כל קבוצה צריכה לשחק 2 משחקים מול השניה , בית וחוץ . סה'כ 58 משחקים בעונה .בלי קשר מערב מזרח . בסוף ה58 משחקים יעלו 16 הקבוצות עם המאזן הכי טוב בליגה , בלי קשר למערב או מזרח . מצידי שיעלו 13 מהמזרח או 14 מהמערב , העיקר שיעלו הקבוצות הכי טובות . כרגע משחקים 82 משחקים בעונה , בלי שיוויון של משחקים עבור משחק יתרון אחד בבית . נראה לי מטופש לשחוק שחקנים 82 משחקים ( שגורמים לפציעות בשל עומס ) בשביל יתרון של משחק בית אחד . ובכלל אי אפשר להשוות בין הקבוצות מהמערב למזרח בשיטה הנוכחית . אפשר להשוות בין בוסטון לקליבלנד כי הם שיחקו בדיוק את אותם המשחקים , אבל לא ניתן להשוות בין הלייקרס לקליבלנד כי הם שיחקו מתוך ה82 איזה 36 משחקים אחרים . ובכלל דבר כזה יאפשר בפעם הראשונה באמת בNBA לראות מי באמת תגיע למאזן הכי טוב שכולם משחקים את אותם המשחקים ( כמו בכל ליגת כדורגל ) . 2 - תקרת שכר . מיותר לחלוטין . בשנת 2009 אין שום סיבה שתהיה תקרת שכר . הקבוצות בידי אנשי עסקים , ואם מישהו מהם מוכן להוציא 500 מיליון , זכותו . יש איזו ליגה בכדורגל שיש בה תקרת שכר ? נראה לכם יאמרו לברצלונה , מנצסטר , ריאל ,מילאן ,או כל קבוצה במעמדם כמה שכר לשלם ? . קבוצות NBA הם חברות פרטיות . אין מצב שחברה פרטית מסחרית אחרת תוגבל בשכר לעובדיה . זה שוק פרטי ואם יש פרייאר שמוכן לשלם פי 10 מהערך השווה , יש לאפשר לו . גם ביורוליג אין תקרת שכר . ואין סיבה שתהיה בשום מקום או ליגה . 3 - שופטים . לא מתקשר לדיון מהעבר , אבל שמתי לב שגיל השופטים בNBA הוא אחד הגבוהים שישנו . ישנם יותר מדי שופטים בני 55 ומעלה . לא מבין , מה חסר שופטים בני 35 , 40 ?! 4 - שימוש במצלמות . לא יודע איך למה וכמה , אבל צריך להשתמש כמה שיותר במצלמות מבלי לפגוע ברצף המשחק .

rapgamer4ever

New member
ביטול התקרה יהפוך את הליגה לג'ונגל אולגירכים

תשכח ממחזוריות, תשכח מאיזון, תשכח מכל מה שלמדת עד היום. יהיו 4-5 קבוצות רבלנטיות שתמיד יהיו חזקות והשאר סתם. כמו בליגות בכדורגל, כמו ביורוליג. זה גרוע יותר מביטול הלוטרי והמצב בו החלשות בוחרות ראשונות. זה יהרוס את הייחודיות של הליגה. יהיו לך משחקים של 50 הפרש. זה אפילו יותר גרוע מאירופה. כי באירופה המצב מאוד דינמי- כל זמן שחקן אחר הוא הטוב ביותר ויש עשרות רבות של שחקנים ברמה דומה. ב-NBA מספיק שאתה מאחד שלושה מ-10 הטובים ביותר וכבר יש לך שושלת...לסוף העתיד הנראה לעין. אני יודע ששנינו מבינים שהלייקרס יהיו מסוג הקבוצות ש"ירוויחו" מהמצב הזה, אבל אני לא חושב שהרווח יהיה אמיתי. עדיף לנצח ולהפסיד בליגה תחרותית מאשר לנצח בליגה לא תחרותית.

go lakers go

New member
מה קשור הלייקרס ?

כיום הניקס היא הקבוצה עם שכר השחקנים הכי גדול בליגה ? זה מוביל אותה לאיפשהוא ?! זו בדיחה עצובה כמה קבוצות רלבנטיות יש היום ? תמיד יהיו 4-5 בלי קשר לתקרת שכר . יש הרבה שחקנים שמרוויחים מיליונים ולא שווים אגורה ( כמו לאמאר אודום שמרוויח 14 מיליון דולר לעונה !!! ) , ויש המון שחקנים שמרוויחים בוטנים ושווים הרבה יותר מאלה שמרוויחים פי 7 מהם . מה שאתה מפספס , שה NBA הוא עסק פרטי . ובכל עסק פרטי , בכל כלכלה , בכל שווק , אין תקרת שכר . אם חברת אורנג רוצה לתת למנכ''ל שלה שכר של 3 מיליון זכותה , ואם היא רוצה לתת לו 5 מיליון גם זכותה . בגלובלזציה של שנות ה2000 אין בשום מקום , בשום ענף מקום לתכרת שכר . אנשים צריכים לקבל שכר בדיוק כמה שמוכנים לתת להם . מכבי תל אביב כדורגל יש לה השנה 70 מיליון שקל תקציב . היא נלחמת על הירידה בייתר ירושלים יש לה 130 מיליון שקל , והיא לא מועמדת לאליפות העונה חיפה עם 40 מיליון מקום ראשון , והפועל עם 30 מיליון מקום שני . מכבי תל אביב כדורסל השנה עם תקציב של 25 מיליון יורו הפסידה גביע לנהריה , והפסידה אליפות שנה שעברה לחולון . אתה לא יכול להגביל קבוצה כמה לשלם לשחקניה . שהם מקבלים כל שנה מערוץ 1 5 מיליון דולר זו בעיה שיוצרת אי שיוויון , שהבעילם שלה פרידמן ורענן כץ מוציאים מכיסם הפרטי 20 מיליון אין עם זה בעיה בכלל . זכותם . זה לא מונע משום איש עסקים אחר לבוא ולהוציא 50 . זה מה שקורה ביוון , רוסיה איטליה וספרד . ושם האלופות משתנות לא כמו בישראל . את מנצסטר סיטי קנהה ביליונר מאיחוד האמירויות שעושה כל יום 500 מיליון דולר . הוא הציע לקאקה חצי מיליון שטרלינג לשבוע ! הוא הציע למילאן מעל 150 מיליון יורו עלה שחקן ( יש קבוצות שקונים אותם בפחות ממאה ) . הוא קיבל סירוב גם ממילאן וגם מקאקה . בחצי שנה הוא הצליח לפתות רק איזה רוביניו אחד . זה רק מראה שכסף לא קונה הכל . כסף זה דבר יפה .זה לא מבטיח כלום ( ראה הניקס ) , ושחקנים ילכו לאן שהם יכולים לקחת אליפות בשילוב שכר ראוי . אין בשום מקום או שורה שלי בשתי ההודעות כל קשר ללייקרס .

rapgamer4ever

New member
בטח שקשור

הקבוצות שישלטו תמיד בליגה יהיו הניקס, הלייקרס, בוסטון, שיקאגו ואולי עוד אחת. תמיד יהיו 4-5 שישלטו אבל כשיבטלו את התקרה אלה יהיו אותן 4-5. כמו אינטר-מילאן-יובנטוס באיטליה, מנצ'סטר-ליברפול-צ'לסי-ארסנל באנגליה וריאל-ברצלונה-טאו בספרד. הקבוצות ב-NBA ממש לא עצמאיות כמו חברת אורנג'. אורנג' כמו שאמרת לא כפופה לאף אחד (נניח שלממשלה, אבל זה נכון לגבי כולם) והקבוצות בליגה כן נמצאות תחת איגוד והן מחויבות לעמוד בתנאים שלו. דיוויד סטרן קנס לא פעם, לא פעמיים ולא 100 פעמים שחקנים וקבוצות (קבוצות!). מי בדיוק יכול לקנוס עובד בחברת אורנג' אם לא הבכירים בחברה עצמה? ומי בדיוק יכול לקנוס את חברת אורנג'? בקיצור, ההשוואה שלך לא נכונה. כי קבוצת NBA זה לא עסק עצמאי לחלוטין, בניגוד לחברות אחרות. מכבי ת"א כדורסל הפסידה שנה שעברה אליפות, וואלה. והיא הפסידה אפילו עוד פעם. שכחת לציין שהיא לקחה 40 אליפויות בדרך. גם ביוון (אולימפיאקוס ופנא), רוסיה (צסקא), ספרד (ריאל, ברצלונה, טאו, נגיד שגם מלאגה) ואיטליה (בנטון, סיינה) האלופות הם אותן 3-4 קבוצות שלוקחות את כל האליפויות לאורך שנים. ב-NBA יש לך רק מתחילת המילניום 5 אלופות שונות ש-4 מהן צפויות להיות לא רלבנטיות בעוד 3 שנים. כסף אולי לא קונה הכל כשאתה מבקש משחקן לעבור מאיטליה לאנגליה, אבל הוא בהחלט קונה קבוצת סופרסטארים במחיר המתאים. אני לא מבין למה צריך את הלבגאן הזה. התופעה של 3-4 קבוצות ששולטות תמיד היא שלילית והופכת את הליגה ליותר צפויה ופחות תחרותית. אולי בשוק הפרטי שליטה של 3-4 חברות זה בסדר, מצד שני אני לא מכיר אוהדים של חברות סלולר.

DDN

New member
מי שלא קופץ סגול!

כתום עולה! כתום עולה! (אוהד של אורנג'
)

go lakers go

New member
כמה אלופות היו ב20 שנה האחרונות בNBA ?

עם תיקרת שכר ? שיקגו בוסטון לייקרס ס''א דטרויט מיאמי יוסטון שכחתי מישהי ? אתה רואה את הקליפרס עם תיקרת שכר לוקחת מתישהוא אליפות ? את וושינגטון ? את ממפיס ? את ניו גרזי , את כל אותן נמושות אתה רואה מישהי מהן לוקחת אליפות ?להמשיך ? הבנת את העיקרון ? פעם בעשור בא איזה לברון שלוקח קבוצה כמו קליבלנד ומרים אותה לבד . חוץ מכאלו דוגמאות לא תראה שחקנים כמו כריס פול או לברון או בוש או וויד שילכו לממפיס כי ממפיס תציע להן עוד 5 מיליון לעונה . הם ילכו איפה שאפשר להביא תואר . אם זה תופס בכל הליגות בעולם למה שלא יתפוס בNBA .? בלי קשר לשכר תמיד אותן קבוצות יהיו למעלה . מילאן , ברצלונה , מנצסטר תמיד יסיימו ראשונות כי יש להם קבוצה הכי טובה ותקציב הכי גבוה ? איפה הבעיה פה ? הן שמות כסף מהכיס הפרטי שלהן . מישהו מונע לקנות את מנצסטר סיטי ? קנו אותה ! הבעלים שלה האיש הכי עשיר בכדורגל ? אתה חושב שזה יעזור לו ? לאברמוביץ זה עזר ? הוא לקח גביע אירופה ? מכבי תל אביב כדורסל . זכתה ב40 רצוף כי הבעלים שלה מוציאים כסף מהכיס ! זה עוצר את נוחי דנקר לקנות קבוצה ? את סמי עופר ? מה אתה בא לטענות נגד מכבי שהבעלים שלה מוציאים 20 מיליון מהכיס ? אפשר לבוא בטענה שערותץ 1 שילהם להם 30 שנה 5 מיליון דולר ויצר אישיוויון , אבל לבוא בטענות לרענן כץ כי הוא מוכן להוציא כסף מהכיס שלו ? איך קוראים לשחקן שעבר מאטלנטה לאולימפיאקוס עבור חוזה של 20 מיליון דולר ? מישהו חשב לעצור אותו ? מישהו חשב ביוון לומר הלו אין מצב לשלם לשחקן 20 ? למה שחשבו ? אתה רואה את קובי או לברון או וויד עובר ליוון עבור 60 מיליון ? התשובה לא ! כסף יש להם כבר , התארים וביסוס מעמדם בהיסטוריה יותר חשוב עבורם . אתה כנראה לא מבין מה זה שוק חופשי . עד לפני 10 שנים לא היה בכדורגל חוק "בוסמן " . השחקנים היו עבדים של הקבוצות . מאז שהחוק יצא כל הבסיס השתנה .שחקנים לא עבדים ! כמו ששום חברה לא תחזיק מנכ''ל שלא רוצה להישאר בחברה שלו שום קבוצה לא תחזיק שחקן בכח . זה אותו דבר לגבי הכסף והשכר . אין מקום להגביל שכר בשום תחום !!! מי שרוצה לשלם שלחקן ששוה 5 מיליון 50 מיליון זכותו ! זה הכיס שלו , לא שלנו . נתתי לך סתם דוגמא של חברת פלפון . זה תופס לגבי כל חברה פרטית ! בשוק הציבורי ראוי וצריך שיהיה תקרת שכר כי כסף ציבורי . בשוק פרטי אין שום מקום לתקרת שכר ! מישהו יגיד לבעלים של גוגל כמה לשלם למהנדס שלו ? מישהו יגיד לביל גייטס כמה לשלם למנכ''ל שלו ? מישהו יגיד ל בעלים של אפל כמה לשלם למי שהמציא את האייפון ? האייפון מתחרה מול פלפונים כמו נוקיה סמסונג סוני אריקסון וכדומה . נראה לך שמישהו יאמר למנכל חברת אפל אל תשלם סכום כסך למהנדס שהמציא לך את האייפון ? כי החברות האחרות לא יכולות ? איפה נשמע דבר כזה . שוק חופשי ! העובדים ( שחקנים חופשיים ) , אנשי העסקים ישלמו כמה שהם רוצים . הם לא חייבים דין ןחשבון לאף אחד בכסף שלהם

DDN

New member
ואתה לא קורא מה שהוא כותב לך

קבוצת NBA היא לא חברה פרטית! ליגת הNBA, כליגה, היא לא חברה פרטית - התאחדות הכדורסל הלאומית (או ארגון הכדורסל הלאומי, תרגם איך שאתה רוצה) והנתונים הם על הנייר - לפני הגזרות של שטרן, כולל תקרת השכר, הליגה לא הייתה רווחית, אחרי תקרת השכר כן. המנכ"ל כן יכול להחליט עבור מנהל החטיבה מה גובה השכר של האנשים שלו. המנכ"ל הוא דיוויד שטרן. כל קבוצה היא חטיבה. המנכ"ל רוצה שוויון בין החטיבות, לתת לכולן את אותם נתוני פתיחה. קבוצות מצליחות יותר מאחרות? זה בגלל ניהול, אימון, מוסר ומזל. הכסף לא משחק תפקיד כאן - מבחינת תשלום לשחקנים - כולם שווים. הוצאת את השוויון בכסף - לניהול ולמזל אין ערך יותר. וכשאין מזל, ואין דרמה, ואין עניין - מה מקבלים? שעמום. מי מצביע ברגליים? האוהדים. מי מרוויח פחות? הליגה. הרעיון הוא, שהליגה ככלל מרוויחה ולא קבוצה יחידה.

go lakers go

New member
נראה לי שאתם לא קוראים את מה שאני כותב

לייקרס למי שייכת ? לסטרן או גרי באס ? מי משלם לקובי 20 מיליון בשנה באס או סטרן ? דאלאס למי שייכת ? לסטרן או קיובן ? מי משלם שכר לנוביצקי באס או קיובן ? דיויד סטרן הוא מנכ'ל הליגה , לא מנכל הקבוצות , הן מינו אותו והן יכולות לפטר אותו בכל רגע נתון . בעלי הקבוצות יצרו את סטרן כדי שינהל עבורן את הליגה . זה שיש תקרת שכר לא עוזרת בכלום . הנמושות לא ייקחו אליפות עם תקרת שכר ובלי תקרת שכר ! זו עובדה . או שמישהו רוצה לתקן אותי ולספר לי על איזו נמושה שלקחה אליפות בNBA. וכן , אותן נמושות תמיד מפסידות ל"גדולות" . כן שארלוט יכולה לנצח את הלייקרס 3 פעמים רצוף בחוץ , אבל שארלוט לא תזכה באליפות , והלייקרס יהיו ראשונים במערב . הנמושות יישארו נמושות , והגדולות יישארו גדולות , בלי קשר לתקרת שכר וכסף . הנתוני פתיחה השווים לדברכם קיימים גם כיום . ישנה תקרת שכר , ועדיין אני לא רואה שום שינוי . הנמושות נמושות והגדולות גדולות . שמישהו אולי יסביר לי איך הניקס עם התקרת שכר הכי גבוהה בליגה נראית כמו שהיא נראית כבר שנים ? ! נמושה עם השכר שחקנים הכי גבוה בNBA . אני לא יודע מה אתם חושבים , אבל הצמפיונס ליג הוא פי 10 ריווחי מה NBA ( אתם מוזמנים לבדוק ) בצמפיונס ליג אין תקרת שכר , ואתה אני וכל גבר נורמלי יושב כל שנה ורואה את הצמפיונס ליג ונהנה . אני בטוח שאתה מעדיף שם את מנצסטר יונייטד ולא את נוטניגהם פורסט ואני בטוח שאתה מעדיף לראות את ברצלונה מאשר את נומנסייה . לא נתקלתי בצמפיונס ליג לעולם באשיוויון ובאי עניין . בינתיים באנגליה , גרמניה ,ספרד וכל הליגות הגדולות באירופה כל שבוע האיצטדיונים מפוצצים וכל שנה באיירן מינכן מנצסטר וברצלונה . ריאל לוקחות אליפות . באנגליה תמיד מנצסטר , צלסי , ארסנל , ליברפול לוקחות אליפות . לא ראיתי שזה יוצר חוסר עניין באיצטדיונים . נראה אותך מוצא כרטיס ( ולא מספסר ) למשחק בין אברטון לפולהם ( אתה לא תמצא כי האיצטדיון תמיד מלא ) . השחקן שמקבל באולמיפאקוס 20 מיליון דולר לא שווה רבע מהסכום הזה . זה לא מנע אותו לעזוב את הNBA וללכת לאירופה . אתה חושב שאולמפיאקוס היא המועמדת מספר אחת לקחת את היורוליג כי היא משלמת לשחקן 20 מיליון דולר ? התשובה לא . אני בספק אם הם יגיעו לפיינל פור בכלל . מי שפרייאר בכל הסיפור זה הבעלים של הקבוצה שמשלם לו כזה שכר בלי לקבל כלום עבור השכר ( הוא לא בקאהם שמייצר תעשיית הכנסה מחוץ למשחק ) אני לא יודע איפה אתה עובד . אבל בתחום שלי מקבלים שכר לפי תפוקה . וככה זה צריך להיות בשוק הפרטי . אם מהנדס או מנכ'ל שווה לחברה שלו 100 מיליון בשנה היא תשלם לו כראוי לזה , ולא לפי הגבלה . אנחנו חיים בשנות ב2000 , המערב זה לא איראן ולא קומניזם . שוחק חופשי הוא שוק חופשי , הגבלות תעשו בשוק הציבורי והNBA הוא שוק פרטי לא ציבורי . הקבוצות הן גוף פרטי שמוחזק על ידי אנשי עסקים אמידים . סטרן מקבל מהם כסף ולא ההפך . זה שהוא שם כרגע זה כי ככה הם החליטו , היום הוא שם מחר יהיה מישהו אחר . ככה זה בשוק הפרטי . ביום שסטרן לא יביא לבעלי הקבוצות את מה שהן רוצות הן יבעטו בו . לאלף אלפי הבדלות , אבי לוזון הוא יושב ראש ליגת הכדורגל . הוא לא הבעלים של מכבי חיפה ולא של מכבי תל אביב . הוא הנציג שלהן . שהן לא ירצו אותו הוא לא יהיה שם .אותו דבר לגבי סטרן . הקבוצות בNBA הן חברות פרטיות !!! הבעלים של פורטלנד הוא ממיסדי מיקרוסופט . נראה לך שאכפת לו לשלם קנסות ?!הוא בטח לא רוצה לזרוק סתם כסף אבל אם הוא יחשוב ששחקן מסויים יביא לו אליפות הוא ישלם לו יותר מהתקרה וישלם ת'קנס , זה כבר קרה בכמה קבוצות . נראה לך שמישהו במיקרוסופט יגיד לו כמה לשלם למהנדס שלו ? אתה דון , היית רוצה שבתחום שלך , בתחום עיסוקך מישהו יגביל את השכר שלך ?! רק כי רוצים ליצור שיוויון ? שלא יהיה קיים גם ככה ? בציבורי זה הולך , לא בפרטי .

מספיק לתת דוגמאות מיותרות!!

המטרה בNBA זה שיהיה שואו... שתהיה תחרות ושכולם יהנו בסה"כ וכמובן בהאנשים שעומדים בראש הפירמידה ירוויחו כסף. אז בNBA יש המון כסף קודם כל, הרבה יותר כסף ממה שיש ביורוליג שאתה כל כך מהלל את החוסר תקרת שכר שבו וכנ"ל לגבי שחקנים שמגיעים בNBA ממלאים אצטדיוני ענק ובאירופה אנשים בכלל לא מודעים לזה שיש להם כדורסל בעיר ואף אחד לא בא לראות משחקים אז לא כדאי ללמוד מהיורוליג ההשוואה של NBA לאורנג' זה ההשוואה הכי חסרת בסיס שראיתי, מה הקשר בכלל!? NBA זה ספורט בעוד אורנג' זאת חברה שנועדה לעשות כסף...

go lakers go

New member
יש לך בעית הבנת הנקרא ?!

מה אתה קופץ כל פעם על ההודעות שלי , קראת את כולן ? הבנת בכלל ? ניסית ? פעם אחת יש לי רגשי נחיתות ? מי אתה בכלל ? רשמתי שבשום מקום אין הגבלת שכר ! גם ביורוליג , גם בצמפיונסליג . היללתי את הצמפיונס ליג ! מי בכלל רואה יורוליג ? את מי זה מעניין בכלל ? מה אתה קופץ ? ולא בפעם הראשונה ? שואו ? איזה שואו ? מה קשור שואו לתקרת שכר ? מי השווה את הNBA לאורנג ? אורנג היתה דוגמא לחברה פרטית , מה לא ברור בזה ? לא עשית בגרות בהבעה עברית ? NBA זה ספורט , וספורט בלי כסף לא שווה כלום . תראה את הליגות שלנו בכדורגל וכדורסל . ובוא אני אחדש לך כל איש עסקים שמחזיק קבוצה אם זו NBA או קבוצת צמפיונס רוצה הצלחות וכסף ! זה משולב יחדיו וחלק בלתי נפרד אחד מהשני . לאותם בעלי קבוצות יש מיליארדים אז מה זה קנס עבורם ? מה זה 80 מיליון דולר תקרת שכר שיש להם 15 מיליארד בחוץ ?! שואו ? ראית כמה פרסומות ופסקי זמן טלויזיה יש לך בNBA .? כל שניה טיים אאוט טלויזיה ממש שואו . אולי שישימו פרסומות על החולצות של השחקנים ? קבוצות באירופה בכדורגל מקבלות עשרות מיליוני דולר כל שנה בשביל לוגו בחולצה ! מה קרה בNBA אי אפשר פירסום שיוסיף עוד המון $$$$ לקבוצות . אתה בא ללמד אותי על שואו כלכלה וכסף ? ואל תפנה אלי בכלל בגישה שלך הזאת ! רגשי נחיתות עלק ( על זה הבלגתי כבר פעם ) . אין לי עניין איתך ועם ההודעות שלך .

י ו א ב

New member
אולי מספיק להתנשא פה על כולם?

אתה חייב להתנסח בצורה מתנשאת? אין לך פריבילגיה להגיד לאף אחד אם לפנות אליך ואיך לפנות אליך. נמאס לשמוע כמה אתה חכם, מבין בכל תחום בעולם ועובד בהייטק (בינינו, לפי האורך של ההודעות שלך, אתה בא לעבודה בהייטק, לא ממש עובד שם) צורת ההתנסחות שלך וההתנצחויות שלך עם חצי פורום מעכירות את האוירה כאן, שהייתה נהדרת עד שהחלטת שבא לך לריב עם כולם. זה בטח לא יזיז לך, כי אתה הכי חכם, עובד בהייטק וכל האחרים לא ראויים לקרא את הפנינים שאתה כותב, אבל הצלחת להעלות לי את הסעיף.

go lakers go

New member
Next

העלתי לך ת'סעיף ? תדפוק את הראש בקיר תראה אולי זז שם משהו .

Oxycodone

New member
מה אתה מדבר איתנו על כדורגל

כדורגל זה משחק כזה דבילי ומשעמם לעומת כדורסל , ממש מעניין אותנו כדורגל שיחנקו ערוץ הספוט וכל הצמפוייניס ליג והאהבל ההוא של בנד דיסקונט והאולפן שלהם , שישדרו במקום זה משחקי כדורסל ! נראה לי שלא ראיתי כדורגל מאז מונדיאל 98

go lakers go

New member
אולי כי זה הענף ספורט הכי פופולארי בכל העולם

הבאתי כדורגל להשוואה בין ענפי ספורט ותקרת שכר . ולידיעתך הNBA ב USA הוא הענף מספר 3 . 1- פוטבול אמריקאי 2 - בייסבול 3 - NBA אלף אלפי הבדלות , ביורוליג כדורסל אתה רואה משחקים עם 1000 צופים , שבצמפיונס ליג כל המשחקים הם 50+ אלף צופים . בNBA יש אולמות של 20000 צופים , בביסבול זה כבר 50000 + ובפוטבול NFL יש אולמות של 100000 . וכולם מלאים . גם אני חושב שצריכים להיות יותר שידורי NBA . רק שכחת שרוב המשחקים מתקיימים בשעת ישראל 2 , 3 , 4 בבוקר . אין למשחקים האלה רייטינג בערוצי הספורט או מספיק קהל יעד שירכוש ערוץ ספורט רק בשביל NBA , ואלה עובדות . משחקי הכדורגל מאירופה מתקיימים בשעות שיא הרייטינג ולכן משודרים יותר , ואחוזי הרייטינג אינן ברי השוואה בכלל .

DDN

New member
אני כבר לא מאמין שאצליח לשכנע אותך

אבל אני לא קונה את מה שאתה מוכר. אנחנו שני קירות שתקועים בעמדות שלהם, אבל אם בכל זאת מתחשק לך להמשיך לדון בעניין, המשך לקרוא: לפני שאמשיך, הערך על דיוויד שטרן: http://en.wikipedia.org/wiki/David_Stern עכשיו, שטרן משמש כיועץ בNBA החל מ1966 והוא הקומישינר שלה מ1984. אתה, לפי הכרטיס שלך, בן 35, כלומר, שטרן מתעסק בליגת הNBA (בין אם בייעוץ מבחוץ, מבפנים או ניהול) יותר שנים ממה שאתה חי. בתקופת הכהונה של שטרן, הליגה הפכה לרווחית (ולא סתם רווחית, מאוד מאוד רווחית) כאשר הייתה השביתה של השחקנים, בעלי הקבוצות התחבאו מאחורי שטרן, הם אלו שהוא ייצג, והם חיכו שהוא "יציל" אותם, והוא הציל. כשבן אדם נמצא בתפקיד שלו 25 שנים (ב1 בפברואר זה יהיה 25 שנים) כנראה הוא יודע מה הוא עושה, והממונים עליו מרוצים ממנו. אני סומך על דעה של מישהו שמצליח בתפקיד שלו יותר שנים ממה שאתה ואני חיים על פני ההתלהמות ש"תקרת השכר זה משהו שלא צריך" בעלי הקבוצות רוצים את תקרת השכר וכל החוקיות הזו - רוצים וצריכים (להזכירך חוזים אסטרונומיים כמו הראשון שקיבל גארנט? השני של לארי ג'ונסון? כריס וובר? החוזה של פטריק יואינג שרשום לו שהוא חייב להיות בין ה5 משכורות הכי גבוהות?) - כל העניין הזה, עובד לטובת בעלי הקבוצות (מי שבוכה על "שוק חופשי" הם השחקנים דווקא, לא בעלי הקבוצות) כשאתה מדבר על "שוק חופשי" אני חושב על הקפיטליזם המדומה שיש אצלנו (מכבי ת"א וכל השאר שלא מעניינות אף אחד) - הרעיון הוא יפה, הוא לא ישים, לא בNBA. ניסו את זה, החליטו שזה לא עובד. אל תדבר איתי על כדורגל, אני לא מבין, לא אוהב, ולא רואה. הדבר היחיד שכדורגל עושה לי זה בחילה ובעיות לב (אני גר קרוב לאצטדיון רמת גן, בכל יום שיש משחק, כמו היום לדוגמא, אני מתעצבן על אותם המונים שחוסמים לי את הרחובות, את הכבישים וצופרים צפירות כדורגל)

למעלה