נראה לי שאתם לא קוראים את מה שאני כותב
לייקרס למי שייכת ? לסטרן או גרי באס ? מי משלם לקובי 20 מיליון בשנה באס או סטרן ? דאלאס למי שייכת ? לסטרן או קיובן ? מי משלם שכר לנוביצקי באס או קיובן ? דיויד סטרן הוא מנכ'ל הליגה , לא מנכל הקבוצות , הן מינו אותו והן יכולות לפטר אותו בכל רגע נתון . בעלי הקבוצות יצרו את סטרן כדי שינהל עבורן את הליגה . זה שיש תקרת שכר לא עוזרת בכלום . הנמושות לא ייקחו אליפות עם תקרת שכר ובלי תקרת שכר ! זו עובדה . או שמישהו רוצה לתקן אותי ולספר לי על איזו נמושה שלקחה אליפות בNBA. וכן , אותן נמושות תמיד מפסידות ל"גדולות" . כן שארלוט יכולה לנצח את הלייקרס 3 פעמים רצוף בחוץ , אבל שארלוט לא תזכה באליפות , והלייקרס יהיו ראשונים במערב . הנמושות יישארו נמושות , והגדולות יישארו גדולות , בלי קשר לתקרת שכר וכסף . הנתוני פתיחה השווים לדברכם קיימים גם כיום . ישנה תקרת שכר , ועדיין אני לא רואה שום שינוי . הנמושות נמושות והגדולות גדולות . שמישהו אולי יסביר לי איך הניקס עם התקרת שכר הכי גבוהה בליגה נראית כמו שהיא נראית כבר שנים ? ! נמושה עם השכר שחקנים הכי גבוה בNBA . אני לא יודע מה אתם חושבים , אבל הצמפיונס ליג הוא פי 10 ריווחי מה NBA ( אתם מוזמנים לבדוק ) בצמפיונס ליג אין תקרת שכר , ואתה אני וכל גבר נורמלי יושב כל שנה ורואה את הצמפיונס ליג ונהנה . אני בטוח שאתה מעדיף שם את מנצסטר יונייטד ולא את נוטניגהם פורסט ואני בטוח שאתה מעדיף לראות את ברצלונה מאשר את נומנסייה . לא נתקלתי בצמפיונס ליג לעולם באשיוויון ובאי עניין . בינתיים באנגליה , גרמניה ,ספרד וכל הליגות הגדולות באירופה כל שבוע האיצטדיונים מפוצצים וכל שנה באיירן מינכן מנצסטר וברצלונה . ריאל לוקחות אליפות . באנגליה תמיד מנצסטר , צלסי , ארסנל , ליברפול לוקחות אליפות . לא ראיתי שזה יוצר חוסר עניין באיצטדיונים . נראה אותך מוצא כרטיס ( ולא מספסר ) למשחק בין אברטון לפולהם ( אתה לא תמצא כי האיצטדיון תמיד מלא ) . השחקן שמקבל באולמיפאקוס 20 מיליון דולר לא שווה רבע מהסכום הזה . זה לא מנע אותו לעזוב את הNBA וללכת לאירופה . אתה חושב שאולמפיאקוס היא המועמדת מספר אחת לקחת את היורוליג כי היא משלמת לשחקן 20 מיליון דולר ? התשובה לא . אני בספק אם הם יגיעו לפיינל פור בכלל . מי שפרייאר בכל הסיפור זה הבעלים של הקבוצה שמשלם לו כזה שכר בלי לקבל כלום עבור השכר ( הוא לא בקאהם שמייצר תעשיית הכנסה מחוץ למשחק ) אני לא יודע איפה אתה עובד . אבל בתחום שלי מקבלים שכר לפי תפוקה . וככה זה צריך להיות בשוק הפרטי . אם מהנדס או מנכ'ל שווה לחברה שלו 100 מיליון בשנה היא תשלם לו כראוי לזה , ולא לפי הגבלה . אנחנו חיים בשנות ב2000 , המערב זה לא איראן ולא קומניזם . שוחק חופשי הוא שוק חופשי , הגבלות תעשו בשוק הציבורי והNBA הוא שוק פרטי לא ציבורי . הקבוצות הן גוף פרטי שמוחזק על ידי אנשי עסקים אמידים . סטרן מקבל מהם כסף ולא ההפך . זה שהוא שם כרגע זה כי ככה הם החליטו , היום הוא שם מחר יהיה מישהו אחר . ככה זה בשוק הפרטי . ביום שסטרן לא יביא לבעלי הקבוצות את מה שהן רוצות הן יבעטו בו . לאלף אלפי הבדלות , אבי לוזון הוא יושב ראש ליגת הכדורגל . הוא לא הבעלים של מכבי חיפה ולא של מכבי תל אביב . הוא הנציג שלהן . שהן לא ירצו אותו הוא לא יהיה שם .אותו דבר לגבי סטרן . הקבוצות בNBA הן חברות פרטיות !!! הבעלים של פורטלנד הוא ממיסדי מיקרוסופט . נראה לך שאכפת לו לשלם קנסות ?!הוא בטח לא רוצה לזרוק סתם כסף אבל אם הוא יחשוב ששחקן מסויים יביא לו אליפות הוא ישלם לו יותר מהתקרה וישלם ת'קנס , זה כבר קרה בכמה קבוצות . נראה לך שמישהו במיקרוסופט יגיד לו כמה לשלם למהנדס שלו ? אתה דון , היית רוצה שבתחום שלך , בתחום עיסוקך מישהו יגביל את השכר שלך ?! רק כי רוצים ליצור שיוויון ? שלא יהיה קיים גם ככה ? בציבורי זה הולך , לא בפרטי .