שינויים בחיים...

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

maof

New member
אותי לימדו ...

ככה זאת לא תשובה
מעוף

שינויים

תמיד יהיו.כי זה טבע האדם.ולאו דוקא תלויים בטבעו אלא יותר נכון בגורל. הבעיה היא איך אנחנו מתייחסים לשנויים,עד כמה הם משמעותיים לנו ולאופיינו,איך אנחנו מגיבים אליהם. כאן אכן השאלה היא האם הפסדנו?הרווחנו?איבדנו משהו ? שאלות שכנראה לא תהיה לנו תשובה על כך,בדיוק כמו אפקט הפרפר,או דלתות מסתובבות... חשבנו...פעלנו...יש תוצאה . שינויים יכולים להפחיד אנשים. שינויים יכולים גם לבנות ,לחזק,גורמים לנו לצמוח ולהתעלות מעבר ליכולות שלנו. בנקודה זו, זה מתקשר אלינו הגרושים גרושות,כי רובנו היינו בתהומות ורובנו יצאנו משם בכוחות שלא ידענו שיש בנו. שינויים גורמים לנו להיות חלק ממשחק החיים.שח.מט.

maof

New member
תראי...

אם כל כך הרבה שאלות ס'תבכתי יותר
לגבי שחמט זה מאוד ברור אני שלעצמי מעדיף את הגונג שמסמל עבורי פתיחה של שערים, את משחק השח אני לא מכיר על כל רזיו ותמיד חושש שהמלכה תפתיע אותי. מעוף

פברואר68

New member
שינוי התנהגות שבאים ממקום

של כנות אהבה אמפטיה חמלה הם טובים התנהגויות שבאות ממקום של כעס פחד כוחניות הם אינם חיוביים כלל תמיד להשתדל לפעול ממקום ישר כנה אמיתי אוהב והכל יחזור אלינו בחזרה בגדול הזדהתי עם הסיפור שלך הוא דומה למה שקרה אצלי וכעת אני חוזרת להיות האני שהייתי .....הלכתי לאיבוד בתוך הנשואים עם התנהגות הויתורים שלי ויתרתי על עצמי על האישיות שלי בגלל בעלי המאצו (בעלי לשעבר )

maof

New member
../images/Emo39.gif

כפי הניראה זה מה שקורה שהשינוי הוא לכיוונים שונים. מעוף

שינוי בזוגיות דורש גם

התחשבות במצב בו אני שמה עצמי במרכז מבלי להתייחס לסביבה ומה קורה איתה יתכן וזה יוביל לפירוק הקיים ולא כי משהו לא בסדר עם אחד מהצדדים אלא ממקום של הקושי בלעכל את האחר ביקשתי לי בננה נגסתי בה פעם ופעם שניה ומתחלפת לי באגוז שניהם טעימים אך ציפיתי לאחד וקיבלתי באמצע משהו אחר, שניהם טובים אך שונים אז גם בהליך של שינוי יש להיות קשובים לסביבה וגם לעצמנו להיות עדינים ומכאן יבוא הרווח

d a n i e l s 5

New member
מה שאת מתארת כאן...

זאת התאמה למצב קיים , לא בהכרח שינוי באישיות לא בהכרח שינוי אמיתי. על משקל "ברומא תתנהג כמו רומאי" זה לא אומר שאתה הופך באמת להיות רומאי, אתה רק מאמץ לעצמך דפוסי התנהגות שמתאימים לתקופה הזאת. זה לא אתה.

maof

New member
אולי זה נכון אבל...

לומר ככה אני וזה מה יש
זה לא בדיוק מתכון להצלחה מעוף

d a n i e l s 5

New member
אנחנו כל הזמן משתנים...

וזה כל היופי בחיים. וזה מה שנקרא "קשובים לעצמנו"..... אנחנו לא באמת משתנים במהות שלנו כבני אדם , תכונות האופי הבסיסיות נשארות טבועות בנו, מה שמשתנה הוא דפוסי התנהגות , דפוסי מחשבה... וזה יפה . והכי יפה שברגע שאתה רואה שהשינוי שעשית עושה לך רע, אתה תמיד יכול לשנות אותו ולחזור למצב הקודם או לאמץ דפוסים חדשים טובים יותר. בכל מצב אתה מרויח !

maof

New member
דארליג ../images/Emo13.gif

הבסיס תמיד נישאר
מעוף

maof

New member
ואולי רק......./images/Emo13.gif ../images/Emo141.gif

התאמת ציפיות למצב
מעוף

אז

מכיר את אותן תרבויות שבהן כל שאלה היו מפנים לזיקני השבט? איך רק עכשיו אתה מגלה שיש שינויים? בזוגיות השאלה כמבון עם השינוי הוא יחדיו או כל אחד לחוד. ואם כל אחד לחוד..אז..אתה כבר מבין לבד נכון?

maof

New member
לא מיכלי ../images/Emo39.gif

עכשיו החלטתי שזה הזמן לחשוב על זה. ואת יודעת זקני השבט ידועים בחוכמת החיים שלהם ובניסיון שהם רכשו עם השנים. רק לא אפנה לזאטוטים לשאול מניסיונם את זה הבנתי...ואת
מעוף

אני מזמן הבנתי...

ששוניים מתבצעים כל דקה וכל יום. גם הבנתי שיש כיוון שלא תמיד טוב לאחרים.. מספיק שהוא טוב לי כמו שצריך להיות שינוי שטוב לך. העבר הוא עבר מה שיש היום והפנים אל העתיד..כניראה מה שיקבע את דרך חייך.. כל השאר..זה היה. זו מעין מטחנה..אז בשביל מה.? ודרך אגב, לא פעם יוצא לי לשוחח עם אנשים מהגיל השלישי..והנסיון זו החוכמה..והם כבר ראו כמעט הכל...אז מקשיבה.

maof

New member
תתפלאי...

עוד צפויות לך מספר הפתעות, החיים הם בית ספר ובכל פעם מחדש מיתברר שיש משהו שאותו לא הכרנו. מעוף

יערית

New member
שינויים קורים

גם כי רצינו לעשות אותם וגם כי נאלצנו לעשות אותם בעיקבות נסיבות סביבתיות{מוות,ח'ברה,אובדן כושר עבודה, פרידות,מעבר למדינה אחרת וכו'}. אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב ,ככה רואה לגבי שינויים,לפעמים עצם השינויי הפסדנו משהו יקר ומצד שני הרווחנו משהו אחר.ישנם שינויים שבהחלט יעידו עם השנים באם היו לטובה או לרעה,את רוב המישקל יש לשים כאשר אנחנו עוברים שינויים בעיקבות רצון שלנו לעבור אותם,מודעות עצמית וכו',אבל השינויים האלו לא ישנו את הגרעין שבנו,יש משהו מאד מובנה שלא ניתן לשינוי,אולי לגמש אותו במיקצת אבל בטח לא יעברו שינוי מהותי. אני חושבת שהגרעין שבך לא השתנה:רגישות ,התרגשות מדברים קטנים מחוות וכו',פשוט הם לא באו לידי ביטוי בגלל כמה אפשרויות:או שלא נגעו בגרעין הזה,או שהתעלמו ממנו והוא פשוט נדחק הצידה עם השנים,או ש"יבשו" אותו בך כי כמה אפשר לנסוע בפול נוטרל? שאלות מהסוג הזה הייתי בשמחה מעבירה על כוס יין או בירה, בינתיים מסתפקת בקפה שחור:). שב"ש

maof

New member
הגרעין לא מישתנה...

גם אני חושב שלפעמים לתקופה מסוימת אנשים מנסים להתאים את עצמם לסיטואציה מסוימת למקום שהם נימצאים בו,רק ש...במבחן המציאות ולאורך תקופה ה..."אני מאמין" יוצא ומוכיח את עצמו.
נכנס יין יצא סוד
מעוף

jdpworld

New member
לא שינוי ולא נעלים

התפתחות טיבעית. שינוי הוא למרות, כזה אבלך החליט דווקא אחרת. וזה קורקה לעיתים נדירות. אתה מדבר על התפתחות. והיא טיבעית וללא שום מחיר.שלל הנקודות שבונות הקו כל יום מחדש.

למעלה