שינויים בחיים...

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

maof

New member
שינויים בחיים...

אני זוכר את עצמי אומר לגרושתי בתקופה שהיינו יחד...בבקשה אל תשתני. אני יודע שלמעשה כולנו משתנים, (גם אני) דעות מעשים שהתאימו בעבר כבר לא מתאמים היום, דברים שעשינו בעבר וריגשו אותנו איבדו את האפקט שהיה בהם. כל אחד מבקש לעצמו שינוי מסוים בחייו, (ולא משנה באיזה תחום) בהתאם לשינוי גם אנחנו והעולם מסביבנו משתנה יחד איתנו, זה תהליך איטי ונורמלי. אני גם יודע ש...לכל תוצאה יש גם סיבה ! אחרי שאנחנו מגיבים בצורה מסוימת אנשים הסובבים אותנו מגיבים בהתאם לתגובה שלנו, ושוב זכות התגובה היא שלנו כמו משחק שפעם הכדור במגרש שלנו ופעם במגרש השני, במצבים מסוימים היכולת לשלוט על התוצאה אינה תמיד בידיים שלנו, אולי תופעת כאוס שאין לנו שליטה על התוצאה הסופית. חושב לרגע על גרושתי אותה בחורה בשנות העשרים של חייה, שקטה ,ביישנית וותרנית, נותנת מעצמה, מפרגנת, הפכה... לאישה כוחנית שיודעת לדרוש ולקחת את מה שלפי דעתה מגיע לה ! גם אני עברתי שינוי...מה שחשבתי בעבר שאני מצ'ואיסיט קשוח שלא מזיז לו כלום התברר לי שיש דברים שמרגשים אותי, שכן מזיזים בי משהו עדין בתוך הבפנוכו הכי עמוק שלי. חושב עם עצמי ומוציא החוצה האם השינוי שאנחנו עוברים הוא לרעה? האם אנחנו מאבדים משהו בתהליך השינוי העצמי או מרוויחים? מעוף

מזל חי

New member
שינוים

שים לך היא היתה "ביישנית שקטה וותרנית.." ואתה היית דוקא "מצו'איסט קשוח.." האם יכל להיות שתמיד אנחנו אפילו חושבים שאנחנו צריכים להשתנות? או שאולי תמיד נראה לנו שאנחנו יכולים להיות שונים וטובים יותר? שום שינוי הוא לא לרעה אלא לרווח כל עוד השינוי הוא הרצון האישי שלנו להיות אחרים או טובים יותר למען עצמנו. אם הרגשת טוב בשינוי שחל בך איך יתכן שאבדת משהו ולא הרווחת?!

maof

New member
ואולי אני מחפש ניגודים../images/Emo35.gif

הפכים שמשלימים
מעוף

מזל חי

New member
אומרים שהפכים משלימים

אני מחפשת משלים שלא חייב להיות הפוך

maof

New member
../images/Emo13.gif

כשיש שני אנשים שדומים בצורה מושלמת, יכולה להווצר ראקציה שלילית
מעוף

maof

New member
../images/Emo18.gif

תלמדי להתגלח על הזקן של אחרים
מעוף

היית מצ'ואיסט ולקחת בחורה ....

ותרנית ושקטה... אני כבר יודעת מה יש לערס לייט להגיד על זה... אז אני אשאיר לו את הבמה לדברים הללו, הוא בוודאי ינסח את זה טוב ממני... ערסי? Are you game ? גם אני מאוד השתניתי. ובעלי לא ידע איך לאכול את השינוי. הפכתי לאישה כל כך אחרת ממה שהייתי פעם... אבל אני שמחה עם השינוי. בגרות נקנית בהרבה מכאוב... כאשר אישה משתנה הרבה פעמים הבעל מרגיש מאויים... חוויתי את זה, אבל מעניין... לא הצלחתי לתת לו את האישורים המתאימים שיהיה בסדר... גם לא רציתי האמת. וב"ה שכך. היום אני אוהבת את מי שאני. פעם לא. אנחנו בוחרים בני זוג מסיבות , צרכים, וחולשות שיש בנו , וכאשר אלו משתנים אנחנו כבר רחוקים אחד מהשני... אבל אני כבר גולשת לתחום של ערס, ואני רוצה לשמוע את זה במילים שלו....

maof

New member
אז לפי הבנתי...

למעשה אין לך דעה משלך מה שהוא יגיד זה בסדר וכל מה שאת צריכה לעשות "להדביק"
OK אני מסכים איתך כל זמן שזה שלך. מעוף

מבינה מכך

או שהיא "שאלה" זהות על מנת לחיות בשלום איתך וכשנפרדם היא התחברה לאני שלה...ובעינייך זה שינוי מהותי ופתאומי.. או שהיא מתאימה את עצמה לחיים הנוכחים חדשים, מה שנראה לי הכי לגיטימי, שכן השינוי הוא לרוב חיצוני, היא רק נותנת לגיטימציה למשהו שנמצא בה שלא נתן ביטוי עד כה בחיים איתך. ברור לחלוטין שמשהו הולך לאיבוד שם בדרך..התום, הנאיביות, הבושה ... לעומת ערכים אחרים שעדיין נשמרים אבל במינון נמוך יותר מן הסתם. שינויים הם תמיד לטובה... יכולה להעיד שעברתי שינוי מהותי, דיפוזילי, ויזואלי, לוקלי, ואמצתי לי תכונות שתמיד היו בתוכי, רק לא היה להם מקום לתת ביטוי במבנה הקודם של החיים שלי {כנשואה}. מן הסתם היום אנחנו מתרגשים מדברים אחרים לחלוטין שריגשו אותנו בגיל העשרה, ההשקפה אחרת, המחשבה אחרת, הרצונות אחרים, הכל משתנה לו.

maof

New member
מבין מכך...

שלמעשה כל אחד היתתבר "לאני מאמין" שבו. הדברים שנמצאים בנו והם "אני מאמין" שלנו יוצאים החוצה בצורה טיבעית. מעוף

אני בתחום הזה בטוחה

הוא היה כמוך, והשינוי שעבר היה לרעה וכמוה הייתי ותרנית ביישנית נותנת את כל כולי, אני לא השתניתי הוא השתנה הוא הלך לאיבוד, ואני לא מצאתי עצמי בלעדיו, אותו אחד שהרגשתי לידו מלכה בלשון המעטה הפך שבר כלי. אז ירדתי בהרגשה ונשארתי יחד איתו בתוך הסבל... לא ידעתי לצאת, חשתי את כל הסבל שעבר, עד אשר לא יכולתי הגיעו מים עד נפש, קמתי אספתי את השברים 7 שנים תמימות והיום אני כבר לא סובלת. נשארתי אותה אחת ללא שייכות לסבל. מאוד תלוי איזה שינוי עוברים לטובה או לרעה. מאוד מקווה בשבילו שיום אחד ימצא את הדרך לאושר.

מצוטטת

New member
שינויים.......

נוצרים אצלנו מעצמם, השאלה איך וכמה השינויים או מתי זה משפיע לא באופן הנכון.סיבכתי?.....חכה! כל עוד שהשינוי נובע מהניסיון להתאים עצמך לאיזו תבנית אשלייתית שלא מתאימה למבנה של ה"אני" שלך אז ההפסד הוא ענק. החיים לכשעצמם הם השתנות תמידית חיים
הניסיון הנירכש
הזמן|ההתחשלות ארוע של החיים למשל יכול להחיות תכונה שניסינו ל"הרדים"....והסובבים לנו בטעות יכולים לתרגם זאת כשינויי בעוד שזה בעצם חלק מהאני שלי רק שהוא הודחק או הוסתר/טושטש! יש את השינויים האלו למשל במירקם הזוגי שפתאום אתה מגלה שהם לא חלק מהמאווים שלך, שם או שתגיע פשרה או שתחנק איתם עד קצה גבול יכולת הספיגה שלך
<<אגב יש מצב שכן ניתן ל"חיות" בפשרה, לחיות אפילו טוב מאד בתנאי שיש הכרה של הצורך בכך.בשינויי>> אז איפה הבעיה נוצרת...????? היא נוצרת עם האלו שמאמינים שנכון להחזיק לנצח באיזו "אידה מובנת ומקובעת", ולא מאפשרים גמישות של טווחי שינויים בחייהם, מראש הם לא סובלים את המחשבה שיש נחיצות לשינויי, או שפוחדים מההשלכות! שינויים יכולים להגיע בדמות של "עיגול פינות" שהפכו חדות זה לא חייב להיות "טאבו" עקרוני..... הקיצ שפריצ אפשר לחיות לחיות עם המונח הזה, לתת לו מקום בתנאי.....<<שתמיד קיים, נו מה
>> בתנאי, שתהיה מסוגל "לאכול" את הספיחים של התוצאה....
כלומרת, זה דורש גם ממך השתנות!!! גלשתי...התרחקתי מהפואנטה ש'ך....נדדתי לאי אחר.... ככה אני.לא חדש נכון?

maof

New member
זה פ'סדר ../images/Emo13.gif

לא אבקש תרגומון
מעוף

זה לא עניין של טוב או רע

זה פשוט ככה. החיים הם דינמיים. פעם היינו אחרים וזה היה טוב ונכון לאותה תקופה ולאיך שראינו את עצמנו ולבני הזוג שחיו איתנו. ארועים שעוברים בחיים עוזרים לנו לעצב את עצמנו בהתאם למציאות החדשה שנוצרת.זה טבעי וזה ככה גם אצל אלו שלא שואלים את עצמם שאלות. אלו החיים. אם בזמן נתון אני שלמה עם עצמי, עם מה שאני עושה או מחליטה - זו "הבחינה" שלי את עצמי, וזו גם ההשלמה עם הבחירות והמעשים שעשיתי.

למעלה