שינויים בחיים ....לכולם.....

שובטמה

New member
שינויים בחיים ....לכולם.....

מדוע קשה לשנות בחיים? מה בשיגרה עושה את זה לקשה ? איך האדם מגיע לנקודה שהוא מזהה שהוא זקוק לשינוי ? אם שינוי ,אז באיזה תחום שיעזור לו ביותר ? איך האדם יכול לדעת מה עליו לשנות כדי להרגיש טוב יותר עם חייו?

לקשמי

New member
שינויים

הקושי לעשות שינוי הוא בעצם פחד מהלא ידוע. מישהו פעם אמר לי "לפעמים אנשים יעדיפו להישאר במקום רע אבל מוכר וידוע מאשר ללכת למקום טוב אבל שאינו מוכר". אני חושבת שזה באמת ככה, יש איזושהי התמכרות להרגל ואולי גם תחושת בטחון כזאת בשיגרה. אני אישית מרגישה צורך בשינוי כאשר אני מרגישה שהמקום שאני נמצאת בו תוקע אותי, מכל סיבה שהיא. אני מוצאת את עצמי אומרת: "טוב, כרגע, אני נמצאת במקום לא טוב. מה אני צריכה לעשות כדי לשפר את איכות החיים שלי, להיות במקום יותר טוב ולהגשים את מה שאני רוצה?" אני מקשיבה לאינטואיציה שלי ומשם אני פועלת.

dharmax

New member
->

שאלה יפה: מה עושה את זה, את קבלת השינוי או ביצועו, לקשה? 1. קודם כל, מה זה "קשה"? אני חושב שזו תוית. לא יותר. היא מוצמדת למשהו. למה היא מוצמדת? למה שמאיים על האגו (במובן הרחב שלו). מה מאיים על האגו? דברים שמביאים למות האגו? מה מביא למות האגו? שחרור מהאשליה בדבר קיומו בהשתחררות מהדברים המעגנים את האשליה הזו: דהיינו הכרה באמת ושחרור מהצמדויות. 2. אחת ההצמדויות הידועות, היא לשגרה ולמוכר. מש"ל :) ברכות

למעלה