שינויים בחוקים

• פותח הנושא ESPN
  • פורסם בתאריך

ESPN

New member
שינויים בחוקים

כמו בכל שנה, פגישת בעלי הקבוצות הניבה כמה שינויים לחוקי הNFL. אני חייבת להודות שלא את כולם הבנתי עד הסוף. המשמעותי ביניהם לדעתי הוא ביטול הforce out בתפיסות סמוך לקווים. אם הבנתי נכון, עכשיו שחקן חייב לנחות עם שתי הרגליים בתוך המגרש וזה לא משנה אם דחפו אותו ולא שום דבר. לדעתי זה מקל על קורנרבקס מאוד, למרות שהרעיון הוא להקל על השופטים ולהוריד מהם דבר אחד לפחות שהם צריכים לשים לב אליו כשהם צריכים להחליט אם תפיסה מושלמת או לא. חוק נוסף ששונה זה שעכשיו יוכלו להסתכל על ריפליי כדי לקבוע אם פילד גול היה בפנים או לא. טוב, השינוי הזה הוא תחת ההגדרה של תמיד להתכונן למלחמה הקודמת, כי הוא בא אחרי המקרה של אחד למיליון שהיה בעונה שעברה עם פיל דאוסון (האמת שנדמה לי שהיה עוד איזה מקרה הזוי כזה בעונה הקודמת, אבל לא קופץ לי עכשיו לראש). אבל שיהיה, לא נראה לי שזה מזיז למישהו אם כן יהיה ריפליי. למה שלא יהיה בעצם. דבר נוסף זה שאין יותר פייסמאסק של חמישה יארדים. לא הבנתי כל כך אם זה אומר שכל פייסמאסק יהיה אוטומאטית עבירה של 15 יארד, או מה שנראה לי יותר, זה שישרקו רק את העבירות פייסמאסק הקשות. זה אומר שסתם hands to the face לא ישרקו יותר...??? ויש עוד איזה שינוי עם ההטלת מטבע שלא בדיוק הבנתי. אפשר יהיה להעביר את ההחלטה למחצית השניה או משהו כזה. הבנתי שזה שינוי מעולם הקולג'ים אז אולי אחד מהמומחים בתחום יוכל להבהיר? מה דעתכם על השינויים האלו?

lambdeus

New member
בקשר להטלת המטבע

זה משהו שאנחנו עושים בליגת ה- IFL שמבוססת על חוקי קולג'. וזה הרים הרבה גבות בקרב שחקנים שרגילים לצפות בNFL. המשמעות של החוק היא שהקבוצה שהפסידה בהטלת המטבע בתחילת המשחק, יש לה את הזכות להחליט אם לקבל את הכדור או צד במגרש (recieve or kick) בתחילת המחצית השניה. שאר ההחלטות אלו שינויים קוסמטיים מלבד חוק המסכת פנים שנשמע משמעותי. קשה לי להאמין שיבטלו את השריקות על "תפיסה ועזיבה מיידית" של הface mask בליגה שהדגש שלה הוא saftey first. אבל ניחא. בשביל זה הם מקבלים מיליונים, כדי שהיה ממה לקנות כסא גלגלים.

DEJ

New member
דעתי

קודם כל, לגבי הטלת המטבע, הבנת בדיוק נכון. זה אכן מעולם הקולג'ים, וכך פועלים גם אצלנו ב-IFL (את רואה? עוד סיבה להגיע למשחקים של הליגה הישראלית). המשמעות היא שאם זכית בהטלת המטבע, אתה יכול לדחות את ההעדפה למחצית השניה, ולתת לקבוצה שהפסידה את הבחירה ("כדור או מגרש"), ובתחילת המחצית השניה קיימת האפשרות לקבוצה שזכתה בהטלה, לבחור את העדיפות שלה. המשמעות התיאורטית היא שיכול להיות שקבוצה אחת תקבל את הבעיטה גם ברבע הראשון, וגם ברבע השלישי (יכול להיות שבשל תנאי מזג אוויר גרועים, תעדיף קבוצה מסוימת לבחור את כיוון ההתקפה ולא את הכדור). אני חושב שמניעת force-out אכן תצמצם מחלוקות, אבל היא תקשה מאוד על מסירות בסמוך לקווי החוץ, כי ברגע שיהיה מגע בין הרסיבר לכדור, אפשר יהיה פשוט לדחוף אותו החוצה. זה די מבאס, לטעמי, גם אם מוצדק. ביטול עבירות תפיסת המסכה הקלה (הכוונה היא, למיטב הבנתי, שלא ישרקו מגע במסכה אלא אם זו תפיסה או משיכה) - לדעתי סביר ביותר. ממילא רוב הפעמים זה מקרי, ולא מצדיק את הענישה. צפיה חוזרת בשער שדה - טפשי שלא היה קודם. ברור שזה מוצדק, גם אם הצורך נדיר מאוד. לא הבנתי מה הכוונה בסנאפ ישירות מהסנטר, שנע אחורה.

DXT

New member
זה שצפית את זה זה יפה אבל זה לא אומר שזה חכם

לדעתי חוק ה force-out הוא המקבילה האווירית לחוק ההתקדמות על הקרקע, והוא חשוב על מנת לא לתת יתרון לא ספורטיבי להגנה. כמו שאמרו מעלי, מעתה כל מסירה לקווים תלווה בדחיפות של המגן פינה את הרסיבר שלו, במקום להתמקד בנסיון להפיל את המסירה. לדעתי זה לא חוק כזה טוב אבל כנראה שלשופטים היה קשה איתו, וגם זה שיקול שצריך לבוא בחשבון.

videoman

New member
עוד חוקים: קשר בקסדה של אחד המגינים ותספורת..

חוק שהיה די ברור הולך לעבור (והתקבל) זה אמצעי קשר גם בהגנה (כמו ל-QB). אחד משחקני ההגנה יחבוש קסדה עם קשר. החוק האחר, הוא הגבלה על התיספורת כך שלא תפריע לראות את המספר על החולצה.

למעלה