שינויים בהרגלי השינה

שרי30

New member
שינויים בהרגלי השינה

שלום לכולן יש לי ילד בן שנה ועשרה חודשים שנרדם בהנקה בדפוס קבוע עד לאחרונה. היינו נכנסים לחדר שלו, הוא היה יונק בשכיבה, קצת נדנדתי אותו עלי, שרתי שירים והוא היה נרדם. התהליך היה לוקח בין דקות אחדות לשעה, כאשר הזמן התקצר ככל שהוא גדל. לא היתה בעיה לשכנע אותו להיכנס לחדרו להירדם - הוא היה נפרד מאבא בנשיקה ונכנס לחדר. אם זה היה מוקדם מידי עבורו הוא היה מראה סימנים שהבנתי, הייתי ממתינה קצת ואז מכניסה אותו לחדר ללא התנגדות והיינו מתחילים בטקס השינה. כל התהליך היה שלו, כיפי וזורם. מה קרה? הכל השתנה! הצילו! אני מיואשת! מה עושים?! הילדון שלי שינה לחלוטין את הרגלי ההירדמות שלו. לפני שבועות אחדים הוא החל לגלות סימנים קלאסים של גיל שנתיים. כל דבר זה לא, מתעקש על דברים שטותיים, רוצה לעשות לבד דברים וכך הלאה. אני משתדלת לזרום עימו ולצלוח את התקופה בשלום. זה גם משפיע על ההליכה לשינה - הוא לא מוכן יותר להיכנס לחדר שלו וכל פעם דורש להירדם במקום אחר (עדיין בהנקה) - שאני אניק אותו במרפסת על הכסא, על המיטה שלנו, עם אור מלא, עם הטלביזיה דולקת, בסלון על הספה. תנאי נוסף הוא... שהוא דורש שאבא יהיה נוכח בהרדמה - שישב על ידנו, על הספה, על הכורסא, שישכב איתנו במיטה וכך הלאה. די מהר בעלי יכול לעזוב אבל אם הוא לא בא - צרחות אימים. היות שאני לא יכולה לתת לו לבכות הרבה, אני נשברת ומתאימה עצמי לתנאים שלו. אציין שזמן ההרדמה סביר וגם בתנאים החדשים הוא נרדם בסדר - מדקות אחדות לחצי שעה. וסה"כ דפוס ההרדמה בהנקה נשאר. אבל במקום הרדמה כיפית, באור מעומעם, בחדר שלו פתאום הוא רוצה את כל הטררם מסביב. השאלה - האם לזרום איתו או להתעקש על טקס שינה מסודר? כי נראה לי שבגלל שנתתי לו כמה לילות להירדם איך שהוא רוצה זה מצא חן בעיניו והוא דורש את זה כל פעם ואם לא עושים הוא בוכה וצורח ואי אפשר כמובן להרדים אותו בתנאים האלה. אבל אולי עשיתי שגיאה והייתי צריכה להתעקש על המשך ההירדמות כמו שהיה. בקיצור, אשמח לשמוע את דעתכן. תודה

נטעטע

New member
משאלתך נובעת תשובתך

את בעצמך כותבת "סימנים קלאסים של גיל שנתיים" כך שאת מכירה את התופעה ואם את מתכוונת לענות לכל גחמה שלו רק כי הוא פותח בצרחות צפויים לך חיים לא קלים. הפתרון לגחמות גיל השנתיים (וכל גיל)הוא לנהוג באסרטיביות למרות הצרחות, בהדרגה הילד יקלוט את השדר שכשאת אומרת משהו את אכן מתכוונת לכך והצרחות יפחתו. כמובן אין להתעקש על דברים בהם את יודעת שבסוף תיכנעי, כי אז עדיף לאפשר מראש את מה שהוא רוצה ולא לתת לו "לשבור את המילה שלך". לגבי טקס השינה, תחליטי האם הוא שווה התעקשות או שאת מוכנה שבכל ערב הוא יחליט איך הולכים היום לישון. איןם כאן נכון ולא נכון זו פשוט החלטה של מה מתאים לך.

הילהל

New member
לא בהכרח

אצלנו גם קרה משהו דומה בגיל שנתיים. וגילינו שפשוט - ההרדמה בהנקה כבר לא עובדת עבורו. זה כבר לא זה. אז פשוט שינינו - או שהוא נרדם לידנו בסלון - אני מכבה את האור, מנמיכה את הווליום בטלויזיה, והוא נרדם לו ומועבר למיטה. או שאני שוכבת לצידו במיטה, מקריאה לו ושרה שירי לילה - עד שהוא נרדם לו. אפשר גם "לשחק" עם שעות השינה - לראות האם הוא פשוט לא עייף או עייף מידי בשעה שעד לא מזמן היתה שעה נוחה להירדמות עבורו. נסי 2-3 לילות לאחר במעט את השעה, ואם זה לא עובד - נסי בכיוון ההפוך. גם זו בעיה שיכולה לעשות בלגן בהרדמה. אני לא ראיתי בקטע הזה מאבק, משחק כוחף שאלה של "מי נשבר". אני פשוט לא עושה עיניין מההרדמות שלו וממש לא מטריד אותי שהוא נרדם לידי בסלון. אבל אולי זה בגלל שהתרגלתי לעניין... מאבא שלו.

לאה_מ

New member
אני מסכימה עם הילה

אסרטיביות היא דבר נפלא, אבל חלק מעניין האסרטיביות הוא גם לדעת לקחת את המשקפיים של הצד השני. גם לי נשמע מהתיאור שלך, שדניאל מעדיף שיטת הירדמות אחרת. העובדה שמדובר בשיטה אחרת היא לא בהכרח פחות מתאימה לאינטרסים שלך ושל בעלך מאשר השיטה הקודמת - אני דוקא נהניתי כאשר אורי התחיל להרדם בכל מקום בבית וההרדמה לא "חייבה" אותי להשאר במקום אחד, אלא איפשרה לי מגוון רחב יותר של עיסוקים שלי בזמן ההרדמה. לדעתי לא משנה האם שינוי הטעם שלו נובע מכך שהוא ניסה משהו אחר והתלהב או מסיבה אחרת - זה לא משנה למה - השורה התחתונה היא, שכרגע הוא משדר באופן מאד ברור שהוא רוצה שינוי. אם השינוי הזה לא ממש מפריע לכם - למה לא להיענות לו?

אפרתש

New member
אתם מנסים ביחד

עד עכשו את קבעת את דפוסי החיים בבית, עכשו הילד מתחיל להיות שותף. מה שבטוח - את לא צריכה להתעקש על "מה שהיה". "מה שהיה" זה שהיה לך תינוק. עכשו מתחיל להיות לך ילד, וזה משהו שונה. הוא עוד ישנה דפוסי התנהגות כמה וכמה פעמים. וזה הגיוני, ואפילו כדאי בשבילך. זה אמנם לוקח קצת זמן ועצבים, אבל ככה תגלו ביחד מה הכי מתאים לשניכם. אולי בעיניך הירדמות עם קלטת ואור קטן זה טקס שינה מקסים, אבל הוא צריך משהו אחר? זה לא אומר שאת צריכה לאמץ כל אחד מההרגלים שהוא מעוניין בהם. את צריכה לבחור מה מתאים לך, וגם כדאי שתשימי לב מה עובד אצלו. אם הוא מסוגל להירדם מול הטלויזיה - בסדר. אם הטלויזיה רק מעוררת אותו - אל תסכימי.

שרי30

New member
תודה רבה על התשובות החכמות שלכן

למדתי מכל אחת מכן משהו. ציידתם אותי בתובנות לגבי ההתמודדות עם השינויים התכופים הבאים עלינו לטובה בגיל אוטוטו שנתיים. גם לי יש הרגשה שאין מה להתעקש על מה שהיה וכדאי גם להקשיב לילד. אולי הוא מפחד מהחושך, אולי השקט שלפני כן הרגיע אותו מלחיץ אותו. אולי יותר קשה לו להיפרד. ההרגשה שלי שפתאום הוא נהיה מודע יותר לעצמו ולסביבה וזה בא גם לידי ביטוי בהרדמה. ייתכן שכעת זהו שלב בינים שבו נגבש דפוס חדש שישמש אותנו בחודשים הבאים עד לשינוי הבא.

למעלה