שינה

מודולרי

New member
שינה

מה עוזר נגד יקיצה מוקדמת נרדם בקלות אבל מתעורר לאחר 4 שעות

ADH2003

New member
אם מרגיש עירני

וחיוני המהלך שעות היום...נראה לי תקין! האם זה היה מספר שעות השינה תמיד או תופעה חדשה?

bflygirl

New member
הבנתי שאתה לא מתעייף במשך היום

עייף או תשוש אז זה בסדר תקופה של הרבה אנרגיה שעצורהבך משתחררת זה בסדר אל תדאג

IC4

New member
אני דווקא כן מתעורר עייף וישן הרבה

אני לא יודע אם 7-8 שעות שינה הן המון לדעתכם אך לדעתי הן צריכות להספיק לשינה יציבה וטובה ואני מתעורר ממנה עם הרגשת כאב ראש שמכבידה על הבוקר שלי למעשה אני ממש שונא בקרים ואני מרגיש גם מאד מבולבל ולא מודע כל כך למעשיי אני יכול להתארגן על הבוקר כשזה ייקח לי חצי שעה ואיני יודע לאחר מכן מה בדיוק עשיתי ומה קרה שהיה צריך לקחת חצי שעה אם יש תרופה לבעיה, על מנת שאני אוכל להתעורר יום אחד ורק לחשוב על "איזה יום יפה" ... אגב אובחנה אצלי לאחרונה אלרגיה לכרדית האבק שמסבירה ככל הנראה את גודש הנזלת שמסתתר לי באף כל הזמן בעודי מנסה להתכחש למחלה הפיזית ולתופעותיה, אני קורא בעלון הסברה שהאלרגיה עשויה לגרום לדכאון וכאבי ראש על הבוקר. לפעמים זה גם נדמה כאילו כמעט נחנקתי מתוך שינה, לא זרם לי מספיק חמצן למוח/גוף

לדעתי,

לפי הסימנים שאתה מתאר אתה צריך לעשות דיאטת ניקוי גוף: הגוף שלך מאותת לך שמשהו לא כשורה ואחד הפתרונות היותר טובים לכך הוא דיאטה לניקוי גוף.. זו דיאטה לא קלה שנמשכת עד 3 חודשים ומינימום 28 יום. בנוגע לרגישות לקרדית האבק אתה פשוט צריך לנקות ולהחליף מצעים נקיים כל יום,יומיים ובעיקר לאוורר את הכריות ולשאוב את המיטה ולדאוג שהחדר יהיה נקי בכלליות. ועוד שאלה קטנה.. בבוקר אתה מתקלח? כי אם לא, כדאי שתאמץ את זה. מקלחת בוקר עם מים פושרים היא מצויינת על מנת שהגוף יתעורר ויחזיר לעצמו את האיזון. תנסה ותיידע אותי אם זה עזר:) מקווה שעזרתי.. :) ובהצלחה!

IC4

New member
קודם כל תודה רבה

שנית - מקלחת על הבוקר זה בעיה, כי אני יוצא לקורס בוינגייט ל10 שבועות ואיני חושב שיתנו לי זמן להתקלח על הבוקר
אבל רעיון נחמד בקשר להחלפת המצעים - שוב אותו סיפור, אבל גם כשאני בבית - כל יום להחליף מצעים? אצטרך לאמץ הרגל זה, או בכלל לקנות מצעים נוספים והביג דיל של מה שאמרת - דיאטה לניקוי הגוף.. נשמע מאד מסקרן, אני גם ככה בקושי שוקל את החמישים קילו שלי, את ממליצה לי על דיאטה ? מה בדיוק היא כוללת? אני אשמח לנסות אם היא תראה סבירה, או אחרי הקורס

אמ...

לדעתי, תתחיל כשאתה פנוי . ואני מתכוונת בנוגע להכל. בנוגע למקלחת זה אפילו מקלחת של 5 דקות אני בטוחה שאם תקום 5 דקות לפני או 10 דקות לפני אתה תספיק.. זה עניין של רצון והתמדה. לדעתי, שווה לך לנסות. בנוגע למצעים בבית חשוב מאד שתשמור על הנקיון של המיטה שלך ושל החדר כי בסך הכל אתה ישן במיטה הזו וחבל שתסבול סתם, ואם זה אומר לצאת בהוצאה חד פעמים על זוג מצעים חדש לקראת הקיץ :) אז למה לא? אם זה מה שיפתור לך את הבעיה! בנוגע לדיאטה, אם אתה שוקל 50 קילו ומתאמן זה יכול לעזור לך לדעתי לאזן את הגוף שלך להגיע לרמה מקסימלית. אבל גם את הדיאטה תעשה רק לאחר שתחזור מוינגייט ורק כשאתה פנוי. כי זו דיאטה "שדורשת תשומת לב" הדיאטה גומלת אותך מחיטה מבשר מביצים ממלח מגבינות למשך חודש שלם ורק לאחר מכן אתה מתחיל להוסיף אוכל שאתה רגיל אליו אך לא אוכל מטוגן או גאנק וככה אתה יכול לדעת מה מזיק לך ומה לא מה מאזן אותך ומה מפריע לגוף שלך. אתה אוכל בעיקר דברים אורגניים הרבה פירות, הרבה ירקות,לחם מחיטת שיפון בלבד וכל מיני כאלה.. פרטים מדוייקים אתה יכול לקבל אצל דיאטנית מוסמכת שמתעסקת עם הדברים האלה. מה גם שחשוב מאד לקבל טיפול משלים בנוסף כמו מסאג'ים למיניהם פעם בשבוע. השאלה היא אם יש לך את הרצון והאנרגיות ובעיקר הכסף להשקיע בכזה דבר. בכל אופן, דרך צלחה ובהצלחה בוינגייט!

IC4

New member
הדיחו אותי מוינגייט נכון לעכשיו

כך שיש לי זמן רב לעבוד על מה שיוכל לעזור לי. הדיאטה שאת מדברת עליה שוללת ממני קבלת המון ערכי מזון כך זה נראה אם אני אתעמל כל יום או כל יומיים אני ארגיש שאני צריך לאכול הרבה ואיני בטוח אם הרבה פירות וירקות יוכלו לעזור לי. הדיאטה נועדת כדי לגלות מה מפריע לגוף שלי? אני יכול להפסיק לאכול דברים מסוימים, אבל למה להפסיק לאכול כל דבר שאני רגיל לאכול? אני מוכן לנסות כזה דבר הבעיה שלי היא רק במציאת ההגיון שעומד מאחורי הדיאטה הטבעונית הזאת. האם הגוף שלי יקבל את כל מה שהוא צריך רק מפירות וירקות? ולחם שיפון?

IC4

New member
אגב האם את באה ממקום של מטפלת?

או כאחת שעברה את התהליך בעצמה?

הגוף שלך

יקבל הרבה מעבר למה שהוא צריך =הוא יקבל כל מה שהוא צריך= אתה לא מוגבל מבחינת כמות האוכל כך שהתפריט של הדיאטה המיוחדת הזו הוא אינו מוגבל. אתה אוכל הרבה מאד פחמימות והרבה מאד סוכרים שזה בעצם מה שאתה צריך בתור אתלט. מלבד זאת שאתה גם לא מרגיש רעב כי אתה נותן לגוף שלך -בדיוק- מה שהוא צריך. אני מדברת בתור אחת שמתחילה ללמוד את הנושא וגם בתור אחת שכרגע עושה את הדיאטה הזו ואני חייבת לציין שאני ממש מרוצה ממנה. אף על פי, שאינני טבעונית או צמחונית אני לא מרגישה צורך לאכול בשר,דגים,ביצים או כל דבר שב-28 יום הללו "אסור" . השאלה היא האם אתה מסוגל לעמוד בדיאטה כזו? מה גם לאחר סיום הדיאטה אתה מתחיל לאט לאט להכניס לתפריט היומי שלך בשר דגים וכו'. ואתה לבד מזהה מה מתאים לך יותר ומה מזיק לך. מלבד זאת, אתה מרגיש הרבה יותר אנרגטי ומלא מרץ . אתה גם לומד לאכול נכון - מה בריא ומה פחות בריא, אתה יותר מודע לעצמך ולמה שאתה מכניס לגוף שלך. ושוב, אני מדגישה שהדיאטה הזו קשה למי שעושה אותה קשה מלכתחילה. אם אתה מרגיש שאתה לא מסוגל בלי בשר דגים ביצים וכו.. הדיאטה כנראה לא מתאימה לך מלכתחילה. אבל שווה לנסות.

IC4

New member
כעושה כושר עליי לקבל יותר סוכר?

אני חייב לציין שמעולם לא הקדשתי תשומת לב לתזונה למען האמת הייתי פעם אצל דיאטנית. היא היתה מאד נחמדה אך הדיאטה שלה לא היתה לטעמי (יותר מדי כמויות של שומן שלא הייתי מוכן לסבול) הדיאטה שלך נשמעת כאפקטיבית כשהיא באה ממך את גם מתעמלת? ותאמרי לי מה קורה 28 DAYS LATER

גרוע מאד...

שמעולם לא הקדשת תשומת לב לתזונה, בעיקר כשאתה מתעמל ועוד בוינגייט. אם אתה רוצה להגיע לתוצאות מקסימליות אתה צריך לתת לגוף שלך מזון מקסימלי- מה זאת אומרת? זאת אומרת את מיטב המזונות עם הערך התזונתי הטוב ביותר . אני גם מתעמלת 3 פעמים בשבוע בעיקר שחיה ריצה על הליכון וספינינג אני נגד משקולות ואירובי בגלל שזה הורס את הסחוס וגורם שחיקה מוקדמת ובעיות ברכיים וגב. תודה על המחמאה ד.א. :) 28 יום אחרי כן.. אתה בונה לעצמך תפריט משלך. אתה בטח שואל את עצמך .. מה זאת אומרת?! אז ככה: אחרי שלמדת מה מתאים לך ומה לא, מה טוב לגוף שלך ומה לא.. אתה לאט לאט אוכל את הדברים שאתה אוהב.. למשל: אם אתה אוהב עוף,אז אתה אוכל במשך תקופה מסויימת <נגיד שבוע> עוף עם כל מה שאכלת לפני כן..<בתקופת הדיאטה> ובודק מה ההשפעה של העוף על הגוף שלך אם זה גורם לך להרגיש לא נעים או שזה לא מפריע לך. אם זה לא מפריע לך, אז מצויין העוף הוא בהחלט לא הגורם המפריע.. וכך הלאה.. יכול להיות שתתיקל בבעיות של שילובים באוכל למשל סוגי מאכלים מסויימים כמו לחם וירק מסויים זה מאד אינדוידואלי -מאד אישי חשוב לזכור שלא בריא לאכול בשר בתדירות גבוהה בעיקר לא בהתחלה ואם כבר לאכול עוף אז בלי העור ורק מבושל ולא מטוגן. אחרי הפירוט הזה.. אתה מבין בעצם שאתה בוחר מה לאכול כי אתה יודע להקשיב לגוף שלך מה חסר לו ומה טוב לו. אני חיבת להגיד שבדיאטה הזו אתה לא אוכל טופו שזה בונוס אדיר כי אני אישית ממש לא אוהבת טופו. ולשאלתך- כעושה כושר אתה צריך לקבל יותר סוכר בעיקר כשאתה נמצא במשקל כמו שלך. למה? סוכר = אנרגיה , אנרגיה = כוח , שזה אומר שבלי סוכרים אי אפשר לתפקד כראוי! וכמובן, שזה אינו -סוכר מזוקק- המזיק מאד לכבד ובכלל לגוף עצמו. סתם שאלה.. בוינגייט לא לימדו אותך על תזונה ? אני יודעת שאמורים ללמד על זה. השאלה היא מה עושים בנדון.. :)

IC4

New member
אני ארשום לך מה שכבר עניתי למישהי

במסרים: ---- אני אוכל בדרך כלל מאכלים כגון פיצה מעדנות, שניצל תירס מקסיקני של טבעול עם רוטב 1000 האיים, פיתה עם חומוס, לחמניה עם קוטג´ או עם ממרח ריבת חלב. האוכל הצבאי מסתכם בעיקר בעוף, טבעות עוף, שניצל דג, וקצת מאד ירקות כמו כרוב אדום, חציל מדי פעם גם חביתה או החלק הצהוב של הביצה (חלמון?) שתייה - בצבא זה בעיקר שוקו ומיץ מתרכיז כלשהו (פטל, לימונדה). גם תה. בבית זה מים מינרלים או משקאות קלים של ספרינג ופריגת (פסיפלורה, תפוחים, נקטר פירות, תפוזים). מדי פעם גם מיץ תפוזים טבעי שאנחנו סוחטים במסחטה. שעות האכילה הן מאולתרות, אני אוהב לאכול כשבא לי, לא בשעות מסודרות. לרוב זה יוצא בצהריים - 12 (בצבא) וב6 בערב. בבוקר כשאני בבית אין לי תאבון ולכן לרוב אני מכין סנדביץ´ קוטג´ או לחמניה או פיתה עם חביתה לקחת ולאכול קצת יותר מאוחר. בלילה אני גם אוכל לפעמים משהו קל להפיג את השעמום של הבטן ---- בקשר לוינגייט - תפסת אותי לא נכון התכוונתי שהייתי אמור ללכת לקורס מטעם הצבא בוינגייט (בהד 8). מסיבות ניירת גם הודחתי מהקורס ואם אני אחזור אליו אז זה יהיה רק בתחילת הקורס הבא, בספטמבר. כך שיש לי 4 חודש פנויים של שגעון חושים ודיאטות. אני לא יודע מה מלמדים בוינגייט, לא הגעתי לרמה גבוהה במיוחד של הלימודים שם
בקשר למבושל ומטוגן - אני די בור ועם העולם השלישי כשזה בא לכך. אני לא כל כך מבין מה ההבדל בין מבושל למטוגן. כלומר אני מבין שמטוגן זה מלא בשמן ומבושל זה.. לא יודע בעצם. איני יודע אם בצבא הם מטגנים או מבשלים דברים. אני חושב שהטבחים פשוט מפשירים אותם ושמים בתנור
ולמען הרקורד, אני גם ממתנגדי הטופו. עד כמה שהייתי רוצה לאהוב אותו, קשה מדי. אגב רציתי לשאול אם חובה לקחת את הדיאטה הזאת בצורה אבסולוטית טוטאליטרית ו100% מהזמן להיות נתון בה, כך שאפילו שוקולד קטן או טיפה בייגלה או במבה יהוו מכשול שיפיל אותה? לא שיש לי בעיה להמנע מפיתויים מאכליים אבל אני מאד מעונין לדעת אם יש הנחות בקטע הזה (מסיבה אישית שנקראת האחלסלאח) once again thanks for the attention.

האחסלאח?

רוצה ללמד אותי על המושג הזה? טוב אז ככה: לסיכומו של עניין מבחינת אוכל אתה אוכל בעיקר ג'אנק ולא טבעול זה לא ממש בריא למרות שאני גם אוהבת את המקסיקני הכי הרבה! אבל זה נחשב ג'אנק כי זה אוכל מהיר ולא טרי . בעיקרון כמעט כל דבר שהוא מוכן ולהגיש זה ג'אנק. מבחינת מטוגן ומבושל יש הבדל עצום בין השניים: דבר ראשון המבושל הרבה יותר בריא, אופן ההכנה הרבה יותר איטי וכמובן יותר עדיף בגלל שאתה מקבל גם את רוב הויטמינים והאפקט הטוב ביותר של האוכל . מטוגן זה אומר הרבה שמן והרבה כולסטרול אתה מאבד בעצם את האפקט הבריאותי של האוכל ובעצם מאבד את מה שחיוני לגוף. לגבי הדיאטה רצוי לקחת אותה באופן אבסלוטי בגלל שבמבה וביסלי זה ממש לא מה שהדיאטה הזו מייצגת ואפילו זה דיי נוגד אותה. כי היא תומכת במה שבריאותי ולא במה שלא כי במבה וביסלי זה מטוגן. בשוקולד יש כמות גדולה מאד של שומן שמגיע בדיוק לאן שלא רוצים אבל כמו שכבר הבנתי זו ממש לא הבעיה שלך. בכל אופן, אם אתה רוצה לנסות את הדיאטה הזו אז אני יכולה להמליץ לך ללכת לראות ספר שמתעסק בעניין הזה ולתת לך כמה טיפים. מה גם שבנוגע למתוק וחטיפים אם קרקר משיפון מלא ודבש לא קורץ לך.. כנראה שיהיה לך דיי קשה :) אבל כמו כל דבר בחיים יש גם הפתעות:)

IC4

New member
המליצי אכן, why o' please

אם יש לך ספר שיפרט יותר את הענין הזה אני לא אתנגד להביט בו אפילו לקרוא, כשמשעמם
האחלסלאח זה מעדן הולנדי. "פתיתי שוקולד" בתרגום חופשי. יש לזה ערך נוסטלגי גדול בשבילי וטעם נהדר בפני עצמו בלי קשר
מה בדבר סוכר חום? האם סוכר חום עדיין מזיק כי הוא מתועש או שלעומת הלבן הוא לא רע? האם לחמניה מחיטה מלאה היא בגדר מזינה יותר מרגילה? ומה בכלל ההבדל? בקשר לקרקר אני יכול להסתפק בדגנים בריאותיים שכאלה דליפקאן? משהו עם דבש?

למעלה