שינה

פנדה1234

New member
שינה

ההודעה הקודמת עפה לי באמצע, מקווה שלא יופיע פעמיים

בן שנה אוטוטו, תמיד ישן גרוע בלילה (ביום ישן טוב, שעה וחצי בבוקר ושעתיים בצהריים).
נרדם בלילה לבד מאד ומתמיד (גיל 3-4 חודשים), פשוט משכיבה במיטה ויוצאת והוא נרדם.
הבעיה שמתעורר באמצע הלילה כמה פעמים, עד לפני חודשיים הייתי מניקה והיה חוזר מייד לישון. לפני חודשיים ראיתי שהוא אוכל מאד טוב מוצקים וגם עולה יפה במשקל והחלטתי לגמול אותו מהנקות הלילה בתקווה לשפר לו ולנו את השינה.
בהתחלה היה איזה כמה ימים שזה די עבד והתעורר פחות, אבל מאז זה הדרדר חזרה והרבה לילות נכנס לחלונות ערות מאד ארוכים (שעתיים) שלא הצליח להרדם.
לפעמים היה בסוף נרדם ולפעמים "נשברתי" והנקתי אותו ואז בד"כ היה נרדם (אבל לפעמים לא).
בשבוע האחרון החלטתי שאני רוצה בכלל לסיים את ההנקה ולהתחיל שוב מלהוריד את ההנקות בלילה. מה שקורה ששוב הוא ער בלילה מלא זמן איזה שעתיים לפחות כל לילה. בסוף הוא נרדם והוא לא יונק בלילה אבל אני כבר לא יודעת אם אני פועלת נכון?
אנחנו כבר גמורים מעייפות זה ברור, אבל יותר מפריע לי שהוא לא ישן טוב, ברור לי שהשינה בגיל הזה קריטית ואני רוצה לעשות מה שטוב בשבילו! מפחדת שאני עושה לו נזק עם הערנות הזאת בלילה (מצד שני הוא כן משלים טוב במשך היום, וגם מתעורר מאוחר יותר).
השאלה לאיזה כיוון להמשיך, האם להתעקש על גמילת הלילה ולקוות שזה ישפר את המצב או לוותר ולהאכיל כדי שירוויח שעות שינה (אם כי לא רצופה)?
לא איכפת לי להיות עייפה עוד כמה זמן אני פשוט רוצה לעשות את הדבר הנכון....

תודה!!!!

השאלה היא האם את מרגישה אם ההתעוררות היא תוצאה של רעב
או לא?
אם את מחליטה כן להניק אותו - איך הוא יונק? האם יעיל או סתם "מנשנש"?
אם ההתעוררות היא תוצאה של רעב - אז אין טעם לגמול אותו כי הוא באמת צריך את הארוחות (או אולי ארוחה אחת ) בלילה.
אם ההתעוררות היא לא תוצאה של רעב, אז חשוב בכל מקרה להחזיר אותו לישון ללא ההנקה, כי אם לפעמים הוא כן יקבל הנקה (שהיא כמובן הרבה מעבר לאוכל....) ולפעמים לא, אז יהיה לו "שווה" להשאיר את ההתעוררויות האלה לטובת הסיכוי שהוא כן יקבל הנקה....

פנדה1234

New member
זו בדיוק הבעיה, אני לא בטוחה...

מצד אחד הוא אוכל מאד מאד יפה ארוחת ערב משביעה (דייסה או לחם), וליתר ביטחון מניקה/בקבוק אח"כ, בד"כ שותה מעט (כלומר הוא שבע). וגם מאז שהתחלתי לצמצם הנקות כמות החלב ממש ממש ירדה אז גם אם יונק זה מעט כנראה (לפי שאיבות מעריכה שלא יותר מ 60 מ"ל וכנראה ממש פחות מזה). מצד שני הוא פשוט ממש מתקשה להרדם בלי זה. אז אני לא 100% בטוחה...
כרגע המדיניות שלי היא לפי שעה, מניקה רק בסביבות 5 בבוקר כי נראה לי שיהיה בלתי אפשרי להחזיר אותו לישון אחרת. השאלה אם זה נכון לפעול כך, או לא.
אתמול הצליח לחזור לישון קצת יותר מהר (שעה בערך), מקווה שיש פה מגמת שיפור.
אני גם שואלת האם יש פה סיכוי שנגרם נזק מכך שהוא ער כ"כ הרבה זמן בלילה (אם כי שוב הוא משלים שינה ביקיצה מאוחרת יותר ויותר שינה במשך היום)?

אם הוא משלים את שעות השינה במהלך היממה
אז לא אמור להיגרם נזק משמעותי. יחד עם זאת, חבל שהוא לא מצליח לישון שינה טובה ואיכותית בלילה, וכדאי לעשות מאמץ כדי לשנות את זה.
ב- 5 בבוקר יכול מאד להיות שהוא כבר יהיה רעב ואני לא רואה סיבה למנוע ממנו אוכל בשעה הזו. השאלה היא מה קורה בהתעוררויות האחרות בלילה. בלי קשר לכמות שהוא אוכל בארוחת הערב ובהנקה שאחריה - האם בהנקות במהלך הלילה הוא יונק באופן יעיל?

למעלה