שינה

meravbarda74

New member
שינה

בתי, בת חמש וחצי מתקשה להירדם בלילה. אני משכיבה אותה לישון בסביבות השעה שמונה, אך לוקח לה זמן (בין שעה לשעתיים) להירדם. כתוצאה מכך, קשה לה מאוד להתעורר בבוקר והיא מאוד עייפה במשך היום. כמו כן, היא טוענת שהיא מאוד מפחדת מחושך ומפלצות ולאחרונה מבקשת לישון עם אור מלא בחדר. מזה כשבוע היא ישנה עם אור מלא בחדרה. אודה מאוד על פתרון/תשובה מהירה. תודה רבה ויום טוב

אבקש נתונים נוספים .

שלום רב, האם בתך ישנה בצהריים? האם היא ילדה אנרגטית וחיונית? האם היא מוציאה אנרגיה במגרשי משחקים וכיו"ב במהלך היום? איך ניראית העייפות שלה במשך היום? מה אתם עושים בין 20:00-22:00 ? איך אתם מגיבים לפחדים שהיא מבטאת? עינת גבע, יועצת משפחתית,מכון אדלר

meravbarda74

New member
שינה

שלום רב, בתי לא ישנה בצהריים. היא ילדה אנרגטית וחיונית. היא מוציאה אנרגיה בגן ובמגרשי משחקים אחר הצהריים אחרי הגן. היא מפהקת לעיתים , היא מתלוננת בבוקר בעיקר שהיא עייפה וקשה לה להתעורר. היא קוראת לנו מספר פעמים רב בטענה שהיא רוצה לשתות, מפחדת מהחושך, ממפלצות, רוצה שאני אתן לה חיבוקים ונשיקות (למרות שאני משכיבה אותה לישון אחרי סיפור, נשיקה וחיבוק ו"לילה טוב").. אומרת שהיא לא מצליחה לישון/להירדם. במהלך השעתיים האלה היא שרה לעצמה (לעיתים אף צועקת/בקול רם) ומשחקת עם משחקים במיטה שלה. אנחנו מנסים לברר ממה היא מפחדת ואז היא אומרת חושך/מפלצות ניסיתי להגיד לה פעם "בואי נגרש את המפלצת" (וחשבתי להבריח אותה עם מטאטא שלה) אבל היא לא שיתפה פעולה. תודה, meravbarda74

מה הילדה אומרת לכם בהתנהגותה?

שלום רב, לכל אדם ולכל ילד יש מספר שעות שינה שונות להן הוא זקוק על מנת לתפקד היטב במהלך היום. אני לומדת שבתך חיונית ואנרגטית . משמעות הדבר שהיא כנראה ישנה את מכסת השעות לה היא זקוקה. יכול להיות שאפשר להשכיב אותה שעה מאוחר יותר ובכך לקצר את שלב ההירדמות. אני מתרשמת שבתך עלתה על אפשרות טובה לזכות להתיחסות בשעות שאתם עייפים. איך? היא מגלה קשיי התעוררות וממתלוננת שהיא עייפה. היא קוראת לכם בשעת הערב מספר פעמים בטענות שונות ואף מוציאה את קלף המחץ:"אני מפחדת". הילדה חכמה ויצירתית. היא שרה לעצמה ואף צועקת... בקיצור היא עושב הכול כדי לזכות בתשומת לב. כל התנהגות היא מטרתית. ילדים לא עושים פעולות מיותרות. הם עושים פעולות מניבות. בתך עקבית היא דורשת תשומת לב ואתם נענים. אז למה לה לוותר? מה עושים? עובדים בשני מישורים האחד משקיעים בהתמדה תשומת לב יזומה בדרכים יצירתיות בשעות הרגועות של אחר הצהריים. השני, משוחים עם הילדה, שיחה אחת קצרה וידידותית( בשעה רגועה) בה מודיעים לה שאחרי טקס ה"לילה טוב" הכולל.... ... ונשיקת לילה טוב. אתם לא תענו יותר לבקשות. את כל הבקשות היא מוזמנת לומר מראש: למשל, שתייה תוכלו להסדיר בקבוק מים. מפחדת: תוכלו לשאול אותה מה יוכל לעזור לה? ילדים הם יצירתיים היא תפתיע. למשל, לצייר לוכד מפלצות, או להתיידד עם המפלצת, או להזמין מפלצות נחמדות ללילה. בכל אופן כל ה"סידורים יעשו אחה"צ . ובלילה? לילה טוב. נשיקה. ו... זהו. האם תוכלי לקבל את הרעיון ולהתמיד איתו? אם כן, תוכלי לצאת לפעולה. אם לא אל תתחילי בשינוי. שינוי יכול להתקיים רק אם ההורה יוצא לדרך חדשה ומחליט על עקביות. עינת גבע, יועצת משפחתית,מכון אדלר

למעלה