שינה-תינוק בן 3 חודשים

פופי87

New member
שינה-תינוק בן 3 חודשים

היי לכולן/ם,
הגעתי לפה ומקווה למצוא ישועה כי אהי כבר ממש מיואשת מנושא שינות היום
הבן שלי- חמוד וסקרן בן 3 חודשים, מאז שנולד ישן יפה בלילה עם יקיצה או שתיים לאכול ומגיל חודש ישן עטוף (בכוונתינו להתחיל להוריד את המעטפת). ביום היה ישן 3-4 תנומות עד גיל חודשיים, היה נרדם בעגלה/בסלקל/בידיים והיינו מעבירים למיטה ללא בעיה והיה ישן בין 45 דקות ל3 שעות. בגיך חודשיים החל לקצר את תנומותי ל20-45 דקות והיה קם בוכה לאחר מכן גם היה בוכה ומתעורר כשרק מניחים אותו. מאז התחיל לצרוח בכל הירדמות והרבה פעמים לקום גם בצווחות. ניסינו לתת לו לישון על הידיים מה שמצליח לתנומה של 45 דקות ומנשא שעובד פלא הוא נרדם בו מהר ללא צרחות, ללא מוצץ ויכו לישון גם שעתיים, הבעיה שזה פיתרון בעייתי מאוד, כל פעם שעכשיו מנסים להרדים או להעביר לערסל/מיטה/עגלה ביום מלווה בצרחות...
מה אפשר לעשות?? אני לא מצליחה לעשות כלום
תודה,

mo0z

New member
מקרה דומה

הקטנה שלי הייתה סבבה בשינה ואז מגיל חודש- מה שאת מתארת. העניין שאצלה ברור
לי מה הבעיה- ריפלוקס ארור! זה מעיר אותה בשינה וכואב לה וזה פוגם ברצף השינה.
היא נרדמת עליי, בידיים וישנה היטב בגלל השיפוע אבל במיטה, רק בלילה מצליחה לישון איכשהו רצוף לזמן מה..
החפירה שלי באה לשאול בעצם אם כאשר התינוק שלך בוכה, הוא מקשית גב כזה ומתקפל מכאב? כי הבנתי שיש ריפלוקס סמוי..
לא מאחלת לך אבל זה אולי רעיון שצריך לבדוק (ומקווה שזה לא זה)
&nbsp

כמה דברים
1. להתחיל לידד אותו עם המיטה שלו, לאו דווקא בשעות השינה: לשים אותו במיטה מספר פעמים במשך היום לאיזושהיא חוויה חיובית קצרה: שיר, משחק עם אמא....
2. להקפיד להשכיב אותו לישון מייד כשמראה סימני עייפות, ולא למשוך אותו כדי לא להגיע לעייפות יתר.
3. לקיים טקסי שינה לפני כל תנומה ביום ובלילה (ביום רצוי שיהיה טקס שינה מקוצר).
&nbsp

למעלה