שינה של ילדים

שינה של ילדים

האם גם אצלכם יש "מלחמה" סביב נושא השינה? עד שהילדים שלי נרדמים.... הנשמה שלי יוצאת. הילד בן שבע בקרוב והקטנה בת ארבע וחצי בקרוב. מתי הם כבר יישנו לבד? ושאני לא אצטרך לשבת איתם עד שהם נרדמים או מול הטלויזה?

לאה_מ

New member
למה יוצאת לך הנשמה?

אם הבנתי נכון, הם נרדמים בלי בעיה מול הטלויזיה - אז למה שזו לא תהיה שיטת ההרדמות שלכם בינתיים, במקום שאת תכלי את זמנך בישיבה איתם? ובכמה זמן מדובר? אצלנו בגיל 7 כבר לא היו שום "בעיות" שינה. למען האמת, גם בגיל 4 אין אצלנו בעיות שינה, אבל תלוי איך את מגדירה בעיות - כי אורי פשוט נרדם איפה שהוא רוצה, אז זה לא שאני צריכה לשבת לידו במקום מסויים עד שהוא ירדם. אולי אם היה מאד חשוב לי שהוא ילך כל יום לישון במיטה שלו, הייתי צריכה לעזור לו להתרגל לכך.

אפרתש

New member
נשמע לי מוגזם לשבת ליד ילדים כאלה

גדולים. ואני אישית לא הייתי רוצה שיירדמו מול הטלויזיה, מכמה סיבות. ואמנה דווקא את האגואיסטית שביניהן - בערב הטלויזיה היא שלי. אלה השעות בהן אנחנו יכולים לצפות בתוכניות שתכניהן לא מתאימים לילדים (לדעתי). הגדולה שלי בת ארבע וחצי ונרדמת די מהר, ככה שאין לי בעיות כאלה איתה. אבל גם כשלוקח לה זמן להירדם, היא שרה לעצמה שירים, מסתכלת בספרים. היא מוצאת לה עיסוקים. כשהיא אומרת שהיא לא רוצה להיות לבד אנחנו מבטיחים (ומקיימים) לבקר כל כמה דקות. בדרך כלל בביקור השני היא כבר ישנה. הילדים שלך ישנים באותו חדר? אם כן, למה הם לא יכולים לשוחח ביניהם אם משעמם להם? הם יכולים לקרוא במיטה, לשחק, לשמוע קלטת.

Kalla

New member
וואו, קשה!

בחיים לא ישבתי עם ילדים, גם הרבה יותר קטנים, להחזיק להם את היד שיירדמו (אלא אם לא הרגישו טוב). כלומר, להילדים בני השלוש וחצי אנחנו תמיד קוראים סיפור אחרי שהם כבר במיטה, וזה טקס קבוע של להכנס למיטות, להקריא סיפור ואחר כך לכסות, לתת נשיקות ולצאת. אף פעם לא יושבים עד שהם נרדמים בפועל והם גם אף פעם לא מבקשים. עם התינוקת, למשל, כרגע אין אפילו את זה. היא כבר בדרך כלל כל כך עייפה אחרי ארוחת הערב והאמבטיה, שהיא פשוט נופלת למיטה, לוקחת מוצץ ומיד נרדמת עד הבוקר. אם נשארים איתה ולא נותנים לה להירדם בשקט היא מתחילה לבכות ונרגעת מיד כשמכבים את האור ויוצאים מהחדר. לגבי הגדול - גם לו קראתי ספרים במיטה כשהיה קטן יותר, אך הוא גם תמיד נרדם לבד, וברגע שלמד לקרוא בעצמו, פשוט לילה טוב ונשיקה ואז הוא קורא או שומע מוזיקה ונרדם.

theG

New member
שינה

אצלנו זה תהליך שמתחיל קצת לפניי האמבטיה, אז אנחנו מסבירים ומזכירים שבקרוב נעשה אמבטיה, אח"כ נשחק עוד קצת, נכנס למיטה, הוא יבחר ספר ויילך לישון. ההסבר הזה עושה לנו את החיים הרבה יותר קלים, בכלל להסביר ולהזכיר מה הולך להיות בשלבים הבאים הופך הכל ליותר נוח, מבחינתו אין הפתעות, הוא יודע למה לצפות! כשהתחלנו את הגן, שיננו את סדר היום- בבוקר הולכים לגן, אוכלים א'בוקר עם הילדים, משחקים, א''צהריים ישנים ואז אמא באה. עידן שינן את זה בימים הראשונים, והכניסה לגן היתה קלה. בהצלחה

הבעיה היא

שהגדול ממש מפחד לישון לבד! וגם באמצע הלילה הוא בא למיטה שלנו להמשיך לישון. לכל אחד מהם יש חדר נפרד אבל, עד לפניי כארבעה חודשים הם ישנו בחדר אחד(עברנו דירה). יש לציין שגם בבית הקודם שבו הם ישנו יחד, תמיד הבן רצה לבוא אלינו וכך הקטנה גם "אימצה" לעצמה את הרעיון והתרגלו שזה כך. אם הם ליד הטלויזיה רוב הסיכויים שהם יירדמו אבל לוקח המון זמן והם קמים מוקדם בבוקר(בסביבות שש בבוקר)

מאיו

New member
אני בעד להחזיר אותם לחדר אחד

אולי זה יעזור לו בלילה. וגם- להשאיר מנורת לילה, לישון עם דובון, ועוד. לבן שלי יש שקית קטנה עם סוכר מתחת לכרית- נגד חלומות רעים.

למעלה