שינה קלה

lulithen

New member
שינה קלה

הייי יקרות.
הנסיכים שלי בני חצי שנה. אחד מהם מתעורר פעמיים- שלוש למוצץ והשני---- קשה לספור.
לפעמים צריך מוצץ כדי לחזור לישון, לפעמים טפיחות, לפעמים אוכל. השינה שלו מאוד קלה מאז התקופה בה היה חולה.
אני מרגישה כל חצי שעה אני צריכה לקום. זה נהיה נוראי.
לפעמים הוא נרגע ממוצץ ואז הרעש הכי קטן מעיר אותו (צעדים או הורדת מים)
מה עושים? הגיוני לקום כל כך הרבה בלילה? (בערך 10 פעמים שניהם)

אותו דבר

היי
התאומים שלי בני כמעט 11 חודשים והלילות בדיוק אותו דבר אצלי, ואחרי שקמתי כל כך הרבה פעמים בלילה היום שלי מתחיל ב4 -5 בבוקר. אני לא חשבתי שאפשר לדפקד כול היום עם 3-4 שעות שינה�� אם זה לא מחלה אז זה שיניים שמציק לו/הם בלילה. מקווה שיתחילו להירגע בקרוב, וגם אצלך.
בהצלחה
נינה

לוקח זמן עד שמתיישרת להם שינת הלילה

יש כאלה שמהתחלה ישנים טוב ויש כאלה שלוקח להם זמן.
אצלנו גם היו קימות באמצע הלילה (היום בנות שנתיים וחצי) ולאט לאט הן הרגילו את עצמן לישון לילה שלם גם אם המוצץ נופל (שימי כמה מוצצים במיטה שיקחו עצמאית).בטח ובטח שלאחר מחלה גם לוקח זמן להתאפס וקצת יותר מתפנקים.
אל תשכחי שככל שגודלים גם נהיים יותר אקטיביים ביום ואז השינה נהיית עמוקה יותר בלילה. הם יותר מותשים.
נסי לא לקום לכל פיפס. רק כמתחיל בכי שכבר אי אפשר לסבול. הם צריכים גם להבין להסתדר לבד ולא כל פעם שהם מצייצים אמא באה.
אז עם המון סבלנות הכל עובר ומשתפר. מבטיחה.

sefia

New member
לא רוצה לבאס

אבל אני מאלו ששנתיים לא ישנו טוב בלילה...........
בהתחלה זה היה ריפלוקס ואז גזים ואז מוצצים ואז בקבוקים בלילה ואז לא יודעת מה........
קודם כל בגיל 8 חודשים לימדתי אותם לקחת מוצץ לבד.
זה הקל עלי
&nbsp
אח"כ למדתי (כשהם קצת יותר גדולים ופחות שבריריים) לקום ולוודא שכל הצרכים הבסיסיים שלהם נענו:
שהם לא הסתבכו בשמיכה, שהם לא רעבים או רטובים והייתי חוזרת למיטה שלי.
בשום אופן לא מנהלת שיחות בלילה או מוציאה מהמיטה (רק במקרי מחלה)
ובלילה באופן כללי מתנהגת כאילו זה לילה. עושה מה שצריכה בשקט ובחושך ויוצאת
&nbsp
כשגדלו עוד קצת (מגיל שנה וחצי) לא הייתי קמה מהמיטה או נכנסת אליהם אם לא היה בכי.
אם סתם עשו רעש, דיברו לעצמם, או ששמעתי שקמו - לא נכנסתי אליהם.
זה דרש המון המון שליטה עצמית כי אני מאלו שקופצות לכל פיפס של הילדים ושומעת אותם בלילה בקלות.
אם היה בכי - נכנסתי הרגעתי טיפלתי יצאתי.
&nbsp
עם הזמן למדו לחזור לישון לבד ואני אפילו הייתי מנמנמת במיטה שלי בזמן הזה
מגיל שנתיים - תענוג. ישנים לילה שלם.
&nbsp

שלישה6

New member
שינה קלה היא הרבה פעמים תוצר של עייפות יתר

בגיל חצי שנה, מתוך הנחה שהם נולדו אחרי שבוע 37, הם זקוקים לכ 14.5 שעות שינה- כ 11 בלילה ו3.5 שעות שינה שמחולקות לשלושה פרקי שינה ביום.

בנוסף, ככל שאנחנו ההורים מעורבים יותר בהרדמה של הילדים שלנו, כך הם זקוקים לנו יותר כשהם מקיצים (באופן טבעי כחלק ממחזור השינה). אני ממליצה בחום להוריד מעורבות בשעת ההרדמה כדי להבטיח שינה איכותית יותר לילדים ולכם.

לגבי המוצץ- אפשר ללמד תינוקות לקחת מוצץ לבד. מתחילים בלימוד במהלך היום וממשיכים במקבץ מוצצים במקום קבוע בלילה אליו מושיטים את היד של התינוק כשהוא מתעורר למוצץ.

בנוסף, הייתי בוחנת אם אחת היקיצות היא לא מרעב- אם מתעורר אחרי חצות זה הגיוני שיהיה רעב, ואם הוא באמת רעב, אז סביר שכל דבר קטן יעיר אותו שוב.... מן מחזוריות מתישה לכולכם.

מקווה שיצא מסודר, אני עם הילדים וקצת מרוכזת בהם.... אם תרצי עזרה נוספת אשמח לעזור.

בברכת לילות שקטים, דורית.
0526204221
https://m.Facebook.com/tripletscansleep

lulithen

New member
הם נולדו

בשבוע 35+4
הלוואי שהייתי יכולה להיות םחות מעורבת בהרדמה. עם אחד מהם אני מצליחה- הוא נרדם לגמרי לבד. אם מתעורר לעיתים מצליח גם להחזיר לעצמו מוצץ.
עם השני- סרטים. קודם כל הוא כמעט ולא מצליח להירדם בלי אוכל. לעיתים נרדם תוך כדי האכילה ולפעמים לא ואז הוא לא נרגע עד שמרגיש את האצבעות שלי נוגעות בשלו... ככה ממשש ממשש עד שנרדם.
כמובן שזה גרוע, הוא לא מצליח להירדם בלעדיי ובלעדי האוכל וכך גם נראה הלילה שלנו.
אבל תאמיני לי שאני כל כך מנסה להוריד בהדרגה את זה. הוא פשוט צורח בטירוף ואז מעיר את אחיו כך שאני כבר לא יודעת מה עדיף.
אשמח לעצות

שלישה6

New member
הורדה הדרגתית

היי, יש כמה דרכים לשנות או לגמול מתלות בהורה בזמן שינה.

לגבי האוכל- תתחילי בזה שאם הוא נרדם, תעבירי אותו קצת מכתף אחת לשניה כדי לעורר אותו מעט לפני שתניחי במיטה.

אם הוא ער, תניחי אותו במיטה שהניחי מגע על הבטן או הירך, במקום בו לא יהיה יכול חיצור מגע עם היד שלך, אבל כן יהיה מגע.

אחרי שהוא יתרגל למגע החדש, מידיי שלושה ימים תתחילי להרחיק את המגע כשהוא ישן פחות עמוק. אבל את עדיין לידו. ברגע שיוכל להרדם ללא מגע קבוע, המגע ישמש להרגעה בלבד.

רצוי לעשות את התהליך תוך שילוב של רעש לבן (שששש) , כדי שבהדרגה תוכלי להתרחק ולצאת מהחדר והרעש הלבן יוכל לשמש אותך כעזר להרגעה, כי הוא יקשר את הרעש הלבן עם מגע והנוכחות שלך.

במקביל, במידה ואין חפץ מעבר, כדאי לעזור לו לאמץ שמיכה, או טטרה, או בובה שנראה שיש לו העדפה אליה.

אם תצטרכי עזרה נוספת או הכוונה אני במרחק שיחת טלפון.

דורית, 0526204221.

lulithen

New member
תודה רבה

על הטיפים החשובים דורית... אך יש לי כמה שאלות פרקטיות.
מה אני עושה אם הוא צריך לישון במהלך הבוקר ופשוט צורח כי רוצה בקבוק, למרות שזה לא הזמן שלו כלל? אני מנסה להרגיע בדרכים אחרות אבל הוא נחנק מרוב בכי.
עוד שאלה- האם רצוי להפעיל מובייל עם מוזיקה לקראת זמן השינה?
ומה אני עושה אם אני פועלת לפי מה שאמרת לי (להניח אותו ולגעת במקום שלא יוכל לתפוס אותי) אך זה לא מרגיע אותו הרבה זמן?
האם כשהוא היסטרי ממש (עד רמה של שיעול משתנק כזה, נשאר לו עוד שיעול מהמחלה שהייתה ועברה) - לא כדאי להרים ולהרגיע? אנח תמיד מתלבטת אם לדבוק במטרה ולהמשיך עם הרעש לבן והטפיחות אבל זה מגיע לשלב שהוא פשוט לא נרגע בכלל בערך רבע שעה עד שאני מרימה
תודה תודה תודה

lironmama2

New member
תודה על העצות!

נחמה פורתא לקרוא שיש עוד הורים שלא ישנים כמונו.

למעלה