שינה על הבטן

Hadar 123

New member
שינה על הבטן

שלום לכולן הקטנטונת בת 5 שבועות. ישנה נהדר כשהיא על הבטן. על הגב/הצד מתעוררת כל חצי שעה (גם בלילה). בנוסף - על הבטן היא מרדימה את עצמה - כדי שתישן על הגב אני חייבת להרדים אותה על הידיים. שינה על הבטן - מפחיד בגלל מוות בעריסה. אבל מה עושים?

שאלה טובה..

לי היתה את אותה הדילמה . דווקא כן היה נירדם על הגב אבל היה שבוע שבו בשום פנים ואופן לא ישן בצורה אחרת! שאלתי את אותו הדבר ודיי חלוקות הדעות. למזלי השבוע טירוף הזה עבר אבל הוא ישן על הבטן כל השבוע ודווקא היה יותר רגוע ביום וישן כל כך טוב בלילה. אין תשובה חד משמעית גם לא מרופאים בעניין כך שרק אוכל לומר שדעתי (הלא מקצועית!!) זה בסדר גמור.

Tula1

New member
מעדיפה לבזבז זמן בהרדמה על הידיים

ושתישן על הגב מאשר להרדים על הבטן ושאני לא אעצום עין כל הלילה מרוב חרדה. מוות בעריסה זה הדבר שהכי מפחיד אותי בעולם כרגע ואני לא מוכנה לקחת שום סיכון. בהצלחה בכל דרך שתבחרי להרדים אותה

rc11

New member
אני מרדימה על הבטן

והיא ישנה מצויין. נטרלי את שאר גורמי הסיכון (לא לעשן, להניק ולישון באותו חדר) ותשגיחי. אין מה לעשות. אני החלטתי שאי אפשר לא לישון בכלל. גם לה מאוד חשוב לישון כדי להתפתח היטב.

אמיתמי

New member
אנחנו העברנו לבטן רק כשהיא היתה בת

חצי שנה והתהפכה. הבנתי שיש הורים שסומכים על הבייבי סנס ומשכיבים על הבטן.

אצלי גם ישן רק על הבטן מגיל שבועיים

בערך, כי על הגב היה מהיר את עצמו עם הידיים והיה ממש סיוט במקום שינה. אז הוא מתחיל על הבטן ואחר כך, כשהוא ישן ממש עמוק אני אופכת אותו על הצד.

leegil

New member
אצלי ישן על הבטן מגיל חודשיים

בערך בלילה, פשוט מפני שהיה לו יותר נוח, ולא היה קופץ כל שניה, אולי תנסי על הצד עם תמיכה מכל צד זה נותן להם תחושת בטחון, לא היה ישן על הגב שנולד רק על הצד בכל הנקה החלפתי לו צד.

גגונה

New member
שתישן איך שהיא אוהבת

גם הבן שלי מיום הגיעו הביתה נרדם רק על הבטן. יש בייבי סנס,ו3 חוד' הוא ישן על ידי בעריסה. עם מי לא התיעצתי, ניסיתי להפוך אחרי שכבר נרדם- כלום לא עזר אז עזבתי. מוזר שפעם אמרו להשכיב רק על הבטן.... לפחות זה מעולה לשרירי הגב וחגורת הכתפיים

lulyK

New member
שינה על הבטן לא ממש תורמת

לשרירי הגב וחגורת הכתפיים........ להיות על הבטן בזמן עירות ולהחזיק משקל, זה מה שתורם. (וגם אני התייאשתי בגיל 8 שבועות ומאז הוא ישן על הבטן. הבחירה היתה בין זה לבין לא לישון בכלל - וגם זה לא בריא במיוחד).

חוגי1

New member
בת חמש שבועות ישנה רק על הבטן עם

בייבי סנס. איך שאני הופכת אותה...מתעוררת

אצלי לא נרדמת רק על הבטן אין מצב

לשינה אחרת, אז יש בייבי סנס אבל היא איתי רוב הזמן במיטה שלי וגם על הגוף שלי, ואני אומרת יש אלוקים בשמיים שישמור עלינו בעזה"ת

kim6

New member
קודם כל למיטב ידיעתי לא הוכח קשר

ישיר בין שינה על הבטן לבין מוות בעריסה, בעייני זה נסיון לשלוט במה שלא בשליטתנו, ואם זה עוזר להרגיע את החרדות מפני האסונות האלו (לא עליינו) אז יופי. אבל קראתי איפשהו (אנסה לחפש לך את המקור) שמאז שממליצים לא לתת לתינוקות לישון על הבטן ההתפתחות שלהם לקראת התגלגלות, זחילה והליכה הפכה איטית יותר,מה שיכול להצביע על החשיבות ההתפתחותית של שינה על הבטן מידי פעם. אני מקפידה שהקטנה שלי (בת 6 ח') דווקא תישן גם על הבטן מידי פעם. אני לא עושה זאת בשינת הלילה. אם הייתי במקומך, לא הייתי מתעקשת על שינה על הגב, חשוב להמשיך לנסות, כדי שלא תתקבע בתנוחה אחת בלבד, אבל אם היא מעדיפה על הבטן, הייתי קונה בייבי-סנס, בעיקר כדי להרגיע את החרדות ממות בעריסה, וזורמת עם הילדה. אבל זו דעתי..

Hadar 123

New member
יש לנו בייבי סנס

אני אנסה להפוך אותה אחרי שתרדם. תודה לכולם

doobi1

New member
גם אצלי היא ישנה רק על הבטן

והיא בת 3.5 שבועות. אתמול בלילה היא ישנה חצי לילה על הגב- אחרי שהפכתי אותה לאחר שנרדמה, ובחלק השני אחרי שעתים של התעורריות על הצד השכבתי אותה על הבטן והיא ישנה שעתיים עד הבוקר.

למה את נותנת לה לישון על הבטן??<

אני שאלתי את הרופאה אם מותר לשים אותם על הבטן רק כדי שיזוזו קצת כמובן בהשגחתי והיא אמרה שעדיין אסור ואת נותנת לה לישון על הבטן? ושלי בני 8 שבועות... אאסור אסור אסור!!! זה מסוכן... הרוםאה אמרה שניה אחת ואוי ואבוי מה שיכול לקרות..

lulyK

New member
לא הבנתי.

הרופאה ייעצה לך לא להניח את התינוקות על הבטן בזמן שהם ערים? היא טועה. מאד. חשוב מאד מאד להתפתחות שלהם שיהיו על הבטן בזמן עירות.

למעלה