שינה על הבטן

rc11

New member
לא, זו לא הכוונה

העניין הוא שיש אנשים שאצלם לא להשכיב על הבטן הוא קודש. מבחינתם זה מה שיציל את התינוק ממוות בעריסה. זה לא נכון. עישון גם מהווה אחד מגורמי הסיכון אבל לעישון לא מייחסים אותה חשיבות כמו לשינה על הבטן. אז אדם שמעשן אבל לא שם על הבטן את התינוק ובכך חושב שהוא מגן עליו לגמרי, שידע שגם העישון שלו פוגע ואף אחד לא הוכיח ששינה על הבטן גורמת למוות בעריסה יותר מעישון. אני משכיבה את הילדה שלי על הבטן אבל מנטרלת את שאר גורמי הסיכון, בניהם עישון.

אז את נוהגת כמעט כמוהם

את מרגיעה את המצפון שלך, כאמא שמשכיבה על הבטן, בכך שאת לא מעשנת. (ה"כמעט" בכותרת בא לציין את זה שלעישון יש השפעות מזיקות בנוסף להיותו גורם סיכון למוות בעריסה).

rc11

New member
יכול להיות שאני מרגיעה את המצפון

אבל כמו שאת בטח יודעת, אין שום דבר מוחלט בגידול תינוקות ולפעמים עושים בחירות בין פחות טוב להרבה פחות טוב. זה לא אופטימלי אבל הילדה שלי לא ישנה במצב אחר בכלל. אז היא לא ישנה מספיק ואני התמוטטתי לגמרי וזו הבחירה שהתקבלה אצלנו לנוכח המצב. אני לא טוענת שאני נוהגת נכון ואחרים לא. אני פשוט כתבתי שיש עוד דרכים להפחית סיכונים ולא דרך אחת. עובדה שגם ילדים ששכבו על הגב מתו מוות עריסה.

תוכי

New member
אצלנו

מעייני כבר מגיל כמה שבועות ישנה על הבטן בהתחלה פחדתי לאחר מכן שמתי לב שזו התנוחה הכי נוחה לה לשינה וזרמתי איתה

מהרגע שהבאנו את טלטל מבית חולים

ושמנו אותה במיטה על הגב היא התהפכה לבטן. ככה שאצלינו לא היה יותר מידי ברירות - היא קבעה לעצמה. בייביסנס לא בא בחשבון אצלינו (אחרי התקפת לב שזה צפצף שעופרי היה תינוק והוא היה במיטה - ישן לו בנחת) שכיחות "מוות עריסה" הוא 7 מקרים ל 10,000 תינוקות - ככה שהאחוז הוא לא גבוה מאוד. בישראל עומד אחוז תמותת התינוקות בשנה על 6 ל 10,000 ואומרים כי "מוות בעריסה" מהווה כ 50% ממקרי המוות של תינוקות. למדנו להתגבר על הפחד מפני מוות עריסה, בדיוק כמו שאנחנו ההורים צריכרים להתגבר על כל מיני פחדים בנוגע לגידול הילדים. אני מסכימה כי צריך לעשות מה שניתן כדי למנוע. אבל לפעמים העובדות היבשות מפחיתות קצת את הפחד. אני לא ממליצה לאף אחד להשכיב לישון על הבטן בעיקר כי אין לי את הסמכויות לכך ואני לא אקח את הסיכון על הורים אחרים. אבל זה מה שאנחנו עשינו יחד (וכמובן ניסינו לנקוט אמצעי זהירות אחראים שלא תגידו שאני בלתי אחראית ותשלחו אלי את יצחק קדמן
) ואם זה באמת מעניין מישהו אני מוכנה לקשר גם את דו"ח תמותת התינוקות של שנת 2004 לכאן.

גרזנית

New member
אני משכיבה רק על הבטן

גם ביום וגם בלילה. בלילה אני מפעילה את המוניטור. המיזרון הוא קשיח, הבית מאוורר, לא מחומם מדי, אף אחד פה לא מעשן והיא יונקת. היא ישנה כל כך טוב על הבטן בעוד שעל הגב כל תנועה קטנה מעירה אותה.

tunalover

New member
אנחנו מהר מאוד הבנו שעל הבטן

הוא ישן טוב יותר. אם את חוששת אז שימי בייבי סנס

ישן על הבטן מגיל שבועיים....

כשהבנתי (יותר נכון אמא שלי הבינה ) שאין שום סיכוי שהוא יירדם על הגב הפסקתי לנסות. במהלך השבועיים הראשונים יאיר לא היה ישן בכלל טוב וכשרק היתי מגיעה לאמא שלי הוא פתאום היה ישן כמו שצריך. במקרה שלי , לא רק שהוא לא אוהב לישון על הגב , כל פעם שאנחנו נוסעים והוא רוצה לישון זה בכי היסטרי כי הוא לא מסוגל לישון על הגב.

אדר ישן רק על הגב או על הצד

לא לקחתי סיכונים בנושא הזה. ההמלצה הגורפת להשכיב על הגב, הורידה את מקרי ה"מוות בעריסה" בעולם המערבי בכמעט 50%. זו סיבה מספיק טובה בעיניי.

Rossella

New member
גם אצלנו ישנים על הבטן

כמו שכתבו אחרות, אני מרגישה שהסיכון מופחת בגלל שנוטרלו גורמי סיכון אחרים (התינוק יונק וההורים לא מעשנים, הסדינים מתוחים, החדר לא חם מדי. בנוסף, יש לנו בייבי סנס). כן, זה קצת מפחיד אותי, אבל זו הצורה היחידה שבה הוא מוכן לישון...

michal@gal

Active member
מנהל
ההמלצות האמריקאיות האחרונות

בנוגע למוות בעריסה הן לתת לתינוק מוצץ. תינוק שישן על הבטן עם מוצץ, הסכנה של מוות בעריסה יורדת בצורה משמעותית.

תולי 18

New member
שלום בנות...

מיד אחרי לידה של הקטנצ'יק שלי הישכבתי על הבטן, עוד בעריסה של ליס, והאחות רצה אחריי עם הטופס שאחתום לה שהתינוק באחריותי כשהוא לידי ועוד על הבטן. אז כמו שאתן רואות את חתימתי, תבינו שכוווווווולם אצלי גדלו וישנו ניפלא על... הבטן.

למעלה