שינה על הבטן

doobi1

New member
שכיבה על הבטן

היא ישנה על הבטן בפגיה בבית חולים וקשה לה לישון על הגב או על הצד. אני הופכת אותה אחרי שהיא נרדמת. השכיבה על הבטן מאוד חשובה להתפתחות ובזכות זה שהיא רוב היום על הבטן היא הופכת בקלות את הראש מצד לצד ומרימה אותו יותר מחמש שניות.

חוגי1

New member
שלי נחנקת מפליטות על הגב ומתענה יש

לה ריפלוקס וכשהיא על הגב הכל עולה לה אז רק על הבטן ובשיפוע היא מצליחה לישון\לשכב

Hadar 123

New member
זו טעות

הרופאה (וגם בטיפת חלב) אמרו לי במפורש לשים על הבטן בזמן עירות.

jenyl

New member
חייבים על הבטן!!!../images/Emo24.gif

הם חייבים להיות על הבטן במהלך ערות אחרת לא תתפתח חגורת כתפיים ויגרם להם נזק! אנחנו כבר בשבוע הראשון שמנו אותו על הבטן בזמן ערות. במקומך הייתי מבררת שוב אצל הרופאה, אולי לא הבנת אותה נכון? כל פיזיוטרפיסט יסביר לך את החשיבות של שכיבה על הבטן מגיל 0...

enoway

New member
ומה עושים עם סרבני עריסה?

שלום לכולן, שמי נועה- אמא של טל ושחר, תאומים בני חודש. בהתחלה הם ישנו נהדר, אפילו היינו צריכים להעיר אותם להאכלה כל שלש שעות (עד שהגיעו ל-3 קילו). עכשיו- אפילו בשעה רצופה של שינה הייתי מסתפקת. על הידים או עלי הם ישנים יופי, אבל כמה אפשר. גם אני חשבתי שאולי לא נוח להם על הגב (כשהם ישנים עלי הם על הבטן) אבל מפחדת להניח על הבטן. לא משתמשת בבייבי סנס כרגע (הבנתי שיש המון אזעקות שווא שסתם מעירות את התינוק ואותנו- זה נכון?). הם יכולים לישון ממש ממש עמוק על הידים, אבל ברגע שאני מניחה בעריסה- תוך דקה מתעוררים בבכי. יש עצות?? כי כרגע, אני לא ממש ישנה (קשה לי לישון כשהם עלי- אחרי הכל זה קצת מפחיד). תודה! נועה.

אני השכבתי על הבטן מגיל שבוע,

הייתי אצל רופא פרטי עם בתי (היום בת 4) בביקורת ראשונה לאחר לידה, והוא אמר לי מפורשות לתת לה לישון על הבטן למרות כל הההנחיות של שינה על הגב או על הצד, הילדים ישנים טוב יותר בדרך זו והם רגועים יותר. עכשיו גם התינוק שלי ישן רק על הבטן, כרגע הוא מאד מצונן ועם נזלת איומה וכשאני משכיבה אותו על הגב הוא לא ישן יותר משעה רצופה, ומתעורר עצבני.

גם אצלי עם טל היה ככה. רק עלי הוא

ישן מצוין. אפשרות אחת היא לעטוף אותם בשמיכה שיהיה להם נעים גם כשהם עלייך ואז להניח אותם בעדינות בעריסה כשהם כבר מכוסים. אז אין את הפרשי הטמפרטורה בין הגוף שלך לסדין. ואני ישנתי עם טל עלי במשך כמה שבועות עד שהוא התרגל. די מהר אגב העברתי אותו לישון על הבטן כי הוא פשוט לא ישן בכלל על הגב.

enoway

New member
ובכן- שמנו על הבטן ובאה מנוחה ליגע!

נכון, בהתחלה דאגתי וכל דקה קמתי לראות שהכל בסדר, אבל מהר מאד העייפות שלי הכריעה וככה ישנו כולנו עד שהגיע הזמן לאכול (התעוררו כמו שעון). היה נהדר. חייבת לציין שגם הצליחו לשחרר גזים ללא פליטות, מה שלא קורה כשהם שוכבים על הגב. אין מה לעשות, הם כנראה ניסו להגיד לנו (בצרחות) שלא כיף להם על הגב, אבל אני לא מבינה עדיין תינוקית. תודה על העצות!

etoka22

New member
נעה שלי במשך חודש

לא ישנה שעה באופן רצוף - עד אשר גילינו את ההשכבה על הבטן ואז יכולה לישון במשך 4 שעות ברצף.אך אנו מלאי חרדות ודאגות. עד איזה גיל ההמלצה לשינה על הגב?

היא יונקת? אישית אני נותנת לאיילה

לישון רק על הבטן מגיל חודש, אבל איילה יונקת וזה מפחית מאד את הסיכון. בלי קשר לכלום אני נגד הרדמה על הידיים- משבש את מנגנון ההרדמות הטבעי של הילד ועלול להביא לנדודי שינה בילדות ובבגרות.

twiti

New member
אז איך את מרדימה?

יותם בן חודשיים ואם לא נרדם על הציצי, נרדם רק על הידיים ועוד בנדנודים (השם ישמור). הוא לא לוקח מוצץ וסובל מגזים וגם אני משכיבה דרך אגב על הבטן כאשר נרדם. גיא עד גיל 4 חודשים נרדם יפה עם מוצץ ואחר כך במשך חודשים רבים רק על הידיים בנדנודים או בטיול בעגלה. שגדל קצת כל פעם איך שכמעט נרדם הייתי שמה אותו במיטה ומנסה לעזור לו להרדם תוך טפיחות...והיום (בן שלוש) נרדם במיטה שאנחנו לידו (מבחירה שלנו).

אני משכיבה על הבטן, נותנת מוצץ,

לעתים היא לוקחת לעתים לא, מלטפת אם צריך וזהו. למעשה, אני לא מרדימה. האחריות על השינה היא של איילה. ילד צריך לדעת להרדים את עצמו. יום-יומיים קצת בכי ואח"כ הם לומדים.

rc11

New member
כתבתי את זה כבר פעם ואכתוב שוב

ההמלצות למניעת מוות עריסה הן: -לישון על הגב -להניק את התינוק הנקה מלאה -לא לעשן (גם לא כשאתם רחוקים מהתינוק כי בלילה נפלטים מהנשימה גזים לחדר) -לינה משותפת אני לא רואה היסטריה של הורים להפסיק לעשן! או להניק מלא כדי למנוע מוות עריסה. למה הקיצוניות הזו בנוגע לשינה על הבטן אבל לא על דברים אחרים? ענו לי כבר שפשוט השכבה על הגב יותר קלה ליישום. לדעתי, מי שממש דואג לגבי העניין צריך לשים לב שיש עוד גורמים שנמצא בניהם קשר למוות עריסה. אני רואה חשיבות רבה בזה שתינוק ישן טוב והרבה. זה חשוב להתפתחות שלו ולכן עניין השינה על הבטן הוא לא טאבו מבחינתי. אז ניטרלתי את שאר גורמי הסיכון, השכבתי על הבטן צמוד אלי, עם בייביסנס ואני מאמינה שיהיה טוב

rc11

New member
ודרך אגב

היום אמרתי לרופאה שרומי ישנה על הבטן ושהיא לא שמעה אותי אומרת את זה. אז היא ענתה: "לא שמעתי ואת לא שמעת שגם הילדים שלי ישנו כולם על הבטן...".

למעלה