שינה ועיטוף

פופי87

New member
שינה ועיטוף

היי, בני בן 3 חודשים, מגיל 0 ישן בלילה הרבה, כאשר בגיל חודש התחלנו לעטוף אותו והיום מגיע להתעטררות אחת מ19-5 בבוקר או אפילו ללא התעוררות. הבעיה כש שמים אותו בלילה ללא הכי אוף המצב שונה. הוא מתעורר כל שעה שעתיים. אמרו לי שבגיל 3-4 חודשים כדאי להוריד את העיטוף. רפלקס מורו מאוד חזק אצלו עדיין. מה דעתכם?מה לעשות?

כל זמן שהעיטוף לא מפריע לו - למה להוריד?
ממש אין צורך להוריד את העיטוף באופן יזום. זה יקרה לבד עם הזמן.

Pixelss

New member
אצל הבכור עטפנו עד גיל חצי שנה כמעט

וגם אז הפסקנו כי הוא התחיל להשתחרר לבד והבנו שכבר אין בזה צורך.

פופי87

New member
האם זה לא מפריע להתפתחות שלהם?

הבנתי שבשלב מסויים זה לא טוב, כרגע הוא מנסה לפעמים להשתחרר אבל רוב הזמן זה טוב לא,וזה רק בשנת לילה

העיטוף לא פוגע בהתפתחות
כמובן, שהשימוש בו צריך להיות מוגבל לזמן השינה בלבד, ולא צריך "לחנוק" את הילד עם העיטוף. מטרת העיטוף - כשמו - הוא לשמש מעטפת. כשגדלים ומתחילים לזוז הוא לא מגביל את התנועה, וגם ניתן לראות שהילדים עצמם משתחררים מהעיטוף.
בגיל 3 חודשים זה עדיין סביר להשתמש בעיטוף. אני טרם פגשתי תינוק בן חצי שנה שישן עטוף, וגם רפלקס מורו כבר לא פעיל בגילאים האלה.
&nbsp

AlicePJ

New member
למיטב זכרוני עיטוף זה בעיקר לשבועות

הראשונים, מענין לשמוע שיש הורים שמשתמשים בזה למשך הרבה חודשים. שאלת אולי את הרופאים מה דעתם על עיטוף בגיל כזה גדול?
בגיל הזה הבנים שלי כבר הסתובבו במיטה מתוך שינה, לא יכולה לחשוב על מה היה אם הייתי מנסה להגביל להם את התנועה.
אני לא יודעת אם השיפור בהתעוררויות קשור לעיטוף. אני חושבת שזה קשור לגיל, ללמידת ההבדל בין יום ולילה, לעליה במשקל, לאכילה יותר יעילה בשעות היום.

Pixelss

New member
אצלנו גם הרופאה גם הנירולוג וגם הפיזיותרפיסתית היו בעד

כל עוד זה עזר לו הם אמרו שאין סיבה להפסיק.
עטפנו רק בשנות הלילה ולא בשנות היום.
היום הוא בן שנתיים וזה ממש לא הפריע לו להתפתח נפלא.
&nbsp
אצל הבכור בוודאות העיטוף היה עוזר לשנת הלילה.
הפעם אצל הקטן שבן חודש אין צורך בעיטוף והוא ישן מעולה גם בלילה.

AlicePJ

New member
אני לא מכירה את הסיפור שלכם

ולא יודעת למה הייתם צריכים נוירולוג ופיזותרפיסטית, והאם יש לזה השפעה על הצורך בעיטוף. בכל מקרה, בכל יום לומדים משהו חדש והנה למדתי משהו חדש היום (או אם נהיה טכניים לרגע, אז אתמול). לא שזה יהיה רלוונטי לי, הבאסטה אצלי כבר סגורה, אבל טוב לדעת.

Pixelss

New member
למעקב הנירולוגי לא היה קשר ו/או השפעה על העיטוף

מה שכן אני בטוחה שכמו כל דעה יהיו כאלה שדעתם שונה

mo0z

New member
גם אצלי היא ישנה רק עם עיטוף

בגלל רפלקס מורו... הבנתי שזה דועך עם הזמן כאשר השליטה המוטורית שלהם
מתפתחת...
לא יודעת מתי זה קורה, אבל העיטוף הזה הציל את חיי!
(כשהייתה פיצית היה מספיק חיתול אבל עכשיו משתמשת במוצר הגאוני הזה:
http://www.amazon.com/dp/B00NEQN1S0/ref=twister_B012P5CK6E?_encoding=UTF8&psc=1
(

למעלה