שינה וכדור

danit78

New member
שינה וכדור

שאלונת קטנה בזמנו אמר לי הראומטולוג שהפיברומיאלגיה עלולה לנבוע מבעיה באיכות שינה עמוקה. משהו כזה. ושהכדור שהוא נותן משפר את איכות השינה העמוקה וגם מונע כאב. עכשיו רופא המשפחה נתן לי את הציפרלקס 10 מ"ג למניעת כאב. האם גם הוא יכול לשפר את איכות מעגלי השינה העמוקה?? וכך לשפר את מצב הפיברומיאלגיה והכאבים בגוף ובראש? תודה דנית

Sandy33

New member
ציפרלאלקס זה כדור שפסיכיאטר נותן

אם אני לא טועה זה כדור נגד חרדות ודיכאון מקבוצת SSRI

yasminewi

New member
אצלי הסיפור דומה

גם אצלי הראומטולוגית אמרה שהפיברומיאלגיה מתאפיינת / נובעת מהפרעה בשלב ההרפיה בשינה, שלב 4, ונתנה לי כדור שינה, ולאחרונה רופאת המשפחה נתנה לי ציפרלקס (אותו אני מסרבת לקחת, כי כדור השינה עזר לי המון, אז אין טעם להחליף). בכל אופן, למיטב הבנתי, בניגוד לכדור השינה שעובד בעיקר על השינה ובכך מאפשר לגוף להיות רגוע יותר ולהרגיש טוב יותר (הרי הכל קשור...), הציפרלקס עוזר להפחית את הסטרס, ובכך עוזר לגוף לתפקד טוב יותר, וכפועל יוצא מזה לישון טוב יותר, וחוזר חלילה (אלא אם כן סובלים מתופעת לואי של הפרעות שינה...) אחרי ה"תקרית" שלי עם רופאת המשפחה שלי,שוטטתי באינטרנט בחיפוש אחר מידע בנושא זה, ונוצר בי הרושם שבאופן כללי ראומטולוגים מעדיפים לתת את כדור השינה (אלטרולט) בתור האופציה הראשונה, ורופאי משפחה מעדיפים לתת את הציפרלקס על פני כדור השינה.

למעלה