שינה ובן כמעט 9 חודשים

sela29

New member
שינה ובן כמעט 9 חודשים

היי בני המתוק עדיין מתעורר בלילה לפחות פעמיים.
הולך לישון בסביבות 19:00- 19:30. וקם לאכול בקבוק 180 ב- 23:30 וב- 3:30 ואז מתעורר סופית בסביבות 6-6:30. ההשכמות האלה עם העבודה נהיות קשות ביותר ואני קוראת בכל מקום שתינוק בגיל הזה כבר לא חייב לאכול בלילה.
כמובן שהוא מקטין את הארוחות במהלך היום (בבוקר למשל לא מחסל בקבוק 180 וגם לא בבקבוק של הערב לפני השינה. רק בלילה הוא משלים).
אנחנו לא מצליחים לשנות את זה. אם מנסים לא לתת לו בקבוק זה צרחות אימה. הוא נרדם על הבקבוק וחוזר לישון.
מדגישה שלשינת הלילה אין בקבוק והוא נרדם בלי שום עזרה חיצונית. מה שכן הוא סרבן מוצצים ולפעמים הוא ממש נאבק כדי להירדם ואנחנו צריכים להיכנס להרים ולהוריד או לעשות "ששש" עד שנרדם.
עיצות?

Cafe Latte

New member
אני לא זוכרת כמה פעמים בדיוק הבן שלי היה

מתעורר בגיל הזה.. אני רק זוכרת שאיפושהו סביב גיל שנה חל שיפור בשינה שלו.
אבל בגיל 9 חודשים, היו לילות טובים, והיו פחות. הרבה פעמים, בלי שום קשר לאוכל (אז אל תתלי בזה את כל התקוות שלך, יכול להיות שיפסיק לאכול, אבל יתחיל להתעורר בגלל סיבות אחרות. לא חסר).
אנחנו כן הפסקנו להאכיל בלילה, בגיל 8 חודשים בערך. אבל - המלצת משרד הבריאות, למיטב זכרוני, להאכיל בלילה (אם יש דרישה) עד גיל שנה.
הבן שלי היה מחוץ לאחוזונים (ולא לכוון הרזה
), והרגשתי שאין לו צורך באמת באכילה לילית. מצד שני, הוא התחיל לאכול מוצקים נהדר במהלך היום, ובסביבות 8-9, היה מתעורר וכן מקבל בקבוק שאוב שלי. (רגע, זה כבר גם נחשב ללילה, לא? בכל מקרה, בהמשך הלילה לא נתנו יותר לאכול).
אני חושבת שכן הייתי ממשיכה להאכיל/להניק בלילה, אם היה מדובר בתינוק רזה...
ויש לי חברה שהבן שלה לא אוכל בכלל מוצקים סביב 10 חודשים, וקם לינוק כל 3 שעות.
אני הייתי מנסה לתגבר מוצקים, ולראות אם יש שינוי ממנו.. כי פעמים רבות תינוקות שלא אוכלים טוב במהלך היום (ובגיל הזה תמל/חלב אם - כבר לא מספקים את כל הדרישות מזון שלהם), יקומו בלילה לאכול.
קיצר, הרבה אם ואם ואם.. לא נראה לי שתמצאי תשובה אחת נכונה.
בהצלחה.

למעלה