שינה ואוכל

רפאלה30

New member
שינה ואוכל

שלום לכולן
אני כותבת כבר בפעם ה 3 , מהאפליקציה זה לא מעלה לפורום !!
אז ככה
הבובה שלי בת חצי שנה ושבועיים
אוכלת סימילאק שלב 2 אדוונס פלאס ומאז שהעברתי אותה לשלב הזה היא מתעוררת פעמיים בלילה לאכול !!!
לפני זה מאז שנולדה היתה אוכלת לפני השינה ומתעוררת פעם אחת לקראת בוקר !
אני כבר מיואשת ולא יודעת מה לעשות ... למה מתעוררת פעמיים בלילה לאכול ? המליצו לי להוסיף לה דייסה לסימילאק אבל זה לא עוזר
סדר היום מבחינת אוכל :
בוקר סימילאק 180CC ( ואז הולכת לישון לשעתיים בערך )
צהריים מרק ירקות + בשר + פחמימה ( אורז מלא בד"כ או סולת )
ביניים פירות / מעדן / יוגורט טבעי עם פתי בר
ערב סימילאק 180CC עם חצי כפית דייסת מטרנה פירות עם סולת
תודה לעונות

iameden

New member
יכול להיות ממגוון סיבות

1. שעייפה מדי כשהולכת לישון (גורם להם להתעורר יותר בלילה). 2. יכול להיות שהתרגלה שאתם עוזרים לה להרדם או שנרדמת עם בקבוק/מוצץ ואז כשמתעוררת רוצה שוב עזרה להרדם (באזור גיל חצי שנה יש קפיצה קוגניטיבית וזה משפיע). 3. קפיצות התפתחותיות (מוטוריות) משפיעוץ על השינה (למדה להתהפך/לזחול לדוגמא ועושה את זה מתוך שינה וזה "מפריע לה").. 4. אולי המוצקים פחות משביעים אותה מאשר הבקבוקים. זה עניין של זמן הסתגלות עד שאוכלים מספיק מוצקים... 5. להרבה ילדים בגיל הזה מתחילות להציק השיניים... 6. היא גדלה ומתחילה להיות ניידת ולכן צריכה לאכול יותר ממה שהיתה צריכה עד כה... (צריכה יותר אנרגיה). קצת מייאש אבל אולי זה יוכל למקד אותך מעט למה יכולה להיות הבעיה הספציפית.

Pixelss

New member
מצטרפת לכל מה ש iameden

גם לי נשמע שאין קשר וזה צירוף מקרים, בגיל חצי שנה התחילו אצלנו התעוררויות מרובות כל פעם ממשהו אחר (פעם קפיצה מוטורית ואחרי זה באו השיניים....)
הייתי עוברת סעיף סעיף ובודקת האם הוא יכול להתאים.
במקביל מנסה להחזיר לישון ללא בקבוק נוסף באמצע הלילה בכדי לשלול באמת את נושא הרעב.
&nbsp
אגב לנו דייסה ממש לא עזרה אלא רק הכבידה וגרמה לשינה הרבה יותר גרועה אצל הקטן.

ניקי 8

New member
מנצלת לשאלה דומה

גם אצלי הקטנה בת חצי שנה והתחילה להתעורר 3 פעמים בלילה ויותר...
לפעמים אנחנו מצליחים להחזיר אותה לישון בלי אוכל, ולפעמים היא בוכה ולא מוכנה לחזור לישון. אני מניקה אותה ואז היא אחרי דקה מפסיקה לינוק, מסתכלת עלי רגועה ומנסה לשחק...
אני די מהר מחזירה אותה לישון, והיא במיטה שלה שקטה מאוד עד שנרדמת, תוך 10 דקות עד חצי שעה.
התחלתי לחשוב שאולי היא צמאה, וחשבתי לנסות לתת לה מים בשעות שהיא מתעוררת ובד"כ לא אוכלת. מה דעתכן?

iameden

New member
יכול להיות שצמאה, אבל ניסית להחזיר אותה לישון בלי הנקה?

יכול להיות שהיא מתעוררת מתוך הרגל או כי נרדמת בהנקה בתחילת הלילה ולא כי רעבה או צמאה. מאמינה שאם היתה באמת צמאה היתה יונקת יותר מדקה... (לפחות כך זה היה אצלנו)

ניקי 8

New member
כמובן שניסינו

להחזיר לישון ללא הנקה. גם אני וגם בעלי. אבל בשום אופן לא הסכימה והמשיכה לבכות...
ובתחילת הלילה היא נרדמת לבד. אפילו אם מתעוררת לאחר ההנקה (וזה קורה לפעמים), אני מניחה אותה במיטה ערה והיא נרדמת לבד.
אז לא נראה לך שהיא צמאה?
אם לא, אז מה יכולה להיות הסיבה שגורמת לה להרגע רק אחרי שיונקת דקה. והקטע שאחרי הדקה הזו שיונקת, היא פתאום משנה מצב רוח לחלוטין, ונהיית ממש רגועה, מתחילה לתפוס דברים, להסתכל עלי בחיוך וכו'.
כמובן שקראתי את כל הסיבות שכתבת לרפאלה, אבל פה אולי זה קצת שונה?

iameden

New member
אם נרדמת בתחילת הלילה בלי הנקה

כלומר, כשיש משהו בין ההנקה להשכבה (סיפור, שיר, לילה טוב לכולם או כל דבר אחר), אז כנראה שההנקה לא ממש קשורה ואטלי באמת צמאה (חם בלילה ואם ישנים עם מזגן הוא נורא מייבש). אחרת, ההנקה יכולה להכניס למוד רגוע ולהשרות שינה (המציצה והחלב עצמו מרגיעים נורא).

AlicePJ

New member
זה רק אני או שזה פחות מידי אוכל?

שני בקבוקים בלבד בגיל חצי שנה? לא אמורים להיות יותר, עוד איזה בקבוק איפשהו באמצע?

Et tu Brute

New member
מצטרפת למי שאמרה שזה מעט מדי אוכל

אני לא מומחית אבל לדעתי זה מעט מדי בקבוקים בשביל גיל חצי שנה.

מסכימה לגבי האוכל - ודוגמא לסדר יום

בגיל המדובר לדעתי צריך 3 בקבוקים + 2 ארוחות מוצקים. בערך כל 3-4 שעות ארוחה.
אצלינו היה בערך ככה:
6:00 בקבוק
9:00-10:00 פירות (שינת בוקר או לפני או אחרי - תלוי)
12:00-13:00 מרק
שינת צהרים
16:00 בקבוק
19:00 בקבוק ולישון

אמנם כמבוגרים לא תמיד אנחנו מקפידים על זה, אבל לדעתי, 5 ארוחות ביום זה נכון בכל גיל (3 ארוחות + 2 ארוחות ביניים).
למשל ילד בגן: אוכל א. בוקר בבית, ארוחת עשר, ארוחת צהרים, ארוחת ביניים (פרי/סנדוויץ) וארוחת ערב.

למעלה