שינה ואוכל

שינה ואוכל

1. בקבוקי B-Free שנמצאים בשימוש מגיל אפס (כיום 4.5 חודשים), השימוש לא מאסיבי, אלא רק מחצית מהמזמן. (חצי מהמזמן מניקה, חצי מהמזמן מאכילה מבקבוק חלב שאוב או תמ"ל). לאחרונה פטמות הבקבוקים הצהיבו מעט, הם כבר לא שקופים כמו בעבר, גם ניסיון יסודי (מים חמים וסבון + מברשת ייעודית) לא עוזר. האם זה סימן שיש להחליף את הפטמות ? (הן לא בלויות ולא קרועות, רק מצהיבות) או שיש טריק לניקיון טוב יותר ? 2. יש ימים שקשה מאוד להרדים את הקטנה, היא נרדמת רק על הידיים, וגם אז, קשה להוריד אותה למיטה, גם כאשר מורידים לאט ובזהירות, בד"כ מתעוררת מיד כשמניחים אותה, ומתחילה לבכות. רק אחרי 2-3 ניסיונות של הרם-הרדם-הורד, זה מצליח והיא ממשיכה לישון. האם יש טיפ כיצד להוריד למיטה בפעם הראשונה ?
3. בימים טובים יותר, היא נרדמת בקלות ללא בעיות, ואנו מנסים להרגיל אותה להרדם לבד במיטה, ולא על הידיים. האם בשלב שהיא שוכבת במיטה, ערה לחלוטין, אבל רגועה ובדרך להרדם, כדאי להדליק את המובייל ? מצד אחד, זה עשוי לעזור לה להתרכז ולהרדם, מצד שני, הגירויים (סאונד, תנועה האורות) בעצם מפריעים להרדם, לא ? תודה !

אצלנו הלילה בו הדלקתי את הכוכב של טומי

שזה קצת כמו מובייל, היה הלילה הגרוע ביותר בתולדותינו. זה היה עודף גירויים בשביל הקטן, הוא בכה כאילו שוחטים אותו (מסכן... היה קרוע מעייפות ולא הצליח לישון) ומאז הכוכב הזה מאוחסן באריזתו המקורית. בימים שבהם הילד לא נרדם במיטה, אני נעזרת במנשא ומשאירה אותו לישון בו עד שהוא ישן ממש עמוק (שעה ויותר). ואז עוברים כולנו למיטה.

amirkoz

New member
היי. תשובות

1. תנסה לנקות טוב עם חומץ ורק אחרי זה עם סבון ומים 2. אין טיפ להורדה בפעם הראשונה... זה יבוא עם הזמן. תמשיכו בשיטה של הרם-הורד זה עובד יופי. רק עדיף שהיא לא תירדם לכם על הידיים אלא תירדם במיטה. הטריק הוא להעביר אותה כשהיא כבר מסולה לגמרי וכבר כמעט עוצמת עיניים
3. מובייל = עודף גירויים. אצלנו לא היה מובייל אפילו לרגע אחד. נראה לי סתם רועש, צורם ומעצבן. יש לנו מערכת קטנה שאנחנו שמים לה מוזיקה קלאסית בשקט בחדר וזה מרגיע אותה מאוד. עוד דבר שעזר לנו כשהבת שלי היתה קטנונת זה סרטון שיצרתי לה (והעליתי גם ליוטיוב). הסרון מראה צורות שזזות באיטיות לצלילי מוזיקה קלאסית. מתגובות שאני מקבל ביוטיוב ולאימייל זה עובד בכל העולם מהודו, אערן וסין עד אירופה וארה"ב
קישור: http://www.youtube.com/watch?v=oJk3Oo7gPMM תהנו!

למעלה