שינה-דחוףףףף

אורן60

New member
שינה-דחוףףףף

אני בן 27 כמעט 8 שנים ללא התקף ,בעברי 4 התקפי גרנד מל עד גיל 18 ,מטופל בדנטואין מרצוני לגמרי. מאז ההתקף הראשון בגיל 14+ הרופא השריש לי את הפחד לישון 7 שעות ולא פחות. כך נהגתי ותמיד חששתי כי קצת פחות=התקף. אבל אני במהלך השנים הבנתי שאני חייב להסתגל לפחות בשל אילוצי החיים וניסיתי 6שעות ו40 דק' ולא היה לי בעיה . היום אני מנסה 6 שעות ומקווה בע"השם שלא יהיה דבר תחוו דיעה ע"כ למי ישי בעיה עם שינה

חייםלוי

Member
מנהל
לא נראה לי שתהיה בעיה עם שעה שינה

פחות לאור העובדה שאתה מאוזן כבר 8 שנים. אני ישן פחות ולא קורה לי כלום. נכון שאני מאוזן כבר יותר מ- 8 שנים אבל גם זה די הרבה זמן.

אורן60

New member
לחיים לוי

היי אצלי נגרמו ההתקפים היות שלא ישנתי כלל בלילה לפניץ השאלה האם התקפיך נגרמו ישירות מחוסר שינה ובכמה שעות אתה מסתפק כמינימום בלילה?

חייםלוי

Member
מנהל
בדר"כ רצוי לישון לפחות 7 שעות בלילה

היות ואני כבר הרבה מאד שנים מאוזן - למעלה מ- 40 שנה אני מרשה לעצמי להתפרע בעניין זה. אני ישן בימי השבוע כ- 4 שעות ובשישי שבת - 8-7 שעות. עם זה אני מקפיד לקחת את התרופות ואני לא שותה אלכוהול בכלל. ההתקפים שלי לא נבעו ממחסור בשינה. הם היו גרנד מל ומעולם לא הצלחתי למצוא להם גורם שמעורר אותם. אני יודע מה הסיבה לאפילפסיה - נפילה שנפלתי בגיל 4 מעץ ופגיעה בראש, אבל למה קיבלתי התקף בזמן זה או אחר אני לא יודע.

אתה לא צריך לספור את הדקות שאתה

ישן. ההמלצה היא 7 שעות שינה רצופות. אם אי אפשר, אז 6 זה גם טוב(אניישנה 6 שעות בלילה כבר כמה שנים) העיקר הוא שלא תיווצר עייפות מתמשכת. כלומר אם בסופ"ש או מתישהו אתה ישן יותר.. משלים קצת.. זה סבבה כי אז את השבוע אחרי זה אתה מתחיל חדש.

אורן60

New member
למכורה לפיתוי

תודה לכם ולך על הייעוץ- האם את סובלת /סבלת מהתקפים עקב חוסר שינה והאם גם ישנת פחות מ6 שעות לפעמים?

חייםלוי

Member
מנהל
אני מבקש לשרשר את ההודעות שלך

בשרשור אחד ולא לפתוח כל פעם הודעה חדשה. יש רק 15 הודעות בעמוד והודעה חדשה דוחקת שרשור חי לדף קודם. אני אשרשר עכשיו את ההודעה שלך למקום הנכון ומבקש שלהבא תעשה זאת.

לא ידוע הטריגר המרכזי שלי להתקפים

ויש לי אפילפסיה 12 שנה בערך..(אני בת 19) כמתבגרת מן המניין היו אין ספור לילות בהם לא ישנתי או שישנתי פחות מ4 שעות. בתור מדריכה בנוע"ל היינו עושים להם לילות לבנים, מה שאומר 24+ שעות ללא שינה.. וגם לצורך בדיקות..(EEG).. תמיד השלמתי בסופו של דבר את שעות השינה, ולא זכור לי התקף שקרה בגלל זה. מה שאמרתי בהודעה הראשונה התכוונתי, לא אמרתי סתם
כל עוד העייפות לא מצטברת, ואתה משלים אותה.. אין דאגה.

כשאני לא ישנה טוב

יש לי קפיצות בידיים על הבוקר... אצלי- אי שינה + מסך מחשב על הבוקר = התקף...

למעלה