שינה במהלך היום

שינה במהלך היום

הי!

התינוקת שלי בת 3 חודשים, ועכשיו כשעברנו את שלב הגזים האיום והנורא כבר יש יותר סדר יום ניתן לחיזוי...
היא מתעייפת לאחר כשעה של עירות ואז ישנה סדר גודל של שעה (במקרה הטוב). ואז מתעוררת ויש עוד שעה "להעביר" עד לארוחה הבאה.
לפעמים מתעוררת במצב רוח טוב, לפעמים עייפה או עצבנית (ואז קשה עד בלתי אפשרי להרדימה מחדש וגם אין לה ראש למשחקים וגירויים).
רעיונות מה לעשות?
יכול להיות שהיא מפצלת את חלון העירות לשני חלקים נפרדים? ואם כן אז למה היא מתעוררת בבכי?

(בלילות היא מתעוררת בדרך כלל רק פעם אחת לאוכל)

תודה מראש...

נסי לא להרים ישר אלא ללטף בטן בצורה מעגלית/לטפוח על הגב

אולי היא תצליח להירדם שוב.
&nbsp
אצלי היא קטנה יותר-בת חמישה שבועות- אבל יחסית לעומת תינוקות אחרים היא די עירנית ככל שעוברים הימים אבל כן יש לה ימים שהיא ישנה הרבה- אוכלת וחוזרת לישון וככה רוב היום.

אוף

ליטופים, שושים ונסיונות להחזרת המוצץ לא עובדים עליה.
אולי כי היא כבר רגילה שכשהיא בוכה מרימים אותה... גם אם אני מחכה קצת לפני שניגשת אליה היא ממשיכה לבכות.

השאלה אם שינה של שעה בכל פרק שינה במהלך שעות היום זה מספיק? או שפחות משעה וחצי זה לא טוב?

ועוד שאלה - אצל תינוקות שלא נמצאים במסגרת, האם באמת צריך להכניס לשנת לילה בשעה 20:00 לכל המאוחר? בגלל שהיא יונקת אז הלו"ז שלה לאורך היום הוא גמיש ומכאן שגם שעת האמבטיה זזה שעה לכאן או לכאן כך שיוצא שהיא בד"כ הולכת לישון עד 21:00 (לפעמים עד שנרדמת זה גם טיפה יותר מאוחר). מה גם שעכשיו מחשיך יחסית מאוחר אז המלטונין עדיין לא בפעולה ב-18:30...
אבל אין לה שעה שהיא צריכה לקום, אז כמה זה באמת משנה?

תודה שוב...

הייבי

New member
ממה שאני יודעת

לא כל שנות היום הן באותו אורך. למיטב זכרוני מחזור שינה בגיל הזה הוא כ-45 דקות. ככה שחלק מהשינות הן קצרות יותר משעה וחצי (שלי בן 4 חודשים ישן במהלך היום 3 שינות שכשעה ועוד אחת ארוכה יותר). מה שאני עושה כשהוא מתחיל להתעורר ורואים שזו לא התעוררות טובה אלא בבכי ועצבנות זה לקחת לידיים ולנסות להרדים מחדש (באותה דרך שהרדמתי אותו בתחילת השינה). אם הוא באמת עייף לרוב הוא חוזר מיד לישון ואפשר להניח אותו לחצי שעה/שעה נוספת.

מסכימה עם מה שכתבה לך הייבי
ומוסיפה שלפעמים הסיבה להתעוררות "מוקדמת" יכולה להיות שההשכבה לשינה היתה מאוחרת מדי ביחס לצורך שלה. שימי לב שאת לא "מושכת" אותה בין השינות אלא משכיבה אותה לישון בזמנים שמתאימים לה.
&nbsp
לגבי שעות ההשכבה בלילה - עניין המלטונין פחות רלוונטי בגיל שלה כיוון שההפרשה שלו היא עדיין לא מספיקה בגיל הזה. לרוב רק לקראת גיל 4-5 חודשים מתחילה הפרשת מלטונין מספיק משמעותית כדי לסייע בהירדמות לשנת הלילה. אבל, האור/חושך שבחוץ לא רלוונטיים כיוון שיש לנו את האמצעים להחשיך את הבית גם בשעה מוקדמת יותר ומבחינת הפרשת המלטונין גם חושך "מלאכותי" הוא חושך.
עקרונית אין בעיה להתחיל את שנת הלילה מאוחר יותר ולקום מאוחר יותר בבוקר וכך "להזיז" את כל הלו"ז קדימה. אבל השאלה היא כמה זמן המצב הזה עתיד להימשך. אם את מתכננת להכניס אותה למסגרת בעתיד הקרוב כדאי לעזור לה להסתגל ללוח הזמנים הקיים במסגרת. אם אין לך כוונה כזו ואת מתכננת להישאר איתה בבית - אז תתארגני בהתאם ללו"ז שמתאים לך.

טמפרמנט

קודם כל תודה לכולם על התשובות והעצות.

אני דווקא לא מושכת אותה בכלל... היא מתעייפת (כך נראה לי לפחות) בד"כ אחרי שעה של ערות ואז אני מתחילה בהרדמה.
יכול להיות שיש פשוט ילדים שלא צריכים לישון הרבה במהלך היום? או שמספיקה להם תנומה קצרה בלבד בכל פעם כדי למלא מצברים? (יש גם מבוגרים כאלה...)
כי בלילות (טפו טפו טפו) היא דווקא ישנה הרבה שעות ברצף כבר מגיל חודשיים בערך.

אין ספק שיש הבדלי טמפרמנט
בין תינוקות כמו גם בין האנשים הבוגרים שהם יגדלו להיות.
כל "נוסחאות הקסם" של חלונות עירות ושינה בסופו של דבר מבוססות על ממוצעים. וממוצע הוא ממוצע. יש כאלה שהם מעליו ויש את אלו שמתחתיו.
יחד עם זאת, חשוב לשים לב שבסה"כ היומי היא ישנה מספיק שעות ולא מפספסת שעות שינה שחשובות להתפתחות שלה תחת ההסבר של "טמפרמנט". תבדקי אם בסה"כ היומי היא מגיעה לכ- 14-15 שעות שינה.

למעלה