שינה בלילה

הלה4

New member
שינה בלילה../images/Emo121.gif

הבן שלי לא ישן טוב בלילה ובנוסף לזה הוא בא לשון איתנו(הוא בן 4). אנחנו כבר הרבה זמן מנסים לגרום לא לישון במיטה שלו. לאחר שהבן הקטן שלנו נולד והעברנו אותו לחדר של הגדול במשך כמעט שישה חודשים היה לנו שקט. הקושי בשינה איתי שהוא מגיע באחד שתיים בלילה וחייב לשחק לי בשער רוב הלילה הוא בועט בנו ונדבק ואי אפשר לזוז. אם אינני מדברת איתו על זה שאם יבוא אלינו למיטה ואני יחזיר אותו אז כל הלילה זה מלחמה. הוא בא אני מחזירה, הוא בא אני מחזירה הוא מעיר בכוונה את כל הבית והופ כל הבית ער חצי לילה. פשוט סיוט, אשמח לקבל טיפים אך לגמול אותו מלשון איתנו הלה

דליה.ד

New member
היי הילה, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

עכשיו זה הזמן לטפל בו כי אם לא תמצאי את עצמך ישנה, ברבות הימים עם מתבגר...יש אנשים שחושבים שזה א כ כך נורא, אני מאמינה שכ אדם - מגיל 0 - זכאי לפרטיות ומקום בו הוא יכול להיות בד' אמותיו. עלייך להבין מלכתחילה שבמשך מספר שבועות עלייך להתחייב לתהליך חינוכי ולקבל את הקושי מראש כמשהו מחוייב מציאות אך - זמני (תודה לאל!). אם אינך מסוגלת למחוייבות והתמדה - חבל על המאמץ. השיגי מזרון והתכונני לבלות את הלילות הבאים ליד בנך. 1. ראשית חשוב לדאוג לטקס שינה קבוע ושגרתי, החוזר על עצמו מידי לילה. 2. נסו, בערבים החיט מי משכיב את הילד כך שהוא יודע מראש. 3. בערב הפעילות צריכה להיות רגועה במידת האפשר (לא להשתולל ולגרות אותו יותר מידי). 4. סכם עם היד מראש את סדר ההשכבה - אפשר בציורים, כרטיסיות והמון המון הכנה והסבר לפני כל דבר ("אנחנו עוד 5 דקות הולכים להתקלח ואחר כך אמא תקריא לך סיפור", "אחרי הסיפור אמא תשכיב אותך במיטה ואתה לא קם יותר"). 5. להכין טבלה בה על כל עמידה בסדר הזמנים הוא מקבל מדבקה - על לילה הוא מקבל פרס, על שבוע - מתנה. 6. לקנות מנורת לילה קטנטנה, בלילה לא מדליקים אור, לא יוצאים מהמיטה, לא מדברים, מסתובבים או משחקים! 7. לישון לידו על הרצפה בלילות הראשונים ולתת תמיכה לפחדים אבל מבלי להיכנע לבכי, צעקות, בלגנים, תחנונים וכו'! בתחילה עלול להיות קשה - אך זה עניין של מספר ימים - בתנאי שתהיו עקביים והחלטיים בעניין! 8. בהדרגה להרחיק את המזרון ממנו עד שתגיעו בחזרה למיטה שלכם. בהצלחה!

my ziv

New member
היי הילה

מסכימה עם כל מה שדליה הציעה ומוסיפה מנסיוני האישי עם בני, אשר מאז שאני זוכרת ישן איתי (מכל מיני סיבות וסיפור ארוך) .הבעייה העיקרית בלגמול אותו משינה איתי הייתה החיבור המטורף שלו למולל את השיער שלי כדרך להרגיע את עצמו ולהירדם. יום אחד טיילתי בעזריאלי ועיניי קלטו פיאה על בובה -קניתי במקום 4!!!כולם אמרו לי שאני מטורפת. אבל בפועל זה הציל את הלילות שלי. מהרגע שלילד היה שיער למולל לפני ההירדמות ,היה לו הרבה יותר קל לוותר עליי. וכך הסתובבנו עם פיאה ביד לכל מקום. פיאה לגן כדי שיוכל לישון צהריים,פיאה אצל סבתא וכו...בגיל 5 הוא ויתר על הפיאה יחד עם המוצצים ונגמר העניין. מקווה שעזרתי ,בהצלחה.

הלה4

New member
לילד יש כלב../images/Emo107.gif

לילד יש בובת כלב פרוותית, כי גם הילד שלי זקוק לשער שלי. תודה הלה

בקשר לבעיות שנה

המשפט הראשון שלך היה שהוא לא ישן טוב בלילה אז חשבתי להציע לך משהו שאנחנו עשינו עם ביתנו הצעירה היום בת 7.5 עד גיל שנתיים וחצי היו לה בעיות שינה וכשגיליתי את התרופה האומופתית של הומגליל לבעיות שינה החיים שלנו השתנו לגמרי. בהתחלה חששתי מהתמכרות אבל הבנתי שזה לא כך אחרי שבוע הילדה התחילה לשון לילות שלמים ולא ביקשה לבוא אלינו.ולאט לאט השינה שלה השתפרה וכבר לא היה צורך יותר בטיפול.

שינה בלילה

שלום רב! לרוב שינה טובה היא פועל יוצא של הכנה נכונה לשינה טובה. יש גם לציין שבגילאים מסוימים יש סיכוי מוגבר להופעת "חרדות" ליליות, וגיל 3-5 הוא גיל כזה. נכון יהיה אם כבר לבנות תבנית שבה יש הכנה לקראת שינה, שבה סדר יום מוגדר לקראת שינה, הליכה משותפת לחדר שינה, ישיבה על יד הילד והקראת סיפור(שבו יש גם אפשרות להתייחס לפחדים ליליים מוכרים ועל גיבורים שיודעים להתגבר עליהם),דיברו שקט, ופרידה שקטה. אין צורך לנהל "משא ומתן, עם הילד או להביא לדיון אתו על שלא מוכנים שיישן במיטת הוריו. אם הדבר יחזור על עצמו,(סיכוי קיים כל עוד התבנית החדשה תרם נרכשה)יש להחזיר אותו למיטה ו בישיבה הרבה יותר קצרה הפעם,לחזור על "טקס פרידה ולילה טוב". כמובן, שמורה האופציה להתיעץ באופן מפורט יותר עם בעל מקצוע רגיל לעבוד עם ילדים בגילאים אלו. בהצלחה ולילה טוב לכולם!

הלה4

New member
בלי הכנה נהיה לילה לבן../images/Emo121.gif

אם אניני מכינה את הילד שבלילה אני יחזיר אותו למיטה מתי שיגיע אלנו. אנחנו פשוט לא ישנים כל הלילה. וללכת לישון רגוע זה משימה קשה ביותר מכיוון שהוא אלוף משיכת הזמן כדי לא לישון.וכל יום הוא מוסיף תירוץ חדש. תודה הלה

שינה

הלה4 שלום, לבעיות שינה בגיל זה יתכנו מספר סיבות. יש להפריד גם בין הסיבה ליקיצה עצמה, לבין ההתנהגות הנלווית לה אח"כ. ראשית, יש לברר את סיבת היקיצה עצמה. יש ילדים שמתעוררים עקב בעיות נשימה בדרגות שונות, מנחירות ועד הפרעות נשימה חסימתיות. יש ילדים שמתעוררים עקב סיוטי לילה או ביעותי לילה (שתי תופעות שונות). יש ילדים שמעגל הערות שינה שלהם מבשיל באחור ויש שמתעוררים מסיבה לא ברורה אחרת. נמצא גם קשר הדדי בין הפרעות בשינה לבין הפרעת קשב וריכוז. בכל אופן עדיף להתחיל מהבנת סיבת היקיצה. מבחינה פסיכולוגית, יש הטוענים שהלילה מבטא בצורה מודגשת את המתרחש במהלך היום. אם המדובר, למשל בקנאת אחים ובצורך לקבל תשומת לב יחודית, הלילה יכול להפוך לזמן בו הילד ינסה "להשלים את החסר". בצד הטיפול הרגיל בקנאת אחים בשעות היום, יש להוסיף גם את הטיפול ההתנהגותי לגבי השינה עצמה ובכך אני מצטרף לעצות קודמות שקיבלת בתשובה לשאלתך. הילד בהחלט יכול לקבל מסר משולב של אהבה וקבלה, בצד גבולות ברורים ועקביים בכל נושא ובפרט בתחום השינה. ושוב - זו תשובה חלקית בלי להכיר את הילד והמרקם המשפחתי הספציפי. לעיתים יש צורך בפניה לאיש מקצוע על מנת להבין את המורכבות ולסייע. בברכה ד"ר גל מאירי

li loo

New member
שלום לד"ר מאירי

לפני זמן מה התארחת בפורום הזה ולא הספקתי לשאול אותך שאלה, אני תושבת הדרום, ויש לי בן בגיל הרך שמאובחן ADHD ע"י מומחה אחר מהפורום. שאלתי היא לעניין הטיפול, מאחר ובמקום בו אני גרה (ישוב קטן) אין היצע של טיפולים, למעשה אין בכלל טיפולים אלא אם כן אתה נתמך רווחה. המליצו לי לפנות אליכם. האם המרפאה שלך מציע גם טיפול לילדים, או רק אבחון ומעקב רפואי? מה בדבר ליווי המשפחה? והאם אתם מציעים טיפולים בהבעה שלילד שלי זה מאד משמעותי, כדוגמת טיפול באומנות, בעזרת בע"ח , במוזיקה? אם כן אשמח אם תפרט ואם לא, אודה לך אם תרשום מדוע. תודה!

שלום

שלום לילו, היחידה ב"סורוקה" כוללת צוות רב מקצועי. תהליך הקבלה מתחיל מהפנייה של הרופא המטפל, דיון בישיבת צוות על המקרה והפנייה לאבחון/אינטייק לאחד מאנשי הצוות הרב מקצועי, על פי סוג הבעיה. במקרים מסוימים יותר מאיש צוות אחד מעורב על מנת לקבל תמונה מקיפה ככל שניתן. אחרי השלמת האבחון ממליצים על תכנית טיפולית, על פי סוג הבעיה. חלק מההמלצות הן על טיפולים בקהילה וחלקם מופנים לטיפול בתוך היחידה. אין לנו "טיפולים בהבעה " ספציפיים כגון אלו שציינת ודרך אגב טיפולים אלו אינם נמצאים בסל הבריאות של אף שרות ציבורי. השנה נעזרנו במטפלת בתנועה (מתנדבת)ובביבליותרפיסט (פרקטיקנט), אך לצערי הם אינם נמנים על הצוות הקבוע ואיני יכול להסתמך על סיועם לאורך זמן או להבטיח טיפול כזה באופן קבוע לפונים ליחידה. נשמח לקבלכם לאבחון וננסה לעזור! בברכה ד"ר גל מאירי

zivadina

New member
תודה רבה לפסיכיאטר ד"ר גל מאירי.

מנהל היחידה הפסיכיאטרית לגיל הרך בבי"ח סורוקה.

b a r b a i m a

New member
כתבה המופיעה היום ב-YNET

על : פחד ללכת לישון אולי לא הכי קשור אך ייתכן שבכתבה יהיה משהו שיתן רמז/עצה איך להתמודד

מלמלה

New member
משהו שניסיתי ועבד

כשהגדולה הגיעה למיטה שלנו וזה היה לפני 3 שנים לילה אחד שנינו בלי להתכונן נדבקנו אליה ונצמדנו היא התפתלה וחיפשה מקום ואז אמרה : "אוף מורא צפוף פה" שתיים בלילה והגברת מקטרת עניתי לה נכון ובמיטה שלך יש מקום הבעל רק נצמד יותר והתאמץ לא לצחוק הסתכלה ימינה שמאלה וקמה למיטה שלה....... וזהו הרעיון פשוט לגרום לה חוסר נוחות במיטה שלך

למעלה