שינה בגיל חודש וחצי

שינה בגיל חודש וחצי

פיצית בת חודש וחצי - בשבוע האחרון לא ישנה כמעט ביום - חוטפת תנומות של חצי שעה גג פה ושם - רב ההרדמויות הן על הידיים ובדרך כלל עם העברתה לעריסה מתעוררת מיד או לכל היותר כעבור כחצי שעה. מנסה להרדימה בעריסה עם מוצץ וחיתול בד - אך היא מסרבת להרדם (בוכה...ונרגעת רק על הידיים...כאשר נרגעת אני מנסה להחזיר לעריסה אך זה לא עוזר...)
גם בלילה עד 22:30 בערך לא נכנסת לשנת לילה... בקבוק אחרון לפני שנת לילה ניתן סביב 19:30 - 20:00 ואחר כך מנסים להרדימה והיא מתעוררת.
מ22:30 בערך ישנה עד 04:00/05:00 - מתעוררת לאכול, שותה בקבוק שלם וחוזרת לישון עד 09:00 בבוקר (ופעמים רבות גם עד 10:00 בבוקר...)...
הגיוני? האם אפשר לגרום לכך שתישן גם בבוקר/צהריים? האם תקין?

קודם כל - עדיף שתישן בלילה ולא ביום

ונשמע ששנת הלילה מצוינת, שזה נפלא! הקטנה שלי ישנה לילות מלאים מגיל חודשיים ותנומות היום שלה ממש קצרות, נדיר שהיא ישנה ליותר משעה בצהריים, ובין לבין זה בד"כ 20 דקות לכל היותר. פשוט השלמתי עם זה ואני מברכת על הלילות השקטים (פרט לקימה פה ושם להחזיר מוצץ). יש תינוקות כאלה

&nbsp
לגבי ההרדמה בלילה - אתם מקפידים על טקס שינה? מרדימים אותה בחדר שקט וחשוך? יכול להיות שאתם מפספסים את חלון השינה שלה והיא מגיעה לעייפות יתר וקשה לה להרדם?
לגבי שנות היום - שוב, יכול להיות שאתם מפספסים סימני עייפות ולכן קשה לה להרדם. נסי לקיים מעקב במשך שבוע אחרי שעות השינה ולנסות להבין מהם הדפוסים - מתי היא ישנה טוב יותר, מתי פחות, באיזה שעות היא נרדמת וכו', ולהשכיב אותה לנוח כשהיא מגלה סימני עייפות ראשונים (ואז כבר תדעי שאלו בערך השעות שבהן היא נחה).
אמרו לי גם שברגע שלומדים כמה זמן אורך מחזור שינה (נניח חצי שעה), אפשר ללטף אותה בעדינות באזור בית החזה 5-10 דקות קודם וזה עוזר לה לעבור למחזור השינה הבא. לא ניסיתי אז לא יודעת אם זה עובד.
מה שלי עזר זה לקחת אותה לפעילויות התפתחות בשיטת "צעד ראשון" תינוקות שיש בהן גם "עבודה" פיזית - מחזיקים על הידיים בכל מיני זוויות כדי שהקטנים ילמדו לייצב את הגוף, מתרגלים התהפכות וכו', ובסוף גם יש זמן רגיעה. זה ממש כמו חדר כושר עבורם והם ישנים אחר כך מצוין! ממליצה על זה מאוד.
יכול להיות גם שהמעבר מהידיים שלך לעריסה מעורר אותה בגלל הבדלי הטמפ'. ניסית עיטוף? זה מרגיע מאוד וקל יותר להעביר אותם לעריסה.
&nbsp
ודבר אחרון - היא קטנטונת, וברור שהיא רוצה לישון על הידיים שלך! בגיל הזה לא ממש מתפתחים הרגלי שינה (וההרגלים שיש עוד עשויים להשתנות), אז אל תחששי לתת לה לישון על הידיים או במנשא בד - שישחרר אותך גם לעשות קצת דברים בזמן שהיא ישנה.

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת, המעודדת והמסייעת!

מעריכה מאד!,
אין לנו ממש טקס שינה (כמו אצל הבן הגדול) - אלא רק שיר קבוע.
&nbsp
מפאת העובדה שיש עוד ילד בבית בערבים - מאד יתכן שאני מפספסת את חלון שינה כפי שציינת - אנסה לשים לב - אבל זה קשה כאשר יש שניים לתפעל (ובמרבית הפעמים אני לבד עם שניהם - מזל שהגדול מאד מבין ומתחשב..טפו, חמסות, מרפי לך מכאן וכל זה...),
&nbsp
הרעיונות שציינת - רישום שעות/ עיטוף וכו' - כבר בניסיון

&nbsp
שוב תודה על ההשקעה בתשובה ועל העידוד!
&nbsp
אני מאד אוהבת שהיא נרדמת על הידיים...גם לי זה נעים מאד והתגעגעתי לתחושה...אז נחמד לדעת שאין עם זה בעיה כרגע...וודאי שלפעמים זה לא נוח...אבל מקווה שזו תקופה שתחלוף ושאדע לנהל נכון את העניין כך שלא אקנה הרגלים לא טובים...

שינה בגיל חודש וחצי
קודם כל חשוב לציין שהיא ישנה יפה מאד בלילה וזה נהדר.
&nbsp
ברור שזה לא פשוט כשיש אח גדול, אבל בכל זאת כדאי להקדיש מחשבה לסדר היום וכן לתכנן אותו כך שכן ניתן יהיה להקדיש לה זמן מתאים ולעזור לה להירדם בחלונות השינה המתאימים לה. בגיל הזה מדובר על ממוצע של שעה וחצי עירות בין שינות, וכדאי להשתדל לא "למשוך" את זמני העירות שלה כיוון שככל שהיא תהיה עייפה יותר כך יהיה לה קשה יותר להירדם.
שיר קבוע הוא בהחלט טקס שינה מתאים בגיל הזה וזה נהדר שאת עושה את זה! כדאי להקפיד על זה גם ביום וגם בלילה.
&nbsp
לגבי המעבר מהידיים לעריסה - בגיל הזה זה כמובן לגיטימי להרדים בידיים. התינוקות עדיין זקוקים לחום ולקרבה שלנו כדי להירדם ולרובם קשה מאד להירגע ולהירדם לבד (אם כי בהחלט אפשרי פעם ביום לנסות להרדים דווקא בעריסה ולא על הידיים). את המעבר עצמו רצוי לעשות בערך 15-20 דקות מההירדמות, כשאת רואה שהיא כבר שקועה בשינה עמוקה. אם יש לך אפשרות לחמם מעט את העריסה באמצעות כרית חימום לפני שאת מכניסה אותה אליה - זה יכול להקל על המעבר כיוון שאז אין את הפער בין חום הגוף שלך לקור של המיטה. חשוב מאד כמובן להוציא את כרית החימום לפני שמכניסים את התינוקת למיטה, וכמובן לוודא שהמיטה לא חמה מדי עבורה לפני שמשכיבים אותה במיטה.
מה שעוד יכול לעזור הוא השכבה דרך הצד ולא דרך הגב. כלומר להשכיב אותה קודם כל על הצד ורק לאחר מכן "לגלגל" אותה לגב - זה מונע את רפלקס מורו שהרבה פעמים גורם לתינוקות להתעורר בזמן המעבר למיטה.
אחרי שאת משכיבה אותה בעריסה רצוי להמשיך "להישען" לכיוונה או להניח עליה יד למשך מספר דקות נוספות כדי שתמשיך להרגיש את הנוכחות שלך לידה, ובהדרגה להרחיק את עצמך ממנה.
&nbsp

Arirel18

New member
עיטוף, נדנוד קבוע .רעש לבן

יש תינוקות שלא יודעים לעבור מחזורי שינה. אני אישית נמצאת בבית ולא עובדת אז אני פשוט נמצאת עם הילדה כל זמן שהיא ישנה ,, מלטפת , מנדנדת וכו..

למעלה