שינה ארוכה - היתכן?

tyfirst

New member
שינה ארוכה - היתכן?

הקטנצ'יק שלי בן חודשיים. הלילה הוא ישן 8 שעות רצוף האם זה נורמלי? אני חשבתי שתינוקות יונקים לא ישנים לילה שלם. שאלה נוספת: התינוק משתולל לי על הציצי. הוא אף פעם לא מסיים הנקה בהרפיה או שינה, אלא תמיד בבכי ודחיית השד. מה אפשר לעשות? אגב - אני סובלת מכאבים בפטמות כבר חודשיים (וכבר עשיתי כל מה שאפשר לעשות כולל יועצות הנקה ורופאים).

מינימי2

New member
שינה והנקה

לילה אחד של שינה רצופה עוד לא אומר שום דבר
האם זה נורמאלי...? לא יודעת אם יש דבר כזה 'נורמאלי' בשינה של תינוקות... זה כל כך משתנה מתינוק לתינוק ומתקופה לתקופה. אני מבינה שהקטן שלך לא ישן בדרך כלל 8 שעות ברציפות, אז הלילה הרווחת (למרות שאני מתארת לעצמי שבכל זאת התעוררת בשעה בה הוא רגיל לאכול, ואולי אפילו קיווית שיתעורר ויפתור אותך מהגודש....
) בקיצור, תינוק בריא יקום לאכול כשהוא רעב, ואם יתחיל לישון 8 שעות ברצף כדאי לשלוח לו מכתב תודה
... הרי סביר להניח שתוך זמן מסויים שוב יהיה שינוי (בסביבות גיל 4-6 חודשים). את כותבת שכל הנקה מסתיימת בבכי ובדחיית השד. האם את מניקה מצד אחד עד שהוא מסיים (עוזב, נרדם, מגלה סימני אי נוחות רציניים...) מעלה לגרפס ומציעה צד שני? האם הוא יונק משני הצדדים בכל הנקה? האם ההתנהגות הזו אופיינית לכל ההנקות או בעיקר בשעות מסויימות? כמה אפשרויות עיקריות לתופעה: 1. אם ההתנהגות אופיינית לסיום הארוחה מהצד הראשון, הרימי לגרפס והציעי צד שני. ייתכן שזרימת החלב הואטה בצד הראשון ומרגיזה אותו. אם זו הבעיה מתן צד שני ירגיע אותו. 2. ייתכן שהוא רוצה להמשיך למצוץ וכועס כשיוצא עוד חלב. 3. ייתכן שמפריע לו גרפס (גם אם כבר עשה אחד אולי יש לו עוד...) - הרימי אותו על הכתף ותני לו לנוח כמה דקות והציעי לו לינוק שוב.

tyfirst

New member
מקווה שיסתדר

אני מניקה משני הצדדים. היתה תקופה שהנקתי רק מצד אחד בכל הנקה כדי להפחית חלב. יכול להיות שמה שמפריע לו זה שהזרם נחלש או לחלופין שהזרם חזק מדי. אין לי מושג!!! הרבה פעמים זה גם גרפס שתקוע. אני לא יודעת אם כדאי לי לפגוש שוב יועצת הנקה או פשוט לחכות שיסתדר מעצמו... פגשתי אמהות שאמרו לי שלקח להן 3 חודשים לבסס הנקה... תגידי, מה מקור המילה "הנקה"? לפי דעתי זה בא מהמילה "הענקה" וה'עין' נעצמה מרוב עייפות...

מינימי2

New member
לחזור ליועצת - רעיון מצויין

מכיון שאת כותבת שאת סובלת מפצעים בפטמות ייתכן מאוד שהחיבור של התינוק לשד לא טוב. ההנקה מתבססת לאחר חודשיים שלושה וזה אומר שאז ייצור החלב מתאים לדרישות התינוק, תחושת הגודש והמלאות שמאפיינת את השבועות הראשונים חולפת במקרים רבים. אין זה אומר שאת אמורה לסבול מכאב ופצעים שלושה חודשים!! תפיסה לא טובה עלולה להוביל לשורת בעיות הנקה, חשוב מאוד לחזור אל היועצת ולבדוק מה קורה גם מבחינת התפיסה וגם תוכל לבדוק איתך ממה בדיוק נובעת התנהגות התינוק (תינוקות רבים מתנהגים כך וכשעולים על הסיבה קל יותר להתמודד). לגבי מקור המילה הנקה.... יניקה היא מילה נרדפת לשאיבה, אז המילה מן הסתם באה לבטא את דרך ההאכלה הזו שהיא ייחודית למשפחת היונקים, אבל אני אוהבת גם את ההסבר שלך...
זה נכון שראשית האמהות היא תקופה מעייפת מאוד
, אבל גם לאמהות שאינן מניקות. דוקא אנחנו, המניקות, לא צריכות לטרוח בהכנת מזון מלאכותי בבקבוק, לא צריכות לשטוף ולעקר בקבוקים... התינוקות שלנו מחוסנים יותר כך שאנחנו מתמודדות עם פחות סיבוכים של מחלות... חשוב שתדאגי לעצמך - אכלי תפריט מאוזן ובריא ככל שאת יכולה כדי שתהיי חזקה מספיק ותרגישי טוב, שתי מספיק מים ונוחי בכל הזדמנות אפשרית. כל שאר העולם יכול לחכות...

למעלה