שינה ארוכה בלילה

anat la

New member
שינה ארוכה בלילה

שלום, ביתי בת 3 שבועות ניזונה מהנקה בלבד. במשך היום היא יונקת יניקות קצרות, נרדמת וקמה תוך זמן קצר שוב כדי לינוק. לפני שינת הלילה אני דואגת שתינק כמות נכבדה שתאפשר לה לישון זמן רב. ואכן ישנם לילות שהיא קמה אחרי 5 שעות (או שאני קמה בגלל הגודש והיא עדיין לא התעוררה, אז אני מעירה אותה ומניקה אותה). האם אני אמורה להעיר אותה ולהניק אותה אחרי 3 שעות? האם זה בסדר שהיא לא אוכלת 5 שעות ברציפות? תודה, ענת

Revili

New member
כמה היא שוקלת?

האם קיבלת הנחייה מרופא להעיר אותה לאכול? אם לא קיבלת הנחייה כזו והתינוקת שוקלת מעל 3 קילו, אין שום צורך להעיר אותה לאכול בלילה...בטח לא כל שלוש שעות. חמש שעות ללא אוכל ואפילו יותר, הן סבירות לתינוקת בריאה במשקל תקין. זה לא אומר שזה ימשך לעד וחלק מהתינקות מתחילים להתעורר ולבקש לינוק בלילה בגיל יותר מאוחר. בינתיים, הניחי מגבות על הסדין והכיני לידך חולצה להחלפה...אם השינה הרצופה אכן תמשך, הגוף ילמד שלא לייצר חלב לשעות אלה והנזילות יתמעטו.

anat la

New member
שינה ארוכה בלילה

הי , תודה. היום (8/7) שקלתי אותה והיא שוקלת 3.580. נולדה ב14.6 במשקל 3.175. בטיפת חלב אמרו שהמשקל תקין. ענת

Revili

New member
אם כך...

תני לה לישון ותהני מכל שעת שינה...זה לא בהכרח ימשך זמן רב
אם את סובלת מגודש בשעות שהיא ישנה, את יכולה לסחוט מעט חלב ידנית רק בכדי להקל על הכאב...בהדרגה כמות החלב המיוצרת תתאים את עצמה לכמות שהתינוקת יונקת ולא יווצר גודש. אם יש טיפטופים, הניחי מגבת ושני עליה והכיני לך חולצה להחלפה במהלך הלילה.

למעלה