שינה אצל תינוקת

שינה אצל תינוקת

בתי בת 1.3, מתעוררת מאז ומתמיד 3-4-5 פעמים בלילה (חודשים ראשונים כל שעה-שעתיים). היא קוראת לי ואני לוקחת אותה כשהיא ישנה, יושבת איתה בין 10 דקות עד חצי שעה-שעה ואז מחזירה אותה למיטה. אם הזמן לא מספיק היא מתעוררת ובוכה. ניסיתי כמה פעמים להרדימה במיטה, אבל היא מוחה ובוכה. אני מרדימה אותה ללילה כשהיא בידיים שלי. אני מוכנה לנסות כל דרך, מלבד לתת לה לבכות. האם יש לכם עיצה??? (לפני השינה אני עושה לה אמבטיה, נותנת לה בקבוק). תודה - אם מותשת.

nutmeg

New member
התינוקת שלך כבר הצליחה

להבין לבד שאת תעשי הכל כדי שהיא לא תבכה, והיא מנצלת זאת עד תום. כל דרך שתציעי שלא תמצא חן בעיניה, הרי תפעיל את מנגנון הבכי - כך שבקשתך למצוא דרך ללא בכי בשלב זה נדונה לכישלון. מה גם שהיא אינה גדולה מספיק למשא ומתן או הסברים. בכלל חשוב שתלמדי לא לפחד מהבעות המחאה של ביתך. מותר לה למחות ולתת לך להבין שהיא היתה מעדיפה לישון לך על הידים, או שהיא היתה מעדיפה שתהיי שם ערה לידה כל הלילה... ולך מותר להציב גבולות ולהעדיף לישון במיטה שלך... בעיקר על מנת שתוכלי להיות שם בשבילה פחות מותשת ופחות מרוטת עצבים במשך היום שאחרי. עם כל הכבוד לביתך ולהעדפותיה לגבי הרגלי השינה שלך, גם את בן אדם שצריך לישון, לא?

גרא.

New member
עליזה,לדבריה של נוטמג, רוצה להוסיף

ולהציע לך את שיטת חמש הדקות.על פי עקרונות השיטה,ההליכה למיטת התינוקת, צריכה להעשות למטרות שינה בלבד. כל הפעילויות האחרות, כמו אכילה, שתייה, הקראת ספור, עלייך לעשות לפני ההשכבה במיטה.רצוי לא בחדרה.לעומת זאת יש ליצור טקד קבוע אבל קצר של פעולות הקודמות להליכה לשינה. שעה שאת משכיבה את בתך במיטה, את אומרת לה "לילה טוב",חם ואוהב,ומיד אחרי ההשכבה, ההורים יוצאים מהחדר. כיוון שמאד חשוב ששני ההורים ישתתפו בתהליך. זאת בכדי שהילדה תרכוש את דפוס השינה בצורה סדירה, ולא תקשר אותו למשל רק אלייך, אם את תמיד זו שמשכיבה אותה לישון.כאמור, יצאתם מהחדר,אם היא מתחילה לבכות (שאלה כמובן רטורית),עליכם להמתין בסבלנות, למרות הבכי הקורע לב, חמש דקות. ואז נכנסים שוב לחסרה,משכיבים אותה במיטה, אומרים "לילה טוב", ושוב עוזבים.אם הילדה בוכה, שוב ממתינים חמש דקות וחוזרים על כך עד שהילדה פשוט נרדמת.הלילה הראשון של התמודדות עם ההשכבה, עלול להיות ארוך וממושך..אולי עד הבוקר..אבל בלילה השני,כמעט תמיד מופיע שינוי חיובי עד מהרה.מסתבר, כי אחרי 5-7 לילות של טיפול כזה,מוצאים (במחקר), כי הילדים ממשיכים להתעורר, אבל למדו שלא להזעיק את ההורים.כדאי לזכור כי אם הטיפול נכשל, למרות שעמדתם בכל הדרישות,יתכן שקשיי ההרדמות של הילדה, הן על רקע גוםני, כמו כאבי שניים. אם גם זה לא,אפשר לחשוב על בדיקת הסבה לקשיי ההרדמות במעבדת שינה ( אל דאגה, הבדיקה נעשית על ידכם בבית, בעזרת מכשיר הנקרא אקטיגרף. הדרכה ומסקנות ניתנים על ידי צוות מעבדת השינה).

למעלה