שינאת חינם

שילגיה13

New member
שינאת חינם

להלן חוויותי ממסע מפרך באוטובוס בינעירוני בין עיר חרדית אחת לאחרת,,
התיישבתי לי בנחת במושב האחורי מחכה שיניחו לי לנפשי, שמתי אוזניות ועצמתי עיניים
פתאום אני מרגישה נענוע של הכתף שלי- סליחה,אומרת לי אישה בכיסוי ראש וחולצה מכופתרת שלפי דעתי גילה לא עולה על 20,את יכולה בבקשה להנמיך את המוזיקה? זה מפריע לי,,
חשבתי שקורה לי משהו,שעוד שנייה אני צורחת עליה ומקיאה עליה את כל המילים המלוכלכות שאני יודעת (ואין הרבה,,)אבל במקום זה רק עשיתי כאילו אני מנמיכה ועצמתי חזרה את העיניים..
היו לי עוד המון חוויות בדרך,,כולל גערה מחסיד עובר אורח על המראה הפרוץ שלי אבל לא אלאה אתכם ,,,העיקר שעכשיו אני בבית ועוד מעט יש צום על חורבן בית עקב שנאת חינם.איך צמים על שנאת חינם כשכל הזמן פוגעים באחרים?אני לא מכלילה,מתכוונת רק לאלה שבאמת פוגעים.יש גם הרבה שלא..

שילגיה13

New member
הוא יכול היה להיות אבא שלי

והילדים שלו היו איתו והם ממש גדולים כבר,אז רק בגללם שתקתי והמשכתי הלאה

שילגיה13

New member
אקח לתשומת ליבי

reאלי

New member
לא מבין....

החסיד שגער בך באמת חצוף! וחבל שלא הרחבת על זה כי זו באמת שנאת חינם.

האשה שביקשה ממך להנמיך, דוקא צודקת לא? זה מפריע לה וזכותה לבקש שתנמיכי.
לפי דברייך, היא לא צעקה ולא אמרה משהו לא יפה, רק ביקשה... את אולי לא חייבת להיענות אבל מותר לה לבקש....

אני חושב שזו סתם הצקה

לא קשור לשינאת חינם... יש כאלה אנשים.

אגב, זה ממש לא בריא לאוזן לשמוע מוזיקה בפול ווליום, והיתרון של אוזניות סיליקון הוא שניתן להקשיב בועוצמה נמוכה יותר, אז שווה לחשוב על כך.

שילגיה13

New member
הסבר

כניראה שלא ממש הסברתי,,
המוזיקה ממש לא היתה בפול ווליום
ואין סיכוי שמישהיא שיושבת מאחורי תשמע את מה שקורה לי בתוך האוזניות
לפי איך שאני ראיתי את הדברים היא פשוט לא יכלה לשאת את זה שאני שומעת מוזיקה בתקופה שאסור..אני יודעת שזה יכול להשמע הגזמה שככה אני מפרשת את הדברים אבל לא תמיד אני מפרשת אותם ככה והפעם זה הרגיש ממש ככה.
אין לי בעיה אם זאת היתה סתם בקשה מנומסת אבל זה לא היה,,
ולגבי הגערה,,עדיף שלא ארחיב.מה גם שאני לא ממש מבינה אידיש אבל היו שם כמה מילות גנאי,,,

שילגיה13

New member
עוד משהו

זאת ההתנשאות הזאת שאני לא יכולה לשאת.
של נשים מבוגרות שמעירות לי על צניעות ברחוב.של גברים חסידיים שמרשים לעצמם לדבר לא יפה.שוב,אין הרבה כאלו אבל כשיוצא לי להתקל בזה אני לא יכולה להתעלם.
זאת התחושה הזאת להיות כל הזמן תחת עין בוחנת וביקורתית ואף פעם לא להיות מספיק בסדר בשביל אף אחד.

שילגיה13

New member
הם באמת ובתמים

חושבים ומאמינים שהם הכי טובים ונעלים וכל אחד שטיפונת סוטה מהדרך הזאת המקובלת הוא פשוט יצור שפל יותר.זה לא יאומן..

המשפט

שאני תמיד אומר על אנשים כאלו הוא או- היה צריך לירות להם בראש, או- חבל שלא גמרו אותם בשואה (פראפראזה על השימוש המכוער שהם עושים בשואה בכל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניהם).

yoni13077

New member
למה לאמץ את הדרך שלהם?

זה בדיוק מה שהם עושים כשמשהו לא מוצא חן בעיניהם, לא בוחלים במילים ובביטויים קיצוניים ומוציאים כל דבר קטן מפרופורציה.. חבל לאמץ את צורת התגובה הזו של אמירות קיצוניות מתוך זעם - גם אם מובן וצודק.

מדוע את חשה את התחושה הזו?

מי בוחן ומבקר אותך?
למה את צריכה להיות בסדר תמיד בשביל כולם?

אכפת לך מה חושבים עלייך?

לדעתי זה הכל בראש שלך.

שילגיה13

New member
במקום בו גדלתי

במקום בו גדלתי כל אחד שהיה שונה טיפה מהמקובל
או שצבע עורו בגוון שונה,,נטחן דק דק והיה יצור נחות לעומתנו-בעלי הדם בכחול..
מי שגדל במשפחות האצולה החרדיות יכול אולי להבין מאיפה התחושות האלו שלי:)

שלא עשנו כגויי הארצות...

אחרת היינו מכבדים את אורחות חייהם ומתנהגים בהתאם. כפי שישראלים מתאימים את עצמם בחו"ל לסביבתם.
ועל זאת עלינו לשבח לאדון הכל שנתן את התורה לישראל. ולא לאומות העולם. שלולי כן היינו יותר אדוקים מהאפיפיור

תמסור לחבר הדמיוני שלך ד"ש!

אגב מישהו מכיר אמונה שבה המאמינים לא חושבים שהם הכי טובים ביקום. כמו יהודים, מוסלמים, אצטקים, סינים ועוד הרבה...

למעלה