שימו

Nחמן

New member
עכשיו גם אני צוחק חחח... ../images/Emo6.gif

אבל יש לי הסבר: כנראה במערכת "תפוז" החליטו, שיציאת השבת תהיה לפי שיטת "רבנו תם"...

Nחמן

New member
את רואה?

כל הגולשים כאן בפורום אוכלים רק בד"ץ ושומרים שבת לפי "רבנו תם"... איפה רבי לוי יצחק מברדיצ'ב זיע"א? לו היה כאן איתנו, המשיח כבר היה היה מגיע...
מצפה לגאולה! מחכים לך! תראה אלו צדיקים יש כאן בפורום...

Nחמן

New member
../images/Emo207.gif צדיקים! התפללו עליי!

ממש בדקות אלו התקשרתי ל"קופת העיר" בני ברק - ארגון צדקה חרדי - וביקשתי לתרום. פרוספקט צבעוני ומהודר בן 8 עמודים מבטיח לי, שאם אתרום סך 150 ש"ח לפחות עבור כל שם, 5 מגדולי הצדיקים יתפללו עבורי בכותל המערבי, בציון הרשב"י במירון, בציון רבי מאיר בעל הנס, בציון רבי יהודה בר עילאי וחבציון "בעל הסגולה" רבי מנחם מנדל מרימנוב לאחר אמירת פרשת המן . היום י"א בשבט תש"ע הוא גם יום הולדתי וחשבתי לעצמי, מה כבר נורא, שיתפללו עבורי לפרנסה (ואם אפשר - גם לבריאות), ובפרט, שהם מבטיחים ומותר גם לנסות את ה' כאן ("הביאו את כל המעשר... ובחנוני נא בזאת... אם לא אפתח לכם את ארובות השמיפ והריקותי לכם ברכה עד בלי די" - "מלאכי" ג' ט'). התקשרתי למוקד "קופת העיר" 1-800-39-47-47 והצהרתי, שאין לי כל כך הרבה כסף אבל אשמח לתרום פעמיים ח"י ש"ח, אם יהיו מוכנים להתפלל עבורי. המוקדנית מהעבר השני הייתה קשוחה: רק רבי חיים קנייבסקי וקבי דוד אבוחצירא יתפללו עבורך. אמרתי: מה??? אם אין לי כסף, אני לא שווה, שיתפללו עבורי?! ענתה לי המוקדנית: לא! 2 הצדיקים ר"ח קנייבסקי והרב דוד אבו-חצירא יתפללו עבורך ללא הגבלת סכום אבל כדי ששאר הצדיקים יתפללו עבורך צריך להיות חוק וסדר! השבתי להם: אם כך, התפילה שלי שווה יותר כנראה וויתרתי על התרומה. קוניטו מחייך לבטח עכשיו וחוכך את ידיו בסיפוק: אתה רואה? אמרתי לך, שהדתיים הם כך וכך. אז קוניטו יקר! אתה צודק אבל גם אני אמרתי לך, שלא כל הדתיים מקשה אחת. המעשה, שהבאתי לעיל, הוא מכוער ואינני מתבייש לגלותו. רק לא צריך לקחת דוגמא מהשלילה אלא לחפש את החיוב. אני יודע, ש"קטופת העיר" תורמים רבות לתושבי בני ברק אבל נאמר בתורה: "צדק צדק תרדוף". גם אחרי הצדק יש לרדוף בצדק. צריך לתת צדקה וצריך לתרום. אני חי בעולם זה ולא אחת שימשתי כשליח עבור אחת העמותות, שאני מתנדב בהן. מעולם לא העזתי לפגוע ביהודי, שתרם רק ח"י שקלים בגלל שלא היה יותר, ואני בטוח, שתפילתו של התורם תעשה רושם גדול בשמים לא פחות מתפילתם של הצדיקים. מנין לי? הסכת ושמע (או קרא): יהודי אחד פנה פעם אל אחד האדמו"רים, שהיו ידועים בסגולותיהם והתחנן בפניו, שיעזור לו עקב צרה, שניחתה עליו בעת שביתו חלתה אנושות והרופאים איבדו כל תקווה לחייה. השיב לו האדמו"ר, שהוא אדם פשוט ושלתפילותיו אין שום ערך. היהודי בכה לפניו והתחנן בדמעות דשליש, שכן שמע על גדלותו של האדמו"ר ויודע, שאין האדמו"ר מסרב אלא מתוך ענווה, אולם לפנינו מקרה של פיקוח נפש... האדמו"ר בשלו: אינני יכול להתפלל! לאחר שראה היהודי, כי אפסו הסיכוים, שהאדמו"ר יתפלל עבורו, השיב לאדמו"ר: אם כן, לא נותרה לי ברירכה אלא להתפלל בעצמי. שמע זאת האדמו"ר ועיניו אורו משמחה. עכשיו, אמר האדמו"ר, שהגעת למסקנה האמיתית, לך לביתך וה' יושיעך וישלח לביתך רפואה שלמה מן השמים במהרה. באותו עניין מסופר על הבעש"ט הקדוש, שפעם אחת התאמץ בכל כוחו להתפלל בימים הנוראים עם כל הכוונות הנדרשות אולם מן השמים רמזו לו, שיחש יהודי אחד, שהתפלל טוב ממנו. הבעש"ט לא ידע מנוח לנפשו והחל לחפש אחר היהודי. משהובא לפניו שאלו הבעש"ט: רבי יהודי! האם בן תורה אתה? השיב לו היהודי: לאו. ולהתפלל את יודע? השיב לו היהודי: לאו. ומה עשית בימים הנוראים? רבי! משיב לו היהודי בענווה. אפילו את הא"ב איני יודע אלא את האותיות א' - י'. בימים הנוראים אמרתי: א', ב', ג', ד', ה', ו' ז', ח' ט', י'. רבונו של עולם! קח את האותיות האלה ועשה מהם צירופים כרצונך ויעלו לפניך לריח ניחוח. כך אמרתי כמה פעמים בכוונה גדולה ובבכי. התפילות של היהודי הכפרי הפשוט, שלא ידע אפילו את אותיות הא"ב, עשו רושם למעלה בשמים יותר מתפילת הבעש"ט (מתוך "סיפורי חסידים" לרש"י זווין). עכשיו אמרו נא חכמים טהורים: כמה שוות התפילות שלנו? בחינם! בלי כסף! צריך לתרום וצריך לתת אבל צדקה זה לא ביזנס. צדקה זו צדקה "ככל אשר ידבנו ליבו". העשיר צריך לתת הרבה והעני פחות והלוואי, שכולנו נהיה רק מן הנותנים. אבל למנוע תפילה בשביל כסף??? ועוד מאותו עניין (בתגובה הבאה)... המון בריאות לכולם! Nחמן

Harry J

New member
המון בריאות נחמן היקר

אני מתפלל עליך. וכן זה אולי לא הכי נחמד מה שקרה. בסופו של דבר הם מפעל שמתעסק עם צדקה ולא בתפילות זה אמנם נשמע מפגר הקטע של לא לשלוח שמות של אנשים לגדולי ישראל, אבל גם ר 'חיים קנייבסקי ורבי דוד אבוחצירא זה ממש דבר גדול. ו5 רבנים בכותל ובמקומות הקדושים מדובר במשהו ממש גדול וענק (בעיניי) כנראה שהם עושים את זה למען צדקה כי אחרת כל העולם ירצה.

Nחמן

New member
הבה אשבר (אסבה) את אוזניך

מעלת הצדקה גדולה מאוד וגם מעלת התפילה גדולה מאוד. תפילתם של צדיקים עושה רושם ועל כך אין ויכוח. אני מכבד מאוד את קופת העיר אבל אני שולל מכל וכל את הפיכת הצדקה לביזנס. יש לא מעט אנשים, שאין להם כס לתרום אך הם זקוקים לתפילה. לא מגיע להם? אם אפנה לרב קנייבסקי או לרב אבוחצירא בבקשה להתפלל עליי, הם יעשו זאת מבלי להזכיר כלל את עניין הכסף. נושא הכסף הוא ביזנס טהור של עסקני הקופה, שרוצים להעשיר את הקופה על חשבון רישוש (מלשון לרושש; רש = עני) העניים. זהו פשע, שלא יכופר בשום מצווה. בהודעה הקודמת הבאתי דוגמא לתפילתו של יהודי פשוט נבער מדעת, שעשתה רושם בשמים יותר מתפילתו של הבעש"ט. זהו סיפור חסידי מתוך ספרו של רבי שלמה יוסף זווין זצ"ל ובין אם הוא אגדה ובין אם הוא אמת, יש בו מסר חשוב, שתפילתו של העני היא בעלת ערך גדול מאוד ואין לזלזל בה. מאותו עניין - הבטחתי המשך. הנה הוא: יהודי אחד עתיר נכסים רצה להיות שליח ציבור בימים הנוראים בקהילתו. דעת ראשי הקהילה לא הייתה נוחה הימנו אולם לא ידעו כיצד לעכל בקשה זאת. בצר להם פנו אל הרב והלה הבטיח להם לטפל בעניין בדרך הטובה ביותר. לקראת הימים הנוראים בא היהודי אל הרב לברכו ולקבל את ברכתו. הרב פתח ואמר: 3 מדרגות בבעלי תפילה: תפילה למשה, תפףילה לדוד ותפילה לעני (פתיחות לפרקי תהילים). המשיך הרב: משה רבנו אומנם היה "כבד פה וכבד לשון" אך בהיותו נביאם של כל ישראל ראוי היה, שתהיה מדרגת תפילה על שמו. דוד המלך לעומתו היה "נעים זמירות ישראל" ואף הוא ראוי היה, שתהיה מדרגת תפילה על שמו. העני לעומת שני אלה איננו צדיק כמשה וגם לא נעים זמירות כדוד אבל "לב נשבר ונדכה א-לוהים לא תבזה" (מתוך "תהילים"). לכן ראוי גם הוא, שתהיה מדרגת תפילה על שמו. עתה, פונה הרב אל העשיר, להתפלל עליך, שתהיה צדיק כמשה או נעים זמירות כדוד הרי זו תפילת שווא. מה נותר לי לעשות? להתפלל עליך שתהיה עני... לא! לא! לא! השיב היהודי. אינני רוצה עוד להיות חזן! מסיפור זה (אף הוא מתוך "סיפורי חסידים" לרש"י זווין) ניתן להבין עד כמה חלשובה תפילתו של העני. חברים יקרים! תפילות הן חשובות מאוד וצדקה אף היא חשובה. יש להרבות בשתיהן אולם חז"ל כבר גזרו, ש"לעולם אל יבזבז אדם יותר מחומש (חמישית לצדקה), שמא יזדקק לבריות. גם הוצאת חומש איננה פשוטה, כי מן הדין אדם חייב במעשר ואילו חומש הוא שיא ההידור. הידור לא צריך לבוא על חשבון בזבוז כסף, שנדרש לחתונת הילדים, לפרנסה, ללימוד תורה ועוד כיו"ב. גם הברכה "עשר תעשר" (עשר בשביל תתעשר) נאמרה על המעשר בלבד. בוודאי, שיש מצווה להדר אבל רק אם אתה יכול. אנא! לא לערבב בין בשר לחלב! כסף ותפילה הם שני דברים שונים והקשר ביניהם לא חייב להיות בכל תנאי.

שלום נחמן, שלום חברים../images/Emo24.gif

אני כאן שוב איתכם... ושוב איתכם אילן ואילנית מילים: דודו ברק לחן: נורית הירש ושוב איתכם נצא לראות באור ושוב איתכם נרקוד את כל הלילה כי אליכם רצינו לחזור. ושוב איתכם עם ערב נתעורר ושוב איתכם נשמח כולנו יחד ולשירכם נשיר פזמון חוזר. ושוב איתכם ושוב איתכם ושלום עליכם ועלינו על כולנו ושוב איתכם ושוב איתכם אנחנו שלכם וכל השירים שלנו. ושוב איתכם בבית המואר ושוב איתכם כי דרך אין אחרת ואליכם שירנו זה יושר. ושוב איתכם ננשום את הכחול ושוב איתכם בדרך המוכרת הנה יומכם זורח וגדול. ושוב איתכם ושוב איתכם ושלום עליכם ועלינו על כולנו ושוב איתכם ושוב איתכם אנחנו שלכם וכל השירים שלנו. ושוב איתכם עם ערב נתעורר ושוב איתכם נשמח כולנו יחד ולשירכם נשיר פזמון חוזר. ושוב איתכם ושוב איתכם ושלום עליכם ועלינו על כולנו ושוב איתכם ושוב איתכם אנחנו שלכם וכל השירים שלנו.

אופיר זו לדעתי לא תקלה טכנית...

בתפוז מהדרין כנראה מקפידים להוציא את השבת לפי רבנו תם.
נו ב"ה יש עוד צדיקים...

למעלה