../images/Emo207.gif צדיקים! התפללו עליי!
ממש בדקות אלו התקשרתי ל"קופת העיר" בני ברק - ארגון צדקה חרדי - וביקשתי לתרום. פרוספקט צבעוני ומהודר בן 8 עמודים מבטיח לי, שאם אתרום סך 150 ש"ח לפחות עבור כל שם, 5 מגדולי הצדיקים יתפללו עבורי בכותל המערבי, בציון הרשב"י במירון, בציון רבי מאיר בעל הנס, בציון רבי יהודה בר עילאי וחבציון "בעל הסגולה" רבי מנחם מנדל מרימנוב לאחר אמירת פרשת המן . היום י"א בשבט תש"ע הוא גם יום הולדתי וחשבתי לעצמי, מה כבר נורא, שיתפללו עבורי לפרנסה (ואם אפשר - גם לבריאות), ובפרט, שהם מבטיחים ומותר גם לנסות את ה' כאן ("הביאו את כל המעשר... ובחנוני נא בזאת... אם לא אפתח לכם את ארובות השמיפ והריקותי לכם ברכה עד בלי די" - "מלאכי" ג' ט'). התקשרתי למוקד "קופת העיר" 1-800-39-47-47 והצהרתי, שאין לי כל כך הרבה כסף אבל אשמח לתרום פעמיים ח"י ש"ח, אם יהיו מוכנים להתפלל עבורי. המוקדנית מהעבר השני הייתה קשוחה: רק רבי חיים קנייבסקי וקבי דוד אבוחצירא יתפללו עבורך. אמרתי: מה??? אם אין לי כסף, אני לא שווה, שיתפללו עבורי?! ענתה לי המוקדנית: לא! 2 הצדיקים ר"ח קנייבסקי והרב דוד אבו-חצירא יתפללו עבורך ללא הגבלת סכום אבל כדי ששאר הצדיקים יתפללו עבורך צריך להיות חוק וסדר! השבתי להם: אם כך, התפילה שלי שווה יותר כנראה וויתרתי על התרומה. קוניטו מחייך לבטח עכשיו וחוכך את ידיו בסיפוק: אתה רואה? אמרתי לך, שהדתיים הם כך וכך. אז קוניטו יקר! אתה צודק אבל גם אני אמרתי לך, שלא כל הדתיים מקשה אחת. המעשה, שהבאתי לעיל, הוא מכוער ואינני מתבייש לגלותו. רק לא צריך לקחת דוגמא מהשלילה אלא לחפש את החיוב. אני יודע, ש"קטופת העיר" תורמים רבות לתושבי בני ברק אבל נאמר בתורה: "צדק צדק תרדוף". גם אחרי הצדק יש לרדוף בצדק. צריך לתת צדקה וצריך לתרום. אני חי בעולם זה ולא אחת שימשתי כשליח עבור אחת העמותות, שאני מתנדב בהן. מעולם לא העזתי לפגוע ביהודי, שתרם רק ח"י שקלים בגלל שלא היה יותר, ואני בטוח, שתפילתו של התורם תעשה רושם גדול בשמים לא פחות מתפילתם של הצדיקים. מנין לי? הסכת ושמע (או קרא): יהודי אחד פנה פעם אל אחד האדמו"רים, שהיו ידועים בסגולותיהם והתחנן בפניו, שיעזור לו עקב צרה, שניחתה עליו בעת שביתו חלתה אנושות והרופאים איבדו כל תקווה לחייה. השיב לו האדמו"ר, שהוא אדם פשוט ושלתפילותיו אין שום ערך. היהודי בכה לפניו והתחנן בדמעות דשליש, שכן שמע על גדלותו של האדמו"ר ויודע, שאין האדמו"ר מסרב אלא מתוך ענווה, אולם לפנינו מקרה של פיקוח נפש... האדמו"ר בשלו: אינני יכול להתפלל! לאחר שראה היהודי, כי אפסו הסיכוים, שהאדמו"ר יתפלל עבורו, השיב לאדמו"ר: אם כן, לא נותרה לי ברירכה אלא להתפלל בעצמי. שמע זאת האדמו"ר ועיניו אורו משמחה. עכשיו, אמר האדמו"ר, שהגעת למסקנה האמיתית, לך לביתך וה' יושיעך וישלח לביתך רפואה שלמה מן השמים במהרה. באותו עניין מסופר על הבעש"ט הקדוש, שפעם אחת התאמץ בכל כוחו להתפלל בימים הנוראים עם כל הכוונות הנדרשות אולם מן השמים רמזו לו, שיחש יהודי אחד, שהתפלל טוב ממנו. הבעש"ט לא ידע מנוח לנפשו והחל לחפש אחר היהודי. משהובא לפניו שאלו הבעש"ט: רבי יהודי! האם בן תורה אתה? השיב לו היהודי: לאו. ולהתפלל את יודע? השיב לו היהודי: לאו. ומה עשית בימים הנוראים? רבי! משיב לו היהודי בענווה. אפילו את הא"ב איני יודע אלא את האותיות א' - י'. בימים הנוראים אמרתי: א', ב', ג', ד', ה', ו' ז', ח' ט', י'. רבונו של עולם! קח את האותיות האלה ועשה מהם צירופים כרצונך ויעלו לפניך לריח ניחוח. כך אמרתי כמה פעמים בכוונה גדולה ובבכי. התפילות של היהודי הכפרי הפשוט, שלא ידע אפילו את אותיות הא"ב, עשו רושם למעלה בשמים יותר מתפילת הבעש"ט (מתוך "סיפורי חסידים" לרש"י זווין). עכשיו אמרו נא חכמים טהורים: כמה שוות התפילות שלנו? בחינם! בלי כסף! צריך לתרום וצריך לתת אבל צדקה זה לא ביזנס. צדקה זו צדקה "ככל אשר ידבנו ליבו". העשיר צריך לתת הרבה והעני פחות והלוואי, שכולנו נהיה רק מן הנותנים. אבל למנוע תפילה בשביל כסף??? ועוד מאותו עניין (בתגובה הבאה)... המון בריאות לכולם! Nחמן