שימו לב

mango man

New member
שימו לב

חבר`ה, אתם אוהבים בעלי חיים? כלבים? חתולים? איגואנות? אתם רוצים אחד בבית? תשכנעו את ההורים ותקפצו למכלאה הקרובה ביותר אליכם ואמצו לכם חבר! אני חברה בפורום ראשון ויש שם בחורה שמתנדבת (או עובדת) בעמותה "ראשון אוהבת חיות". הם מבקשים שתבואו לאמץ חברים בדחיפות כי אין להם כבר מקום לשכן את כולם. הנה דוגמא אחת:http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=822&msgid=36555282 לפעמים בגלל העומס נאלצים להרדים כמה מהכלבים/חתולים... אז תעשו טובה קטנה, תאמצו אותם ותתייחסו אליהם יפה. כל כך חבל שכלב/חתול יומת סתם כך בגלל שאין לו מקום. למי שיש כלב/ה / חתול/ה בבית יודע שהם זקוקים ומחזירים אהבה בדיוק כמו בני אדם- ואתם, כאנשים, לא הייתם רוצים שיכלאו אתכם ושתחכו עד שמישהו ירצה בכם! כל כך כיף לחזור הבייתה ושיש מישהו שמקל אותך בליקוקים נביחות ומעניק לך כל כך הרבה תשומת לב! מי שהיה במכאלה של כלבים בטח יודע כמה כואב הלב לשמוע את הכלבים מייללים ובוכים כל זמן שאדם עובר קרוב אליו בשביל קצת תשומת לב! אני בטוחה של כלב שתאמצו יחזיר לכם אהבה ותודה כפליים!! בבקשה, תנו לחיות לחיות!

טלמ

New member
אני אלרגי אליהם

כל הצד הפולני אצלנו אלרגים לחתולים וכלבים... ועד שהכנסו ציפור הביתה היה לה גידול...

clcl

New member
נכון מאוד ויהיה זכרן של מיני ופיפי

ברוך . . . נורא מתגעגעת
ולהוריי תמיד היה כלב . . . תמיד . . .

פולנים ופולניות, עוברים לחתולים

וזה רשמי http://polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1116915

הלינקה

New member
חתול דקן - איזה מאמר יפה הבאתה לנו

על החתולים. אני חובבת מושבעת של חתולים יש לי שנים: שוקי הג'ינג'י וטריקי הטריקולורית. חבל שלא כולם פה מבינים פולנית, ולא יכולים לקרוא את המאמר.

ghatto

New member
אז למה סבתא שלי כל כך נרתעת

מללטף אותם (גם כשהם באים ומבקשים) - ולא לשכוח את השערות שהם משירים על הספה!

יש הרבה סיבות למה אנשים נרתעים

אבל העיקרית היא החשש מפני הלא ידוע. החתול חיה עצמאית, שלעולם לא תשפיל עצמה להתנהגות נרצעת של כלב. ברצותה תבוא, ברצותה תלך ולא חייבת דבר לאף אחד. חתול לא מעונין לרצות אף אחד ואין לא אינטרס שתהיה מרוצה (להבדיל כמו לכלב) ואין לו בעלים, רק שותפים לטריטוריה מהם החתול דורש כבוד. קשה לצפות התנהגות החתול, בעיקר בגלל שהיא לא נלמדה וזה בגלל שהחתול פחות פופולרי כחיית מחמד, וזה בגלל שהיא לא צפויה ולא ניתנת לאילוף, והיא לא צפויה כי היא לא נלמדה וכו' וכו'. החתול יכול לשרוט את היד המלטפת אותו, כשהוא מחליט שנמאס לו, כי בעיניו הוא עושה טובה שמרשה לארחים ללטף אותו. בעיקר אחרי שהוא רמז כמה פעמים שמספיק לו והיצורים האלו על שתיים ממשיכים להתעסק בפרוותו...... הוא לא יודע שאנחנו לא מבינים פשוט את הרמזים שלו (אוזניים לאחור, זנב מצד לצד כך שהקצה "מרביץ" לאויר). הרבה אנשים גם רגילים לקשר חתולי רחוב עם ליכלוך, כי הם מחפשים מזון בפחי האשפה. מה לעשות, שזה מה שיש ויש גם בני אדם בנסיונם לשרוד המחפשים מזון בפחי אשפה. אם היה להם פתרון אחר לא היו עושים זאת. אבל חתול הוא חיה יותר נקיה מכלב, דבר שהוכח מזמן. כן, יש שערות על הספה. נו אז ? זה אומר שזה בית ולא מוזיאון, מה עוד שזה בית שדואג חיים לחתול אחד לפחות (רצוי יותר). הכל ענין של התיחסות והגדרות מושגים. אז רוב האנשים נרתעים מחתולים. האנשים נחלקים לשניים: אלו שאוהבים חתולים ואלו שלא יודעים מה הם מפסידים

../images/Emo54.gif../images/Emo54.gif../images/Emo54.gif../images/Emo24.gif

היש קשר בין הניק שלך וחיבתך הבלתי מוסתרת לחתולים?

שרה16

New member
תקראי את הכרטיס האישי שלו../images/Emo108.gif

לי יש חמולה של חתולים בחצר,בערך 9,כך שלא כל הפולנים סולדים מחיות..(יש לי גם כלבת לברדור בת 11)

לא חושבת שיש קשר בין מוצא אישי -

ואהבת בעלי חיים.גם לנו יש חבורת חתולים בחצר שאני מאכילה והם אוספים למעני עכברים ולטאות....להורי היו תמיד כלבים,לביתי יש כלב... שכנה,ילדת שואה, הסבירה לי שכלב מעורר בה זכרונות על כלבים שרדפו ותפסו ילדים יהודיים ברחובות...ולכן היא סולדת מחיות אז גם כאן "אדם באמונתו יחיה"שבת שלום

צודקת.

ולא לשכוח כי זה לא מספיק רק לאהוב. צריך גם לעקר/לסרס ולחסן. דרך אגב, הביטוי הזה "אדם באמונתו יחיה" מכוון במקורו לדבר אחר לגמרי. זה רק אנחנו, שרגילים לחשוב במונחים מעולמנו שלנו, נתנו לו משמעות של "חיה ותן לחיות". במקור הביטוי הוא "צדיק באמונתו יחיה" ומפרשים אומרים: בזכות אמונתו יחיה, בזכות קיום המצוות. ומוסיפים מפרשים אחריםפ ומסבירים הכוונה: אם לא - שלא יחיה.

ghatto

New member
נסיתי להסביר לה את זה

היא לא הבינה וגם כלבים היא לא אוהבת. אגב,אוהבי כלבים אוהבים לומר שהכלב הוא כמו חבר...לטעמי,התשובה החתולית צריכה להיות שהחתול הוא כמו ילד.כשאתה מעוניין בתשומת ליבו,הוא לא שם עליך.הוא מעונניין בתשומת לבך כשאתה עסוק במשהו אחר ובכלל הוא דיי בטוח שאתה חייב לטפל בו ולדאוג לו.אבל לפעמים בשקט הוא נזכר גם לבוא ולהראות שהוא באמת מעוניין בחברתך.

רוית ב

New member
לי יש 4 חתולים!

והם אור עייני. וחוצמזה אפילו לאמא שלי יש חתולה שקוראים לה ויאליצ'קה. והיא בכלל אלרגית לחתולים.

למעלה