שימו לב

Deathatred

New member
די להתנשאות

הפלשתינים ואנשי עיירות הפיתוח הם אנשים חושבים שיכולים להילחם למען מה שהם מאמינים. לא מדובר בחבורה של תינוקות או של קופים שצריכים פטרון נאור שיכוון ויאמר להם מה הם רוצים ומה צריכים לעשות.

הפטרון הנאור מתחלף כל כמה זמן

שמיר, ביבי, עכשיו שרון, זה ה´פטרון הנאור´ שמכוון את אותם אנשים, שמתשמש בפחד וב´אפלייה´ כדי לסחוף את הקולות שלהם. אלה הפטרונים הנאורים שמסתובבים בשוק ומחלקים חיבוקים. האינטרס של הליכוד ושל ש"ס הוא ליצור עוני, ואז להאשים את הערבים בהכל. או כמו שאמר אילן גילאון, ´הרבה יותר קל לפוצץ בניינים מאשר לטפל בנכים ובזקנים´. הפטרונים האלה לא כל כך נאורים. ובכלל, אנשים נאורים וטובים אין בפוליטיקה הישראלית מאז שבני בגין פרש מהכנסת. אבל יש אנשים של עשייה, ויש ברברנים.

Deathatred

New member
גם החלכאים בצרפת

שהיו במצב כלכלי ממש ממש גרוע, ללא שום זכות, הצליחו להתקומם כנגד המלך ולהקים ניצנים של משטר דמוקרטי.

מה עושים הפלשתינאים בימים אלה ממש?

ומה יעשו תושבי באר שבע ודימונה כאשר יהיה מאוחר מדי?

Deathatred

New member
מה הם עושים?

הפלשתינים - רוצחים יהודים (חושבים שרצח יהודים יפתור להם את כל הבעיות ולא מעיזים להתקומם כנגד שלטון הכנופיות העריץ של ערפאת). תושבי עיירות הפיתוח - יש ניצנים של התארגנות, כמו תנועת זע"ם.

לשני המילים יש בערך את אותה

המשמעות
. מה זה זע"ם?

לא פלא שהמדינה בכזה מצב

הכוחות ששולטים בה (הימין) בכלל לא מודעים למה שהולך בצד הפלשתינאי. בוא אספר לך מה יש בצד הפלשתינאי- 1. בחודשים האחרונים התקיימו מספר הפגנות של פועלים בעזה בדרישה מעראפת להתפטר 2. בכירים בפתח דורשים הפסקת הפיגועים 3. כבר יותר משנה ישנה דרישה אצל גורמים מתונים בפתח לבצע רפורמות בשלטון ולקיים בחירות דמוקרטיות. ובקשר לנתועת זעם- התנועה הזו לא נולדה היום. היו בעבר ´אנשי האוהלים´, ולפני כן ´הפנתרים השחורים´, שאגב גם נקטו באלימות (´אני מבקש מהמפגינים לרדת מהדשא´ המפורסם של ראש עיריית ירושלים)...

הפנתרים השחורים

שרפו תמונה של גולדה מאיר בזמן כהונתה כראש ממשלת ישראל.

הם עשו הרבה יותר מזה...

הפנתרים השחורים נקטו באלימות, בעיקר פגיעה ברכוש (ונדליזם). הם היו ארגוןה מחאה החברתי הראשון בישראל ולכן מה שצחי אמר בקשר ל´ניצנים של התקוממות´ לא נכון, תנועת זעם היא בסה"כ עוד תנועה שקמה, היו גם רבות לפניה, הדוגמא הכי טובה היא ´אנשי האוהלים´, תנועה שרצה לכנסת בשתי מערכות בחירות בשנות ה-80 וחרטה על דגלה את הססמא ´כסף לשכונות לא להתנחלויות´. הבעיה הגדולה של התנועות האלה הן שכולן נקטו גם קו מדיני שמאלי ולכן לא צברו כוח רב. זו גם הסיבה שמי שרוצה לשפר את המצב החברתי-כלכלי בשטחים לא זוכה לכוח, בעיקר בגלל שהלאומנות הקיצונית שולטת שם, כמו כאן אצלינו (אם כי ברור שאצלינו השלטון יותר מתון באופן יחסי).

Deathatred

New member
נניח שאכן בצד הפלשתיני

התקיימו מספר הפגנות. זה מספיק? את ערפאת צריך להעיף בלי פשרות בסגנון המהפכה הצרפתית. רוב העם הפלשתיני לא עושה כלום כנגד ערפאת. והבכירים דורשים? מה הם דורשים? הם בכירים - שיעשו משהו. הרי האנשים נתונים לפיקודם - אז שיעשו משהו בנידון ויפסיקו לשחק משחקים כדי להרשים את התקשורת הזרה. צריך לעשות יותר מסתם לצייץ פה ושם עבור התקשורת הזרה.

אז ככה

קודם כל, הבכירים שכן העזו לצאת בגלוי נגד עראפת מצאו את עצמם בלי עבודה- ראו כדוגמא את ג´יבריל רג´וב. שנית, אותך אישית צחי שמעתי לא פעם מתלונן ובצדק כנגד הרשות הפלשתינאת על היותה גוף דיקטטורי ומושחת שלא בוחל באמצעים לפגוע במתנגדיו, כולל הוצאות להורג. מכאן ברור לך מהו גורלם של מתנגדי עראפת, לא כן? כשהחמאס הוציא הודעה שיש לרצוח את עראפת, ב-96, אני רוצה להזכיר לך שאז הוא פתאום הפך למשת"פ הכי גדול של ישראל ולכד מאות מחבלים. אתה חושב שז היה מקרי? הבכירים האלה לא יכולים לעשות כלום במסגרת הפלשתינאית הקיימת. זה מצב אנרכיסטי ומטורף שרק קיצוניים כמו החמאס והג´יהאד באמת יכולים להרוויח ממנו. בקשר להפגנות שהיו בעזה- מה לעשות צחי שבעזה אנשים מפחדים לצעוד ברחובות, יש שם קרבות ירי כל שעה שנייה (ואל תחשוב שאני מאשים בזה את צה"ל בלעדית, אם ישר עלתה לך לראש מנטרת השמאלני התבוסתן שונא צה"ל, אני רק אורמ שזו המציאות שם). אתה היית הולך להפגין מחר באמצע חברון? אני מאוד מקווה שלא...

Deathatred

New member
הפגנות נגד ערפאת?

מה אני מטומטם? לא הפגנה - כדור אחד בין העיניים. הפלשתינים הראו שהם לא מפחדים למות - עובדה: הם מתאבדים בשמחה ושולחים גם את ילדיהם למות בשביל לרצוח יהודים. לכן, התירוץ שהם מפחדים מערפאת לא מקובל עליי. במקום שילכו למות בשביל לרצוח יהודים שיתקוממו נגד ערפאת ושבכוח ידיחו אותו מהשלטון. במקרה הכי גרוע הם ימותו (כאילו שבטרור נגד ישראל הם יחיו) אבל במקרה הטוב הם יעיפו את העריץ המושחתת שמדכא אותם וחומס את כספם ותקוותם. ושוב, אני לא מצפה להפגנות - כי הרש"פ היא לא דמוקרטיה, אלא למהפכה כמו המהפכה הצרפתית.

לא מסכים עם הסנגוריה הזאת...

ואפילו לא חושב שיש לה צורך... אני אשמח אם יתקיימו רפורמות מעמיקות בתוך העם הפלשתינאי והנהגתו, אני חושב שישראל צריכה לא לסכל יוזמות שכאלו, ולשקול צעדים מתוך ראייה אסטרטגית ארוכת טווח... (ע"ע הדוח של המועצה לביטחון לאומי לגבי המתקפה על המפקדה של רג´וב) בכל אופן, לא חושב שיש צורך לסנגר על העם הפלשתינאי... יש שם אנשים שיכולים להזיז דברים אם באמת ירצו אבל הם לא מצליחים... ניתן אולי להגיד שמבחינת הדינמיקה ברחוב הפלשתינאי להתעסק ברפורמות בתוך ההנהגה הפלשתינאית נחשב פארסה כל עוד הכיבוש הישראלי קיים. בכל אופן, הפתרון שמרצ מציעה אינו דורש פלשתינאים דורשי שלום, לפחות לא לעת עתה...

למעלה