שימו לב

IBP1

New member
הממממ....אני לא מוצא בדבריה כל פגיעה בגברים

כגברים...אני חושב שזו זכותה להביע את דעתה על נטיותיה ודעותיה יהיו אשר יהיו .
היא לא התיחסה אל אדם ספציפי ותאמין לי שרצות כאן בדיחות סקסיסטיות שוביניסטיות טהורות והיא מגיבה אליהן בקריצת עין שובבה ולא כמו תגובתך....
ולכדוגמא הומוריסטית עקוב אחר הודעותיו של "פרויז" בפורום זה.

הפורום דוגל בשיוויון בין המינים ובחופש הבעת דעת חבריו .אתה לקחת את דבריה בצורה אישית מדי ....

בכל אופן ברוך בואך לפורום.

Feanor75

New member
היי

ברוך הנמצא ותודה על קבלת הפנים- אם כי לא יודע כמה אשרוד פה. בדרך כלל חוסמים אותי אחרי כמה הודעות...
החברה פה השמיעה ביקורת על הגברים, מה שמאוד נפוץ היום והסברתי למה, ולמה זה מקומם.

אנחנו לא דוגלים בחסימה

כל עדו תשמור על כבוד בסיסי לא ממש משנה לנו הדעות. מה שכן חשוב זה הכבוד

אבל שים לב שלא פחות מקומם

דבריך על נשים
אומרים נאה דורש נאה מקיים
כלומר אם אתה דורש כבוד
תתן כבוד באותה מידה
אישה שווה לחלוטין לגבר פרט לחלקים הגופניים שלה
ואתה נתן דוגמאות מהתקופות שנשים רק הביאו ילדים
והיו עקרות בית ולכן לא יכלו להתפתח קח לדוגמא את מארי קירי ודומיה

קרא את המחקר הזה ואולי תשנה את דעתך
http://www.kikarhashabat.co.il/לנשים-IQ-גבוה-יותר-משל-הגברים.html

IBP1

New member
תרשי לי לתקן אותך במעט...

אז ובעבר וגם היום נשים מנהלות את משק הבית ,מפרנסות ,מטפלות בילדים ועוד ועוד. ראי לדוגמא את מעלליו של רבי עקיבא ותנסי לראות זאת דרך עיני אישתו רחל .

Feanor75

New member
המחקרים האלה הם השקר הגדול ביותר

גם עשו מחקר שהראה כביכול שנשים נוהגות טוב יותר מגברים, אז זה הופך את זה לנכון? ממש לא.
נשים טובות בלימודים שבלוניים ורובוטיים כמו בבית-ספר ואוניברסיטה, אבל כשזה מגיע ליצירה, שם באמת דרושה חוכמה אז מתגלה הפער האמיתי בין המינים.
אפשר כביכול להוכיח כל דבר שרוצים בעזרת סטטיסטיקה ומחקרים, במיוחד כאשר מחקרים שמראים על יתרונות לגברים פשוט מצונזרים- אני לא זוכר שאי פעם שמעתי על מחקר שנתן עדיפות לגברים. אבל המציאות זה סיפור אחר צר לי לאכזב אותך.

איפה דיברתי בחוסר כבוד?
אני מכבד נשים וילדים ובעלי-חיים, ועדיין זכותי להתבטא כשתרבות מנסה להפוך את היוצרות ולהתכחש להבדל שבין המינים. במיוחד שהגברים כבר מקבלים בה מעמד נחות.

feanor

אני חושבת שאתה רגיל לסטיגמות
מוטעות לחלוטין
אין לי מושג מהיכן אתה שואב ידיעותיך
אך אין להן כל קשר למציאות.
וכל עוד אתה מתעקש שנשים מקומן במטבח והן חסרות חוכמה ויצירתיות
הדיון חסר משמעות
ואין ביננו הסכמה
ואף אני שוללת דבריך מכל וכל
ומסיימת בזאת את הדיון מבחינתי.

Feanor75

New member
להיפך

נראה שזאת את שמקובעת ולא מצליחה להשתחרר מההאשליות. זו זכותך רק חבל שאת מטעה ומבלבלת אחרים עם כל זה.
הנה דוגמא לתחום שבו לא ניתן לסלף ולעוות: רשימת מד-כושר עולמי בשחמט, ב-50 הראשונים אין אפילו אישה אחת! אז כמובן אפשר להכין את התירוצים- קיפוח, דיכוי וכו' אבל האמת תישאר כפי שהיא.
http://www.2700chess.com/

IBP1

New member
הממממממ.....יש סיבה למה ברשימה הזאת אין נשים

מפני שהתחרויות בשח בעולם הן מחולקות כמו בהרבה ענפי ספורט תחרותיים לפי המין (תסלחו לי אבל זה נראה לי שוביניסטי ומטומטם ההפרדה הזו )...
יש תחרויות לגברים ותחרויות לנשים ...(אמרתי כבר שההפרדה הזאת חסרת בסיס הגיוני בעיניי)...

כפי שקורה בהרבה ענפי ספורט שונים ,חוסר פרסום ,תקצוב וצרות מוחין ...המקצועות הנשיים נותרו מאחור (שמישהו יסביר לי למה ? ).
כולם מכירים את אולימיאדת הגברים לשח-מט ,את אליפות העולם לנוער לבנים ולבוגרים ואת אולימפיאדת השחמט לנשים איש לא מכיר ...אפילו לא את אלופת העולם לנשים ,את אלופת העולם לנערות איש אפילו לא חשב שיש...
אגב אם מזכירים תחרויות בין גברים לנשים ....בשנת 94 אלוף העולם קאספארוב יצא למשחק מול ילדה בשם יהודית פולגאר ההונגרית (יהודיה כשרה למהדרין) ...בשח-מט יש חוק הנקרא "נגעת נסעת " הוא הפר אותו על מנת להשיג תיקו מולה ועל ידי זאת להגן על תוארו ...מיותר לציין שהיא נאלצה לבלום את פיה על כך והוא נותר אלוף עולם ...כמובן שקהילת השח-מט העולמית רעשה בשל כך והיו קריאות להסיר ממנו את ההכרה של "אלוף עולם" בשל משחק לא הוגן ...עד ימינו זה הוא סרב לשחק מולה שוב.....תסכים עימי שאלוף עולם המסרב למשחק ...זה מעט חשוד ...

רשימות המד כושר מתחדשות מדי תחרות ...חכה לאולימפיאדת החורף ונדבר...

Feanor75

New member
כתבת המון דברים לא נכונים

אין הפרדה בין נשים לגברים בשחמט, אלא שהמציאות היא כזאת שבגלל הישגיהן הדלים יחסית, נשים לא מוזמנות להשתתף בתחרויות חזקות. אין אולימפידת שחמט נפרדת לגברים ולנשים, יש אולימפיידה פתוחה לכולם ואולימפיידת נשים, יש תחרויות פתוחות ויש תחרויות סגורות לנשים בלבד- כך שאם יש צד מקופח הרי זה דווקא הצד של הגברים. אותה פולגאר שהזכרת היא חברת נבחרת הונגריה ל"גברים", וכשהייתה במיטבה היא הוזמנה להשתתף בתחרויות חזקות.
המשחק שלה שהזכרת נגד קספרוב היה משחק יחסית חסר חשיבות, אולי אפילו לא בקצב מלא ובטח ללא שום קשר לתואר אלוף העולם. זה לא נכון שקספרוב סירב לשחק איתה, לא הייתה לו סיבה לסרב, הוא היה חזק ממנה בהרבה. חישובי מד-כושר הם חישובים מתמטיים לחלוטין והם לא מאפשרים שום אפשרות לקיפוח או טעות או פרשנות.

מה שהכי חשוב, העובדה שהגיע אליך ידע מוטעה ורחוק מהמציאות היא דוגמא מצוינת לסילוף ולהסתה שיש בתקשורת נגד המין הגברי. אתה מבין שתכנים מסולפים כאלה שנשים קוראות מזינים אותן בשנאה? זה קורה כמעט בכל תחום.

IBP1

New member
טעות בידך.

1. ישנה אוליפיאדה לשח-מט העניין הוא החלוקה בה לפי מין (נבחרת לנשים ונבחרת לגברים ).
2. ישנם 2 תארים בשח- מט אולימפי ...אליפות העולם לנשים ואליפות העולם לגברים .
3.מוזר הוא שמי שמחזיק בתואר אלוף העולם לגברים הוא זה שמחזיק בתואר אלוף העולם בשח-מט .
4.מוזר הוא שבעולם התקצוב לספורט הנשי הוא תמיד אפסי לעומת הספורט לגברים ...
5. אני אמרתי שהוא סרב לנהל עימה אחרי התחרות הזו עוד משחק .אם הוא היה הוגן הוא היה פועל אחרת לתקן את עיוות הדין דאז.
6. תלמד היסטוריה ותגלה למה נשים תמיד מאחור ....
7. אגב אני שיוויוניסט... ואם להיות הוגנים ...נשים קופחו ע"י גברים לא רק בשח-מט.....

Feanor75

New member
אתה ממשיך לטעות ולהטעות

הסברתי לך לגבי האולימפיאדות, ואותו דבר נכון גם לגבי תואר אלוף-העולם. לפני 8 שנים יהודית פולגאר הייתה בשיא כוחה וזכתה להתמודד על תואר אלוף העולם יחד עם 7 גברים. למרבה הצער היא סיימה אחרונה באותה תחרות.
תואר אלוף העולם לנשים הוא נפרד ומוגבל רק לנשים. התואר הכללי פתוח לכולם.
הנה קישור לתוצאות אליפות העולם בשחמט שנת 2005:
http://en.wikipedia.org/wiki/FIDE_World_Chess_Championship_2005
מאז לא שינו דבר בתקנון לגבי המינים, כל שחקן רשאי להתמודד על התואר ללא הבדלי גזע ומין, כך היה תמיד.
הדבר היחיד הנכון שציינת זה לגבי קספרוב, הוא נהג בחוסר הגינות והגיע לו להפסיד באותו משחק חסר חשיבות.

האם אתה שחקן רשום ומדורג? מעניין שאתה ממשיך להתווכח בנחישות כזאת ומתעלם מהעובדות.
כמו בשחמט גם בתחומים אחרים, לא באמת היה קיפוח זה יותר אשליה שהתקשורת והחינוך הפמיניסטיים יצרו. אתה לא שוויניסט אלא פמיניסט וזה לא תורם לך שום דבר.

IBP1

New member
שיחקתי בעברי בתחרויות בתי הספר בעיר שלי

התחלתי בכיתה ג' לשחק ,בכיתה ה' הצטרפתי לחוג לשח-מט בבית הספר ,היינו 3 בנים ו-7 בנות ...בתחרות הראשונית של כיתות ה' -ח' הבנות לקחו את המקומות הראשוניים בחוג.הבנים (שאני בתוכם !!!) הפסדנו אפילו את התחתונים ... אחרי זה נפתח חוג ריקמה ותפירה ו7 הבנות הועברו לחוג זה....בתחרויות שנערכו מחדש ..."זכיתי במקום שני " ...( לא להתלהב ...זה היה מבין 3 הבנים של החוג שהורשו להתחרות ...) בהנהלת בתי הספר "גילו לפתע ..." שנבחרת בית הספר (עאלק נבחרת ..) צריכה להכיל 5 תלמידים ...והם גייסו 2 חברה מנבחרת הכדורסל ....חברות החוג "לריקמה" החליטו לארגן תחרות חיצונית לבית הספר ובוא ונאמר כי בעשיריה הפותחת לא היו בנים
גם לא בעשיריה השניה ...בכיתה ו' הפכתי להיות "אלוף בית הספר " (המקום ראשון מהשנה שעברה עבר לתיכון ...והבנות לא יכלו להשתתף בחוג ..."כי הן היו חברות החוג לריקמה") ,כך החזקתי בתואר 3 שנים ...בכיתה ז' גיליתי כי יש תחרויות בעיר ראשל"צ הפתוחות לבנים ובנות ....ואז גיליתי כי מי שהייתה אלופת החוג לריקמה הגיעה לשם עם אמא שלה ושתיהן "קרעו" שם את כולם ...
מכיתה ה' עד כיתה ח' ראיתי מעט מאוד בנות שנתנו להן לייצג את בית הספר . רובן מברה"מ לשעבר . אני לא יודע למה זה נעשה אז ,אך זה לא היה כיף לשחק כך. הגעתי מבחינת בתי הספר למקום גבוה כביכול אך הרמה של כולם הייתה אז ממש נמוכה ,מרבית המשחק התמקד מי שם למי מט סנדלרים .
מהתיכון אפשר לומר שחיפשתי להתעמק יותר מאשר רק מט סנדלרים .כיום אני משחק שח-מט להנאתי בפייסבוק או בפלאפון.

אני שיוויוניסט ,אינני מכיר בעליונות של אף צד על צד אחר. אני לא מקבל את ההבדל בין המינים כבעל השפעה על טיבו של האדם ,הכל תלוי ברצונו של האדם. כמו שיש אנשים טובים ואנשים רעים אני מאמין כי יש אנשים (גברים ונשים כאחד ) שהם טובים יותר מאחרים . העליונות הגברית בעיניי היא אשליה ....אני אקח אותך כגבר ואני אשים אותך בזירה מול אלופת העולם בקרב מגע כזה או אחר וכל העליונות הגברית כביכול תיעלם כלא היה .אז איפה העליונות הגברית ? אין עליונות כזו או אחרת בין המינים ,זה שנשים מצליחות לעמוד בכאבי הלידה אין זה אומר שגבר לא יוכל לעמוד בכך ,זה רק אומר שהטבע הביא לנבצרות מהגבר לעבור את החוייה הקיימת במין האנושי הנשי.
אם אתה עדיין עומד בעקשנותך כי המין הגברי הוא עליון על פני המין הנשי...אני מציע לך לפנות ליעל ארד בפייסבוק ולהציע לה קרב בג'ודו ... יש לי תחושה שהיא תשמח להוכיח לך שאתה טועה...

Feanor75

New member
אה

זה מצער ומדאיג לקרוא את דבריך, ממש יצרת לך עולם דמיוני שאין לו קשר למציאות. אני מכיר את העולם הזה מקרוב, האמן לי שאין שום אפליה בין המינים בתחום הזה.
אם אתה לא מאמין לי, לפחות תקשיב לאנה מוזיצ'וק האוקראינית המדורגת רביעית בעולם מבין הנשים
http://www.youtube.com/watch?v=FLYRUf0Rukk
שים לב בשנייה ה40 של הראיון, היא נשאלת מה הבדל בין שחמט גברים לשחמט נשים.
שים לב גם לצניעות שלה, בחורה יפה ומוכשרת ביותר וצנועה, בארץ זה פשוט לא קיים, רואים רק את ההיפך. עכשיו בטח תגיד שלימדו אותה לחשוב ככה, הרי אין סוף לתירוצים, רק לא לקבל את האמת.

IBP1

New member
תחשוב שחלפו כבר מעל 30 שנים

מאז שסיימתי את ביה"ס היסודי.
אתה לא חייב להאמין לדבריי. אך מספיק לתת מבט קצר לענפי הספורט השונים ולראות שיש אפליה בתקציבים המופנים להן .
אני עדיין לא מקבל את זה שנשים נחותות מגברים.

Feanor75

New member
אין שום אפליה

הקהל שממנו באה ההכנסה רוצה לראות רמה גבוהה שאותה רק הגברים יכולים לספק ולכן זה הגיוני שבאותו יחס החלק הגברי יתוקצב יותר.
נשים שתיצורנה מוזיקה טובה, יצירות אומנות משובחות, תתוגמלנה כיאות ללא שום אפליה.

איפה היא כתבה שנמאס לה?

אם היה נמאס לה היא לא הייתה רוצה שאני אהיה אחד אלא הייתה רוצה להיות איתי כבר עכשיו.
ואם לא שמת לב הפורום הזה מלא גברים. באופן מוזר למרות שמדובר במסיטיקה שזה בדרך כלל תחום עניין של נשים אני חושבת שיש כאן יותר בנים מנשים.
אני לא חושבת שנשים דוכו ע"י גברים. אני חושבת שיש המון דברים טובים בגברים. כמה מהחברים הטובים ביותר שלי הם גברים ואני במיוחד אוהבת את הגברים שבפורום הזה.
אם אתה מרגיש מסורס ע"י נשים אני מצטערת. ואני יכולה להגיד לך בכנות שגם אם הודעה כזאת הייתה נכתבת ע"י אישה היא הייתה נמחקת. דווקא בפורום הזה אין אפליות בין נשים לגברים.
אני לא מתכוונת למחוק את ההודעה הזאת. אם הייתי רוצה הייתי מוחקת את הראשונה באשכול הזה כשהתלוננת. אני לא מוחקת סתם הודעות.
במקרה הספציפי ההוא אתה תקפת מישהי ללא סיבה ועוד באשכול יום ההולדת שלה. (קצת חוסר רגישות הייתי אומרת)
מעבר לזה אתה יותר ממוזמן להשמיע את הדעות שלך. כל עוד אתה לא מזמיץ באופן אישי ובטח שבטח לא מישהי שיש לה יום הולדת.

Feanor75

New member
אני משער

שהיא נמצאת במילכוד של המון נשים: לא סופרת גברים טובים, נמשכת לגברים רעים אבל נפגעת מהם פעם אחר פעם עד שנמאס לה.

-אני לא מרגיש מסורס כי לא קיבלתי את החוקים שהפמיניסטיות הכתיבו פה בארץ, אבל המשמעות היא להישאר לבד וזה לא הכי טוב כשזה יותר מדי. איבדתי עניין בנשים בארץ כי הן לא ממש נשים. תחשבי איך זה לחיות במקום שאין לך אפשרות לפתח זוגיות

snoopytush

New member
אתה מדבר כאילו אתה מכיר אותי

רק שאתה לא.
מה שכן אני לא סובלת גברים מהסוג שלך
מתנשאים הומופובים ותוקפניים
זה כן בזה אתה צודק

למעלה