שימו לב ל...

שימו לב ל...

קודם כל בקשר לשרשור על ג'קסון/גרנדרסון/הגנה, סתם כי הוא לא קופץ אני אוסיף: הנה ג'ון דואן עם המובילים ההגנתיים עד עכשיו...לפי הפלוס/מינוס שלו (שאני יותר מחבב מUZR, אבל זה לא חינם...) http://actasports.com/sows.php זובריסט מוביל, הוא גם הוביל שנה שעברה...שחקן הגנה חזק. ג'קסון הוא הCF ההגנתי הכי טוב בליגה בפלוס 13 עד עכשיו. אפשר למצוא שם גם את צימרמן, אטלי וקאנו. זה רק מחזק את הקייס של קאנו לMVP כרגע (מורנאו בשנה גדולה אבל הוא 1B) וגם מראה עד כמה טוב צימרמן (ששם 935. OPS יחד עם ההגנה הזאת, טופ 10 בליגה). על אטלי כבר ידענו... -לפדרו אלברז שעלה למייג'ורס עם הפייראטס, עד עכשיו לא הולך לו עם 0 מ6 עם 4 K, אבל לפחות השיג ווק וראן... -זה לא חדש ולא כל כך מפתיע, אבל 3 הקבוצות עם המאזן הכי טוב בבייסבול, כל אחת עם 40 ניצחונות לפחות...מגיעות מהAL EAST כשטמפה והיאנקיז בשוויון למקום הראשון. (לפחות) אחת הקבוצות האלו לא תעלה לפלייאוף, כרגע זאת בוסטון שבמקום השלישי, 2 משחקים מאחוריהם למרות המאזן השלישי הכי טוב. בית קשה, כבר אמרנו? -3 הקבוצות האלו גם מובילות את הליגה בראנס, כשהרד סוקס מובילים בקצת על היאנקיז בראנס וOPS (אך היאנקיז עם יותר R/G). ההתקפה של בוסטון עושה את זה עם פאוור, מקום שני לטורונטו (שמובילה ב15 על שאר הליגה) בHR ובקצב שיא של דאבלים - 170 כרגע, 19 יותר מטורונטו במקום השני ובקצב לשבור את שיא הMLB, שעומד על 376 של טקסס לפני שנתיים. יפה בשנה שההתקפה די בירידה עד עכשיו. נעבור לAL סנטרל שם נהיה יותר מעניין - הטווינס ממשיכים להיות חזקים אבל הטייגרס עם 6 ניצחונות ברציפות מטפסים ל7 משחקים מעל 500. ורק משחק וחצי מאחורי מינסוטה. גם הוויט סוקס ניצחו 3 ברציפות ו8 מ10 כדי להשתפר אחרי הפתיחה החלשה, אבל הם עדיין 3 משחקים מתחת ל500. הרויאלס חלשים והאינדיאנס לא מצליחים להמריא, 4 הפסדים רצופים ומקום אחרון בבית - למרות פתיחה יפה של סנטנה הפרוספקט. הטייגרס עושים את זה בזכות מיגל קבררה, שלמי שפספס נותן שנה גדולה ומוביל את המייג'ורס בOPS (אם כי ה19 HR ו59 RBI שלו שמובילים את המייג'ורס גם הם אולי יותר מרשימים"). הטווינס אגב מתעניינים בקליף לי, הפרס של הדדליין (עוד עליו עוד מעט). רעיון לא רע בכלל בשבילם, יחזק את הקבוצה בתחום שהיה חסר לה בפלייאוף שעברה, טופ סטארטרים (גם אם ליריאנו מתקרב לזה השנה). בAL WEST מתחיל להיות פחות צפוף ויש רווח די ברור - הריינג'רס והאיינג'לס הולכים להילחם על הדיווז'ן, בזמן שהאייז ירדו מתחת ל500. והמרינרס עדיין עמוק בתחתית. טקסס עם 5 ניצחונות רצופים ו8 מ10 סה"כ עם יתרון קטן של 2 משחקים וחצי. הפיצ'ינג טוב אבל ההתקפה באמת מתבלטת, מס' 4 בMLB בראנס. מה יש לאוהד טקסס פה בפורום להגיד? ההתקפה החזקה בטח מפתיעה אותך (אם אני זוכר נכון אמרת שכמו שנה שעברה התקפה חלשה ופיצ'ינג טוב, מה שהיה נכון בתחילת השנה). ג'וש המילטון וולאד גררו נהנים משנים ממש טובות אחרי שרצו לשכוח ב2009. ואם כבר בדיווז'ן אז נציין את הK/BB המדהים של קליף לי, 60/4(!) בכמעט 70 אינינגים. הוא הולך להיות הדבר החם בחודש הבא כשכל הקבוצות יחפשו אס. תכף לא מעט על הNL כי זה לא נכנס בדף אחד...

NL

בNL מזרח הכי מפתיע אולי...הברייבס מובילים את הבית, הם עושים את זה עם פיצ'ינג טוב והתקפה לא רעה, שנייה בNL בראנס אבל עדיין לא טובה במיוחד. היא כן נורא סבלנית, עם 300 ווקים עד עכשיו העונה כשאף קבוצה בNL לא מגיעה ל260. המטס הם ההפתעה העיקרית, 7 ניצחונות ברציפות ו 9 מ10 סה"כ והם רק חצי משחק מהברייבס, במקום השני. ההתקפה של המטס לא טובה במיוחד, רייט נותן אחלה שנה, ביי לא מוצא את הפאוור והרוקי אייק דיוויס מפתיע לטובה אבל הפיצ'ינג מרשים לטובה עם פלפרי וניס המפתיעים וסנטנה כמו תמיד. נראה כמה זמן 2 הקבוצות האלו יישארו מעל הפיליז, שנפלו בעקבות חודש רע שההתקפה שלהם נראית כבויה. ההתקפה שהייתה אמורה להיות אחת הטובות בליגה נפלה בעקבות זה להתקפה ממוצעת ודי בינונית. ראיין האוורד ואטלי לא רעים אבל לא מספקים את התפוקה הרגילה שלהם, האוורד תמיד מחכה למחצית השנייה ולגבי אטלי לא הייתי דואג. ראול איבנייז הוא גם שינוי גדול משנה שעברה כשהוא חובט רק ל727. OPS אחרי השנה הגדולה ב2009. הפיצ'ינג לא רע עם האלידיי והאמלס אבל קנדריק/מוייר בינוניים וג'ו בלנטון פשוט נוראיים. בתחתית הדיווז'ן אפשר למצוא את המארלינס והנאשינלס, כמה משחקים בודדים מתחת ל500. ולא כאלה רעים...יהיה מעניין לעקוב אם הפיליז ייצאו מזה, אולי עכשיו אחרי שלקחו 2 מ3 בניו יורק והאם הברייבס/מטס יצליחו להישאר למעלה. אני לא מהמר על זה. בNL סנטרל הרדס נשארים חזק למעלה עם התקפה מפתיעה שמובילה את הNL בראנס. הם במאבק צמוד מאוד עם הקארדס למרות פיצ'ינג בינוני מאוד. הסיפור הגדול בהתקפה הוא סקוט רולן שחזר לחיים עם 942. OPS , ג'ואי ווטו בצד השני של הדיאמונד נותן שנה ענקית, גומז, פיליפס וברוס גם מפתיעים לטובה - יחד עם בוסטון והיאנקיז הרדס הקבוצה היחידה עם OPS מעל ל800., כשהמקום הרביעי פה רחוק רחוק ב767.. מייק ליק הרוקי שלא זרק אפילו במיינורס עושה עבודה מרשימה עם ERA של 3.02 ב14 פתיחות אבל קיוטו, ארויו והאראנג לא עושים את העבודה. הקארדס מקום שני בבייסבול בERA, אחרי הפאדרס, הבעיה היא יותר ההתקפה הממוצעת. לצד פוהולס קולבי ראסמוס הצעיר סוף סוף מראה את הפוטנציאל וחובט טוב מאוד. לודוויק גם חובט טוב אבל דווקא מאט הולידיי לא מצליח להגיע ל800. OPS עד עכשיו אחרי החוזה הגדול שקיבל. אני חושב שהרדס יישארו בעניינים בזמן הקרוב, הפיצ'ינג שלהם קצת ישתפר...אבל הקארדס בסופו של דבר ייברחו עם זה. הקאבס 6 משחקים מתחת ל500., הברוארס כבר 10...2 הקבוצות לא מוצאות את עצמם. ואז יש את הפייראטס במקום האחרון עם 11 הפסדים רצופים...ואת האסטרוס שאין לי מילים כבר לתאר כמה גרועה ההתקפה שלהם. כקבוצה הם חובטים ל625. OPS(!!!), לשם השוואה הרד סוקס מובילים ב819., סיאטל לפני האחרונים וגם הם מגיעים לפחות ל658. יש להם OBP כקבוצה של 287...ואיכשהו הפייראטס והאוריולס הצליחו לעשות פחות ראנס. לא ברור. ובינתיים בNL WEST מתפתח מאבק סופר מעניין, הכי צמוד כרגע כש3 קבוצות בטווח של חצי משחק. הפאדרס נשארים בראש בשוויון עם הדודג'רס, הג'ייאנטס בתקופה טובה התקדמו לחצי משחק מאחוריהם. הרוקיז קצת מאחור (4 משחקים) אבל שומרים על מרחק ומאזן חיובי סה"כ. רק הדיבאקס עמוק בתחתית...אז סן דייגו ממשיכים לעשות את זה בעזרת הפיצ'ינג, עם הERA הכי טוב במייג'ורס שנושק ל3. ובשנה שההתקפה בירידה עד עכשיו, ההתקפה החלשה שלהם פחות מתבלטת. כבר כתבתי לפני איזה חודש על איך שהם אולי המרינרס של השנה, שעושים את זה עם פיצ'ינג והגנה...מקרה דומה שנראה לי גם ייגמר דומה (שנה יפה אבל לא פלייאוף וקצת אחרי הדודג'רס ואולי הג'ייאנטס/רוקיז בסופו של דבר). בהתקפה של SD זה גונזאלז ואף אחד אחר, ובפיצ'ינג כרגיל הפאדרס עם שמות לא מוכרים שמצליחים ועם ג'ון גארלנד שמוביל אותם. הדודג'רס לעומת זאת עם פיצ'ינג טוב והתקפה סולידית - בהובלת אנדרה אית'ייר עם שנה ענקית, השחקן היחידי בNL עם OPS מעל ל1.000, מני-לוני-קאמפ-בלייק גם בשנים לא רעות. בפיצ'ינג קרשואו אחלה וקורודה עושה עבודה טובה ומה תגידו על ג'ונת'ן ברוקסטון עם K/BB מדהים של 42/3 בכמעט 30 אינינגים. ומה עם הג'ייאנטס? הפיצ'ינג מס' 3 בליגה בERA, טוב כצפוי. וגם במקרה הזה החולשה ההתקפית מסביב לליגה עוזרת לקבוצה בכך שההתקפה החלשה של SF פחות בולטת ביחס לאחרות. ארברי האף מפתיע לטובה בסן פראן ומחפה על סנדובל שנותן חודשיים וחצי חלשים יחסית אליו. בפיצ'ינג אין מה לחדש - הרביעייה של קיין, סנצ'ז, זיטו ולינסקום חזקה, במיוחד ביכולת של זיטו השנה עד עכשיו. ומה נגיד על הרוקיז? ועל חימנז שממשיך את השנה המדהימה שלו...הוא כבר 1-13 ב14 פתיחות עם ERA של 1.15 ביותר מ100 אינינגים! אחריו המצב קצת פחות טוב - לדה לה רוסה ופרנסיס יש רק 10 פתיחות ביחד, השאר לא טובים אבל הבעיה האמיתית של הרוקיז היא - איפה ההתקפה, כמו במקרה של הפיליז, לרוקיז היה צפוי שתהיה התקפה טופ 5 בליגה והקבוצה רק מקום 15 בראנס וOPS. טולוויצקי עדיין עושה את העבודה אבל טוד הלטון עוד לא התייצב לעונה וכמה אחרים מאכזבים. על אריזונה אין יותר מדי מה לדבר, המצב שם קצת הפוך מהליגה - ההתקפה ממש לא רעה עם הצעירים שמתפתחים, אבל הפיצ'ינג הכי גרוע בליגה עם ERA של כמעט 5.50. איאן קנדי מפתיע לטובה אבל כשהארן/ג'קסון שנתנו מחצית ראשונה חזקה כל כך ב2009, נראים חלשים ורודריגו לופז (מישהו ידע שהוא עוד בליגה?) מקבל 14 פתיחות בשבילך...זה מה שקורה. -טוב זה מספיק לבינתיים...נראה מתי הסקירה הבאה

BB FuNaTiC

New member
כמה דברים

סנטנה מהמטס נראה זוועה. המספרים הכוללים נראים סבירים אבל המהירות שלו ירדה בצורה מפחידה. הוא לא מצליח לקנות K בשקל. הוא נמצא על הריידר כרגע על משהו כמו 87 בהרבה מקרים. יש אומרים שזה עדיין תופעה לוואי של הפציעה של שנה שעברה אבל יש שחושבים שהוא עדיין פצוע עכשיו. אני לא אתפלא אם הם יהיו גם חזקים בעניין של קליף לי או של חיזוק כלשהו בפיצ'ינג כמו אוסוולט. אצל הברייבס צ'יפר ג'ונס כבר מדבר על פרישה. הפאוור שלו ירד, אבל הוא עדיין חובט דיי הרבה דאבלס והוא עדיין יודע לקחת ווק אבל נראה שהוא לא מעוניין לסיים את החוזה שלו באטלנטה. יהיה מאד מרגש אם בשנה האחרונה של בובי קוקס וצ'יפר ג'ונס, הם יצליחו להגיע לפלייאוף ואף לקחת אליפות. יש להם רוטציה לא רעה בכלל בשביל הפלייאוף. בפילי, אטלי פשוט מתקשה עם חוסר מזל וסלאמפ בצד הפאוור. אבל זה לא אשמתו. הוא יחזור לעצמו ועדיין נותן תפוקה הגנתית ועושה יותר ווקס מקייז. באמת שעד עכשיו עונה לא מאכזבת בכלל! המון המון כיף!

kads

New member
טקסס עכשיו בתקופה טובה, אין ספק

ולכן אני לא מנחס....
המפתח לשיפור בהתקפה הוא ג'וש המילטון וחוליו בורבון לפני חודש ג'וש חבט 275/335/826 ובורבון 222/242/507 היום ג'וש חובט 322/370/958 ובורבון 282/303/654 וכל זה בלי נלסון קרוז...

kads

New member
לגבי הAL איסט

צריך לקחת בחשבון גם שהקבוצה הגרועה בליגה נמצאת בבית הזה ותורמת רבות למאזן הנצחונות של הקבוצות האחרות. רבע מהנצחונות של היאנקייס עד עתה הגיעו מבולטימור אז צריך לקחת את את המספרים בערבון מוגבל. כנ״ל לגבי הווסט וסיאטל אם כי סיאטל מעט פחות גרועה.

BB FuNaTiC

New member
שטויות....יש גם אפשרות אחרת הרבה יותר הגיונית

אולי המאזן של בולטימור הוא כל כך גרוע כי הם משחקים מול 4 קבוצות שבכל דוויזן אחר היו יכולים להוביל את הבית ולא להיפך? אולי היכולת של בולטימור יותר דומה ליכולת של הוייט סוקס? או אוקלנד לדוגמה (מצחיק ההשוואה כי אלה שתי קבוצות מאד מאד שונות באופי המשחק)? זה קצת מצחיק מה שאתה אומר כי כמה כבר כל הקבוצות האלה ניזונו מנצחונות על בולטימור בפחות מחצי עונה? לעומת כמה שבולטימור נפגעו מהפסדים ל4 קבוצות מאד טובות, 3 מהן מדהימות. המאזן הגרוע של בולטימור הוא בגלל הדוויזן. היית יכול לתקוע כל קבוצה בינונית בדוויזן הזה וזה לא היה משנה יותר מדי את הטבלה. 2 הפסדים, לפה או לשם..... מצחיק שהשלחת את המאזנים המטורפים של טמפה, ניו יורק ובוסטון על קבוצה אחת כאילו שיחקו חצי מהמשחקים מול בולטימור. לכל דוויזן יש קבוצה אחת ממש גרועה, אולי בNL בווסא ובאיסט קצת פחות אבל עדיין, מיניסוטה זוכים לשחק גם מול קנזס וגם מול קליבלנד. סינסנטי משחקים גם מול יוסטון וגם מול פיטסבורג. למה להם אין מאזנים כמו הקבוצות באיי אל איסט??? קיצר חפרתי, אבל נראה לי הבנת מה אני אומר.......

kads

New member
מה אתה קופץ?...

אמרתי משהוא רע על הקבוצות האלה? טענתי שהם גרועות? סה״כ ציינתי את העובדה שאין לקחת את 40+ נצחונות ולהסיק מהם שאלו הקבוצות הכי חזקות בליגה, במיוחד היאנקייס ששחקו מספר לא פורפורציונלי של משחקים נגד בולטימור עד עכשיו. יתכן בהחלט שאלו הקבוצות הטובות בליגה, נחכה לסיום העונה.

BB FuNaTiC

New member
לא קפצתי פשוט ההערה שלך נראית לי מופרכת

הלוח משחקים של קבוצות הדוויזן הזה הוא הרבה יותר קשה לא יותר קל. הם צריכים לשחק איזה חצי מהמשחקים אחד נגד השני. אז מצחיק שבגלל קבוצה אחת חלשה בדוויזן מטורף, אתה מעלה את האפוציה שזה בגלל הקבוצה החלשה הזאת. זה הכל. אני אשמח שתביא לי משהו יותר מפורט שמסביר את זה כי קשה לי להאמין שהיאנקיז במקום הראשון בגלל עיוות בלוח משחקים שלהם

kads

New member
בבקשה

היאנקיס שיחקו עד עכשיו רק 16 משחקים כנגד שאר המתחרות (לא כולל בולטימור כמובן) בתוך הדיויזן המטורף ו12 משחקים כנגד בולטימור. הריי שיחקו כבר 21 נגד שאר המתחרות בתוך הדיויזן ורק 6 נגד בולטימור. בוסטון - 21 ו9. טורונטו 18 ו6. מה זה אומר לי? שעד עכשיו הלוח משחקים של היאנקיס היה יותר קל משל האחרות ולכן קשה להסיק איזו שהם מסקנות מהעובדה שיש להם 40+ נצחונות בשלב זה של העונה. זה הכל. ה41 של בוסטון הרבה יותר מרשימים אותי בשלב זה. לא טענתי לרגע שאחת משלושת הקבוצות הנ״ל אינה קבוצה מצויינת, רק ביקשתי לקחת את כמות הנצחונות בערבון מוגבל כאשר משווים לקבוצות אחרות, בייחוד בשלב זה של העונה. דרך אגב, אותו עיוות עובד גם בשביל הריינג׳רס. עד עכשיו שיחקנו רק פעמיים נגד האינג׳לס ולעומת זאת יש לנו חיים יחסית קלים עד האול סטר ברייק - למעט סדרה אחת נגד האינג׳לס בחוץ יש לנו את יוסטון פעמיים, פיטסבורג, סיאטל, קליבלנד,שיקגו ובולטימור ... כולם בבית. לא מעוות?

BB FuNaTiC

New member
אל תבין אותי לא נכון, יש חשיבות ללוח משחקים

והפלייאוף זה יחסית קראפשוט וכמו שלירון אמר, הזוכה הגדול בקלות יכול להגיע מכל דוויזן אחר. אבל כשמדובר בקבוצה כמו היאנקיז שבפלייאוף כבר כמעט כל שנה, היו לה הכי הרבה נצחונות שנה שעברה, ועוד משחקים עם כמה שחקנים התקפיים שבכלל עוד לא התחילו להביא את התפוקה האמיתית שלהם (איירוד, טישרה) אז קשה לי לקבל את זה כ "עיוות בגלל הלוח זמנים" ולא הייתי שוקל לקחת את המאזן שלהם בערבון מוגבל. יש קבוצות שהייתי מסכים עם זה, אבל 3 הקבוצות באיסט הן FOR REAL כמה שרק אפשר לתאר לדעתי. אנחנו נראה בסוף העונה מה יקרה אבל הימור שלי זה שהבית דווקה יישאר בדיוק כמו שהוא עכשיו למרות שתמיד יש סיכוי ששלושת הראשונים ישתנו.

זה נכון

למרות שעולה השאלה אולי המאזן של בולטימור כל כך גרוע בגלל שהיא צריכה לפגוש את 4 הקבוצות החזקות האלו כל הזמן... האמת חשבתי שבולטימור יהיו הרבה יותר טובים, חשבתי שהם יהיו הקבוצה הרביעית בבית והבלו ג'ייז ייפלו למקום האחרון. יש להם כמה כשרונות צעירים רציניים אבל זה לא בא לידי ביטוי עד עכשיו, כשהכי מפתיע שדווקא ההתקפה שלהם היא הבעיה, עם הכי מעט ראנס בליגה (בדר"כ יש להם התקפה סולידית ופיצ'ינג גרוע). שחקנים כמו טהדה, ג'ונס, ריימולד שחבטו ל800. OPS ומעלה שנה שעברה לא עוברים את ה700. ווויטרס גם מאכזב למרות שסה"כ שם שנה יפה מאוד שנה שעברה. כמובן שגם הפציעה של רוברטס לא עזרה ומרקייקיס שמשום מה איבד את הפאוור שהפך אותו לשחקן אדיר לפני שנתיים. בפיצ'ינג יש להם 3 פרוספקטים עם הרבה פוטנציאל - טילמן, מאטסו וארייטה שעולים ויחד עם גת'רי זה יכול להיות מעניין...יהיה מעניין לעקוב אחריהם בשארית העונה כי בדר"כ הם קבוצה שפותחת חלש ומתפרקת לקראת הסוף (יש להם אחוז ניצחונות של איזה 25-30% ב5 ספטמברים האחרונים) והפעם הם התחילו הפוך, אולי יסיימו חזק. אולי זה גם קשור לירידה הכללית בהתקפה שיש מסביב לליגה, אני חייב לחשוב ששחקנים כמו ג'ונס, טהדה, ריימולד ווויטרס יתחילו לחבוט יותר טוב. לגבי הטופ 3 במזרח, בשנים האחרונות (מאז שטמפה פרצה באמת, אבל גם שנה לפני) המספרים באמת מעידים שאפשר למצוא שם 2-3 מ5 הקבוצות החזקות בבייסבול, לא רק מבחינת מאזן - גם מבחינת הRS-RA, adjusted standings וכל מיני חישובים אחרים שמשתמשים בBP ומקומות כאלו בשביל הפאוור ראנקינגס שלהם אז זה לא כזה מפתיע ששוב הדיווז'ן נראה חזק מאוד, ושיכול מאוד להיות שאחת מ5 הקבוצות הטובות בבייסבול לא תגיע לפלייאוף בגלל זה - אבל ככה זה, אין מה לעשות...היאנקיז שילמו את המחיר ב2008, הרייז ב2009 והרד סוקס כרגע השנה...זה הערך הנוסף שצריך להתחשב בו כשאתה בבית הזה... בוא נגיד ככה, לא הייתי מהמר נגד זה שכל אחת מהקבוצות האלו הייתה מובילה כל בית אחר, גם בית בלי בולטימור או קבוצה חלשה במיוחד (לדוג' הNL מזרח). (עכשיו קראתי קצת את מה שכתבת עם צבי אז אולי חזרתי קצת על דברים...בכל מקרה הבנתי למה אתה מתכוון, פשוט ב3 השנים האחרונות אכן ראינו שלא רק שהמספרים מעידים על חוזק הקבוצות בבית, אלא שבסופו של דבר אפילו בפלייאוף, שהכל יכול לקרות, האלופה של הAL הגיעה מהבית הזה...אז אני לפחות מסיק שהטרנד ממשיך ושוב הקבוצות באיסט נראות חזקות. החלק היפה הוא שזה העונה הרגילה וזה לא אומר כלום לגבי מי באמת תהיה האלופה, ויכול להיות בגלל שגמר הAL יפגיש בין זוכות הסנטרל והווסט
)

סטרסברג, סטנטון, לי ושאר ירקות

לפי שפספס, סטיבן סטרסברג שוב זרק הלילה...7 אינינגים, 4 היטס, ראן אחד עם 10 K ו0 BB מול הוויט סוקס. לא רע בכלל...סה"כ יש לו 32 K ב3 הפתיחות הראשונות בקריירה שלו, שיא MLB חדש. הוא יצא כשהוא עוד בפיגור, כשהנאשינלס לא עושים כלום מול גאווין פלויד אבל הם הצליחו להשוות ובסופו של דבר הפסידו 2-1 באקסטרה אינינגס. אז למי שעוקב, 19.1 אינינגים, 10 היטס, 4 ראנס, 32 K ו5 BB (כולם מול האינדיאנס). אולי מה שהכי מדהים זה שאת ההופעה אתמול הוא נתן ב86 זריקות. וגם בהופעת הפתיחה של ה14-0 K-BB, הוא זרק רק 94 זריקות. איך אפשר לעשות 14 K עם רק 94 זריקות, אני לא מבין...הילד יעיל בטירוף. וקליף לי פגש הלילה את הרדס (ההתקפה עם הכי הרבה ראנס בNL) ושיתק אותם, CG שאטאאוט ב6 היטס עם 7 K ו0 BB. הוא עומד כל 2.55 ERA עם 0.90 WHIP ב77 אינינגים...עם K-BB של 67-4(!). והוא כנראה הולך להיות במרקט עוד חודש...מי הקבוצה שתזכה (ותצטרך לשלם) לחיזוק בו? עוד הלילה: מני רמירז חזר לפנוואי פארק, לשילוב של תשואות וגם כאלה שהחליטו לשרוק בוז...הוא סיים 1 מ5 כשאורטיז בירך אותו עם HR באינינג הראשון והרד סוקס ניצחו, ניצלו את ההפסדים של היאנקיז (למטס, הם לא עשו ראן רק בפעם השנייה בהיסטוריה של האצטדיון החדש) וטמפה (שהפסידה בדרבי פלורידאני, כשמייק סטנטון התותח שולח גראנד סלאם ראשון בקריירה על מאט גארזה באינינג ה1) כדי להתקרב למשחק אחד מאחוריהם בטבלה. האיינג'לס ניצחו את הקאבס, ש4 ראנס בתשיעי לא הספיקו להם והקאמבק נעצר ראן אחד מהשוויון. המשחק הזה גם נתן לי צ'אנס לראות את השורה הסטטיסטית של קרלוס סילבה השנה. WTF? עם 3.01 ERA ו1.08 WHIP יחד עם מאזן של 2-8 ב80 אינינגים? אולי הכי מוזר שיש לו כבר 57 K או כמעט 6.5 ל9 אינינגים אחרי שבחיים שלו לא הגיע ל5 K/9? ובכלל 14 ווקים כבר כשאי אפשר לשכוח את עונת 2005 שלו כשהוא הרשה 9 ווקים ב188 אינינגים...מה נכנס בו. הפיליז שמעו את מה שכתבתי והתעוררו במיוחד...ראיין האוורד עם משחק ענק של 4 מ4 עם 2 HRים, טריפל ודאבל כשאטלי מוסיף הומר משלו. הם מנצחים את מינסוטה הקשה וג'ו בלנטון סוף סוף נותן קאוולטי סטארט אחרי חודש. האוריולס קיבלו הופעה יפה ממאטסו אבל שוב לא עשו ראנס מול הפאדרס, עד האינינג ה9 כשלקחו יתרון 2-1 לפני שכמובן נתנו אותו ואת המשחק חזרה, בווק-אוף סינגל של אדריאן גונאלז. והפייראטס הפסידו את המשחק ה12 ברציפות שלהם, כשהחליטו לשחק אינינג אחד נגד האינדיאנס בבית - קליבלנד עם 4 ראנס בטופ 7, פיטסבורג עם 3 בבוטום 7 ונגמר 4-3 לטרייב. עוד משהו מוזר בטבלה ששמתי לב אליו: יש השנה הרבה פחות קבוצות באיזור ה500., כלומר כמה משחקים מעל או מתחת...או שהקבוצות ממש טובות או שממש רעות...הקבוצות היחידות שבאמת נעות בין % ניצחונות של 460. עד 540. הם הוויט סוקס (2 משחקים מתחת ל500.), האייז (3), המארלינס (3) והרוקיז (3 מעל) כשבשנים האחרונות היו איזה 2 כאלה בכל בית לפחות...שנה שעברה לדוגמא היו 8 כאלה רק בAL (מתוך 14 קבוצות סה"כ) ותוסיפו עוד 6 בNL כך שכמעט חצי ליגה הייתה באיזור הזה. השנה המאזנים הרבה יותר קיצוניים...מה זה אומר? אין לי מושג. סתם שמתי לב

למעלה