שימו לב לדבר הבא:

שימו לב לדבר הבא:

הממשלה זונחת את התוכנית החברתית שר האוצר אברהם הירשזון הודיע היום במליאת הכנסת כי בעקבות המלחמה בלבנון ממשלת קדימה החליטה לזנוח את התוכנית החברתית.
בעקבות דברים אלה שאינם משתמעים לשני פנים, של שר האוצר הדגנרט הזה, על מפלגת העבודה פשוט לקום ולעזוב את ממשלת אולמרט. אלא אם כן חברי מפלגת העבודה רוצים שבפעם הבאה בחירות בקלפי תימחק מפלגת העבודה מהמפה הפוליטית, בדיוק כמו שקרה לשינוי. ולכוחות החברתיים בעבודה אני אומר: תנו לקדימה ליפול לבד! אל תבגדו בבוחרים שלכם ותיפלו ביחד איתה. תזכרו שהמאבק החברתי בעורקינו ובנשמתינו, ובשום פנים ואופן אסור לנו לזנוח אותו, ועוד עכשיו יותר מתמיד.

a e q u i t a s

New member
זה נורא עצוב...

זה נורא עצוב, אבל הרבה יותר מקומם, המדינה הזו לא ענייה ויש כסף, יש מילארדי שקלים בעתודות, יש תקציבים שמנווטים למקומות לא נכונים... פשוט מקומם.

bhnadav

New member
מדוע ברוורמן ונוקד,

בניגוד לעמדת עמיר פרץ ושש השרים הנוספים של העבודה, התנגדו לקיצוץ הרוחבי? האם הקיצוץ הזה עומד בסתירה למצע העבודה? תבדוק את זה. בעצם סליחה, אם תתחיל לבדוק את מצע העבודה, תגלה פתאום שצריך לקצץ שני מיליארד מהביטחון.. שכחתי. יאללה, שברוורמן ונוקד יגישו הצעה לסדר היום במליאה - לדון בקיצוץ עמוק בתקציב הביטחון והעברתו לשכבות החלשות.

ברוורמן ונוקד צודקים

פרץ בוגד ציבור בוחריו. להזכירך פרץ נבחר על סמך אג'נדה חברתית שהבטיח ליישמה לפני הבחירות. כנ"ל קדימה שדיברה על תוכנית חברתית שתתקן את העוול שנגרם בתקופת נתיהו כשר אוצר. ועובדה ששינם עכשיו מתנערים מהתוכנית הזאת ומהאג'נדה החברתית שעליה מתבססים בכלל כל ההסכמים הקואליציוניים. וללא ההסכמים הקואליציוניים הללו אין בכלל הצדקה לכל הקואליציה הזאת.

bhnadav

New member
האם אתה יודע על מה מדובר בכלל?

האם ההחלטה של ברוורמן ונוקד נוגדת את מצע העבודה? אם כבר - מצע העבודה אומר שצריך להפחית את תקציב הביטחון.. זה אומר שצריך להפחית אותו עכשיו? ומילא אג'נדה חברתית, אבל איך זה סותר את הקיצוץ הרוחבי הספציפי?

כנראה שאתה לא ממש יודע מה זו אג'נדה

חברתית. קיצוץ רוחבי פירושו קיצוץ בכל משרדי הממשלה, בין השאר גם משרד החינוך, הבריאות והרווחה. שהם לידיעתך המשרדים החברתיים שאחראים בעיקר על השכבות החלשות. קיצוץ נוסף בהם פירושו מוות לאג'נדה החברתית שהציגה לפני הבחירות מפלגת העבודה ומוות לתוכנית למלחמה בעוני שהציגה לפני הבחירות מפלגת קדימה. מה שאומר שזו בגידה ממעלה ראשונה הן במצביעים שהצביעו לשתי המפלגות הללו שהוליכו אותם שולל בהבטחות שווא, והן במדינה עצמה שכבר ראינו מה יכול לעולל לה הפגיעה בבטן הרכה שלה שאלה הם השכבות החלשות. כך שברוורמן ונוקד וגם שלי יחימוביץ' וכל שאר המתנגדים לקיצוץ הרוחבי צודקים שהם מתנגדים לקיצוץ האווילי הזה.

bhnadav

New member
אשמח אם תביא נתונים,

לגביי הקיצוץ במשרדי החינוך, הבריאות והרווחה. כי השר שמחון לעומת זאת הסביר שתמיכה בקיצוץ הזה היא בדיוק האג'נדה של העבודה, בכך שהמשרדים החברתיים - חינוך, בריאות, רווחה ופנים לא קוצצו. השרה תמיר אף הסבירה כי להפך - משרד החינוך הוסיף לה תקציב, לצורך מילוי התקנים ליועצים ופסיכולוגים בצפון.

bhnadav

New member
לפי יו"ר סיעת העבודה, יצאת חרטטן..

"אין שום קיצוץ - לא בחינוך, לא בבריאות ולא ברווחה", ע"פ ח"כ סנה, יו"ר סיעת העבודה, בשידור חי לפני מספר דקות מישיבת החירום של סיעת העבודה בבית מפלגת העבודה בשכונת התקווה בת"א.

כששר האוצר של ממשלת קדימה מודיע...

במליאת הכנסת שממשלתו החליטה לזנוח את התוכנית החברתית. הכוונה היא בדיוק למשרדים שציינתי, אז אולי זה לא יקרה בקיצוץ הקרוב, כי יותר מדי אזרחים כועסים על הממשלה הזאת כרגע ואפילו הם מבינים שעכשיו זה לא הזמן לקצץ לעניים ולחלשים. אבל אין לי ספק שכך זה מתחיל ובתקציב 2007 נראה כבר קיצוץ גם במשרדים שציינתי. על כן על מפלגת העבודה להתנגד כבר מעכשיו לקיצוץ הזה, ולא להמתין עד לתקציב 2007 שאז היה כבר מאוחר מדי.

bhnadav

New member
אני לתומי חשבתי שאתה יותר ענייני..

התגלית כלא ענייני, כמו ברוורמן ונוקד שמשתמשים באמירות סרק על מנת להסביר את רצונם לדפוק את יו"ר המפלגה. מפלגה אוכלת מנהיגיה כבר אמרו עליכם?

אני האחרון שאפשר להאשימו שלא תמך...

ביו"ר פרץ. ואני לא עשיתי את זה בשביל ג'וב, אני עשיתי את זה כי הוא הבטיח אג'נדה חברתית ושינוי סדר עדיפויות במדינת ישראל. אני לא בחרתי בו כדי שישמש כשר הבטחון וישכח את כל ההבטחות שהבטיח לבוחריו בבחירות. בקדימה או לי זה עובד כך, אצלנו בעבודה זה לא עובד כך, הבוחרים דורשים שאת ההבטחות שנתנו לנו יקיימו, ושלא ימכרו לנו צ'קים בלי כיסוי כמו שהיה בליכוד ובגלל זה הבוחרים שלהם נטשו אותם. אז תגיד מה שאתה רוצה עלי, אבל להגיד שאני רוצה לדפוק את יו"ר המפלגה, אני האחרון שיש לו כוונה כזאת.

bhnadav

New member
אם תקרא את השרשור,

תראה שאני הדגשתי את נושא ההצבעה הספציפית של נוקד וברוורמן, ואתה הגבת בחירטוט לגבי זה, ואח"כ ניסית להסביר שאתה מדבר על הצבעות אחרות שעוד יהיו.. אז נו באמת. ברוורמן ונוקד היו צריכים להצביע עם הקואליציה בנושא הזה - והלאה, לגבי הנושאים שהם באמת האג'נדה של מפלגת העבודה (רווחה, בריאות, חינוך) - להיאבק כמו שצריך כדי לזכות בעמדת הקואליציה לפי ההסכמים הקואליציונים אותם יש לכבד.

הצפון לא צריך יועצים ופסיכולוגים

הצפון צריך כסף ומשאבים. את היועצים והפסיכולוגים שלכם תשמרו לעצמכם. אנחנו לא חבורה של משוגעים.

bhnadav

New member
../images/Emo12.gif

אני בהחלט חושב שבתי הספר באזור הצפון זכאים לקבל תגבור בכל הקשור לשירות הייעוצי והפסיכולוגי, לצורך עזרה בהתמודדות עם מקרי טראומה שלבטח קיימים אצל תלמידים רבים, באופן נורמלי.

תאמין לי שלא חסרים יועצים...

ופסיכולוגים גם בצפון. ונמאס לנו כבר שמתייחסים אלינו שם במרכז כמו אל חבורה של משוגעים, היסטריים, אנשים בפאניקה וכו'... נראה את כל אלה שמתייחסים אלינו כאל כאלה עוברים בעצמם את מה שעבר עלינו ומצליחים לשמור על שפיות במשך למעלה מחודש ימים... אם כבר ההיפך, מגיע לנו צל"ש על כך שהצלחנו להישאר שפויים מכל הסיוט הזה שעבר עלינו במלחמה האחרונה.

למעלה