שימוש בsql בשפה נוספת

PHPSQL

New member
שימוש בsql בשפה נוספת

יש לי בלאגן נוראי! אני בעיקרון בונה אתר בphp עם מסד נתונים אז אמרו לי שתלמד sql.למדתי אותו ואין לי מושג איך מתאמנים עליו(כמו שבhtml או php אני כותב אותו בעורך טקסט ואז מריץ ורואה תוצאה) אז איך עושים את זה? תודה (ואפשר לחבר sql עם php או שצריך לזה מחלקה שמחברת כמו mysql?-אני יודע שיש פורום php אבל ישנים שם וגם שזה קשור לפה

pitoach

New member
אם אתה מדבר על שרת SQL אז יש לו כלי בשם

SSMS דרכו ניתן לכתוב שאילתות בצורה ישירה ולהריץ אותן אם אתה מדבר על SQL ואתה מתכוון לשפת SQL אז ניתן להריץ שאילתות SQL בכל שרת מסדי נתונים ולכל שרת יש כלי אחר דרכו ניתן להריץ שאילתות בצורה ישירה. במקרה זה תרשום לנו איזה שרת אתה עובד איתו (או אם אתה עובד בתוכנה כמו אקסס גם לה יש כלי דומה) נחזור לכלי של שרת SQL: אחרי ההתקנה חפש ברשימת התוכנות שלך תוכנה בשם SQL Server Management Studio SSMS = SQL Server Management Studio

PHPSQL

New member
מה הכוונה איזה שרת אני עובד?...

התכוונת לחברת אחסון? כי אני בחברת אחסון 000web.. משהו כזה.

pitoach

New member
כתבת: "אז אמרו לי שתלמד sql"

SQL זה שם של שפה ו SQL זה שם גם של שרת מסדי נתונים

PHPSQL

New member
אמרו לי שכדי ללמוד על...

מסד נתונים בPHP אני צריך ללמוד קודם SQL אז למדתי מW3SCHOOL עכשיו אנירוצה להתאמן על זה ע"י כתיבה -ניסוי והטעייה אז איפה אני צריך לרשום את זה? שאני אומר SQL אני מתכוון לשפה שבה אני יוצר מסד נתונים כעין טבלה ומבצע שנויים כגון הוספה או מחיקת פרטים וכו' תודה

גרי רשף

New member
אני מבין מדבריך שאתה עובד עם MySQL

אינני מכיר את הכלי ואינני יודע עם איזה כלי ניתן לעבוד איתו ישירות. Pitoach הזכיר את ה-SSMS שזה הכלי איתו עובדים עם SQL SERVER.

pitoach

New member
ישנם הרבה כלים לניהול MYSQL כמו למשל

phpmyadmin שאני חושב שהוא הכי הכי נפוץ הורדה שלו ניתן לבצע כאן: http://www.phpmyadmin.net תוכלו למצוא שם מדריכים רבים מצאתי כרגע מדריך קצרצר מאוד לא לעומק אבל נראה טוב אולי למבט ראשון על הכלי כאן http://www.reg.ca/faq/PhpMyAdminTutorial.html * העובדה שמישהו עובד עם PHP אינה אומרת שהוא עובד עם MYSQL בהכרח
. PHP היא שפה (זה שם גם של שפה וגם של טכנולוגיה) שניתן לגשת ממנה לכל מסד נתונים בדיוק כמו שבטכנולוגיית דוט-נט ניתן לגשת לכל מסד נתונים בכל שפה של הטכנולוגיה. אבל אכן בדרך כלל בשלבי הלימוד אני חושב שרוב מי שעובד עם PHP מתחיל עם MYSQL. ** אישית אני אוהב מאוד את המדריכים ב W3SCHOOL כך שאני חושב שהתחלת טוב. אבל אל תדלג על דברים אלא תתקדם לפי כל השלבים ויהיה לך בסיס טוב מאוד להמשך. זה אתר טוב
*** אם יש לך תוכנת אקסס על המחשב ואתה לא רוצה להתקין שום שרת מסד נתונים אז אתה יכול לתרגל עם האקס גם (לדעתי לא מומלץ ועדיף להתקין שרת חינמי כמו MYSQL או SQL EXPRESS) אז השלב הבא לדעתי זה לבחור איזה שרת מסדי נתונים אתה רוצה לעבוד איתו ואז להתקין אותו אם עדיין לא התקנת. לאחר שתתקין שרת מסדי נתונים תוכל לבחור את הכלי דרכו מנהלים את השרת.

pitoach

New member
אתה מערבב בין שם של שפה לשם של שרת שוב

זה קצת מבלבל אבל תנסה לזכור: MYSQL הוא שרת מסדי נתונים SQL היא שפת שאילתות לעבודה עם כל מסדי נתונים הנפוצים SQL זה גם שם של שרת מסדי נתונים של מייקרוסופט ניתן לכתוב בשפת SQL לשרתי MYSQL או לשרתי SQL או לקבצי אקסס או לקבצי וורד או לקבצי טקסט אפילו
שלב ראשון תבחר תוכנת שרת שלב שני תתחיל לתרגל עבודה בשפת SQL על השרת שבחרת בעזרת כלי הניהול המתאים לו

PHPSQL

New member
אז קראתי שם את כל החומר והבנתי אבל ..

אני רוצה להתאמן על זה (ליצור לי טבלאות ולעדכן ולשנות נתונים)כדי שאני יזכור את שפתSQL-שפת השאילתות טוב. איפה לכתוב את השאילתות (כמו ליצור טבלה והוספת תוכן לטבלה) ואיך להציג את הפלט תודה על העזרה.

pitoach

New member
----->

כתבתי לך כבר כמה פעמים: 1. שלב ראשון תבחר תוכנת שרת של מסד נתונים. 2. שלב שני תתקין כלי ניהול שמתאים לשרת שבחרת. _______ לדוגמה בקישור הבאה תוכל להוריד שרת מסדי נתונים של מייקרסופט בשם SQL EXPRESS + תוכנת הניהול שלו SSMS ביחד בהורדה אחת: Microsoft SQL Server 2008 R2 RTM - Express with Management Tools http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=23650 קרא את ההודרות לעומק!

pitoach

New member
כמובן שיש הרבה תוכנות מתחרות בשוק

תבחר מה שמתאים לך למשל כמו שכתב jonjac ישנה תוכנה בשם MYSQL שגם היא שרת של מסדי נתונים (בחינם) ואני חושב שהיא הרבה יותר נפוצה אצל מי שמפתח ב PHP. יש עוד הרבה מאוד תוכנות בשוק חלק בחינם וחלק בתשלום * סקוטטייגר תיקן אותי לגבי כך שהשם הרישמי של מסד הנתונים של מייקרוסופט אינו SQL וזה נכון. אבל כדאי לדעת ולזכור שזה השם בו עושים שימוש בקצרה, וכאשר מישהו ידבר איתך על שרת בשם SQL אז ככל הנראה הוא מדבר על התוכנה של מיקרוסופט. ** במקרה שלך אני ממליץ לעבוד עם MYSQL כמו שהמליץ jonjac או עם SQL של מייקרוספוט (עם הגרסה החינמית). לשניהם תמצא תמיכה בפורומים בדרך כלל. לא הייתי ממליץ למשל על אורקל בהתחלה למרות שגם לו יש גירסה חינמית.

הוא מבלבל בין השם של השפה לבין המוצר הדלוח של

מיקרוסופט? אולי אתה, "פיתוח" היקר, מבלבל את כולם כל הזמן? עכשיו ברצינות, אני עוקב אחרי הפוסטים שלך, "פיתוח" המשקיען וכולם מושקעים ויפים, אבל אתה מתעקש לכתוב שם של שפה ולא את שם ה- rdbms שבחרת (אלוהים יודע למה) לעבוד ולהתמקצע איתו. האם ידעת שש יותר מ- 60 יצרנים של מסדי נתונים רלציוניים (וכולם תומכים בשפת SQL)? אולי תכנה גם אותם SQL? אולי תקרא גם ליצרן הראשון של ה- RDBMS המסחרי, בשם SQL? (רמז - קוראים לו אורקל, והוא קצת יותר מוצלח, והרבה יותר ותיק מ- SQL-SERVER).... "פיתוח", ממקצוען כמוך אנחנו מצפים ליותר!

pitoach

New member
השם המלא אכן אינו SQL אבל זה שם מקובל בשוק

המקצועי ובקהילות כולל ובפרט בקהילות המקצועיות של מייקרוסופט
אם אינך מכיר את המוסכמות נא גש לקהילות ובדוק את השמות המקוצרים בהם עושים שימוש אנשי מקיירוסופט וגורמים חיצוניים בשוק. אם השם אינו מקובל עלייך אנא גש לכל הקהילות המתאימות ושנה את המוסכמות! אין לי עניין בכך (לדעתי האישית השם שיש לעשות בו שימוש הוא דרך אגב MSSQL אבל זה לא השם שאנשים בדרך כלל עושים שימוש ולכן בתמיכה צריך לוודא את הכוונה של המשורר!) * לקרוא למוצר כזה בזילזול בצורה יבשה "דלוח" לא מכבד לדעתי בתגובה נוספת (אלא אם אתה פיתחת מוצר פחות "דלוח" כבר אולי) ואני לא מנסה להגיד שהוא יותר טוב או יותר גרוע ממוצר אחר וגם אין זה תפקידי! תפקיד המשווקים של כל חברה למכור את המוצר שלהם. אם אתה רוצה דעה או השוואה מקצועית אתה מוזמן לבקש ואם אתה יודע אז מה טוב... אולי תפרט במקום לזרוק באוויר גלישה מהנה

jonjac

New member
מומלץ להתקין MySQL

בדרך כלל, לא יודע למה, עובדים עם השילוב של PHP, MySQL. מהסיבה הזו, תמצא בדרך כלל בספרים שעוסקים בשילוב הטכנולוגיות הזה הוראות התקנה של MySQL. אז קודם כל תתקין MySQL. אח"כ תיצור DB. (הוראות בספרות המתאימה) אח"כ תתחבר אליו או מהcommand line או מכלי גרפי. לצורך כך יש להתקין כלי גרפי. לגבי כלי גרפי אני ממליץ לעבוד עם Toad for MySQL שהוא לא מבוסס WEB ולא גורם לבעיות מעצבנות שכל הזמן צצות כאן בפורום.

PHPSQL

New member
הMYSQL זה תוכנה שצריך להוריד למחשב?

או שאפשר גם בלי?

jonjac

New member
התוכנה צריכה להיות מותקנת איפשהו

כדי שתוכל להשתמש בה.

PHPSQL

New member
הבנתי...הMYSQL זה שרת -מסד נתונים ...

ששם מאוחסן המידע . וכדי לגשת אליו צריך בעזרת שפת שאילתותSQL . אז אני יכול ליצור בנוטפד דף בסיומת SQL ולהכניס שם קוד ליצירת טבלה ולהכניס נתונים,ואז לעלות לשרת אחסון באינטרנט שתומך בMYSQL ,ואני יראה את הטבלה?

למעלה