שימוש ב-WB

שימוש ב-WB

הבת שלי ביקשה שאצלם לה את היצירה, ותוך כדי ביצוע חשבתי שהפרטים יכולים לעניין אותכם. ובכן מדובר בצילום תחת תאורת הלוגן. אז ראשית כיוונתי את החשיפה ע"י כרטיס אפור של קודאק. לאחר שכיוונתי את החשיפה. צילמתי את הכרטיס האפור לתיעוד בלבד במוד של איזון לבן אוטומטי. התוצאה מוזרה. הכרטיס התקבל כחום כמו צבע של קרטון. והמעטה הכללי לא תוקן אוטומטית ע"י המצלמה. שלב שני, הפכתי את הכרטיס האפור לצד השני (הצד הלבן) "אמרתי" למצלמה שזה "הלבן" ע"י קביעת איזון לבן ב- custom wb . וצילמתי את הצד הלבן במצב של חשיפה מכוונת ואיזון לבן מכוון. שלב שלישי, צילמתי את העבודה לאחר הכיולים הנ"ל. עינכם הרואות את התוצאה. כל הפרוצדורה הזאת ארכה 2 דקות. והצילום מאוזן באופן מצוין. שלב שלישי, העברתי את המצלמה לאיזון לבן אוטומטי. וצילמתי את העבודה. והנה התוצאה לפניכם. מכאן ניתן ללמוד שהפרוצדורה האוטומטית אינה עובדת טוב ב-10D. וכדי לקבל תוצאות מדוייקות יש לעבוד במוד ידני מלא. במצב זה התוצאות מובטחות.

Powerball

New member
שיעור מאלף. מחפש פרטים נוספים בנושא

השיעור מאלף. היכן ניתן ללמוד על נושא ה WB קצת יותר? אודה על הרחבה או הפניה לחומר מקצועי בנושא.

sdanpo

New member
חומר על WB../images/Emo26.gif

אמנם זה NIKON 4500 ORIENTED , אך החומר הוא מעניין ומעשיר לכל מצלמה שהיא. WHITE BALANCING בהצלחה דן פורת

דב כל הכבוד! ../images/Emo45.gif (השרשור נעוץ!)

זה נושא מאוד חשוב ובסיסי בצילום דיגיטלי ועם זאת לא כ"כ פשוט להבנה. אני אנעץ את השרשור בראש הפורום לפחות עד שאני אארגן אותו כמאמר - שוב תודה

Givald

New member
יפה מאוד, ../images/Emo51.gif

שאלה קטנה, איפה אפשר לקנות כזה כרטיס ובכמה תודה מראש שמוליק

idohal

New member
בארץ ניתן לקנות זאת ביוגנד ובחנויות

ברחוב אלנבי

Givald

New member
תודה דוב

זה הדברים האלו? למה יש הבדל במחירים? שוב תודה אחי! שמוליק

ת ו מ ס1

New member
יפה מאוד, דב

נהנתי לראות את העבודה הידנית על ה White Balance. ניסיתי, אגב לתקן את התמונה הסופית עם ה WB השגוי של 10D. הכל יצא "סביר" רק הצללית שמתחת לצלחת נשארה צהבהבה. מראה כמה רצוי שיהיה White Balance תקין מראש בתמונה, אחרת אין ממש סיכוי לקבל WB טבעי. תומס

תודה דב.אין כמו מראה עיניים להוכחת

הדברים (ולצורך זה תמונה).אז - הוכחת. זו בעיה גם בD60 (ה'אמא' של ה10D ): לצורך זה מצלמים את משטח הלבן ,באור הרצוי - ומכניסים לזיכרון הwb בכמה צעדים מאוד פשוטים. גם דף לבן רגיל טוב-רק להקפיד שלא יהיה מהבוהקים (יש דרגות לובן בדפים,מסתבר).'ציוד חובה' בכל תיק צילום,לדעתי. שווה את הטירחה!

יפה מאד

אני אמנם עובד כל הזמן עם ה cutom WB אבל האתגר האמיתי מבחינתי ככל שנוגע ל WB הוא לשחזר בתמונה את התאורה האמיתית, כפי שרואה העין, איך עושים את זה? שימוש ב custom WB מבטל לחלוטין את התאורה הקיימת שלעיתים היא זו שאני רוצה לתפוס, אבל WB אוטומטי אינו נאמן למציאות וצובע את התמונה (בדוגמא שצירפתי כאן זה צבע אדום), מה עושים? מצלמה עם KELVIN WB יכולה לפתור את הבעיה?

יש עוד אפשרות

תעשה איפוס WB ידני למשטח לבן באור יום, ועם הכיוון הזה תצלם את הנושא שלך

למעלה