שימוש ב JOBBÖRSE , גרמניה

cynicoren

New member
שימוש ב JOBBÖRSE , גרמניה

שלום, האם יכולים גם אזרחים אירופים שהם לא גרמנים להשתמש בשרות הממשלתי הנ"ל ? חשבתי שמדובר באתר של חברת השמה והם חזרו אלי , אך אינני דובר גרמנית טובה וגם הגוגל טרנסלייט לא הציליח לתרגם את תשובתם בצורה קוהרנטית. תודה

האם אתה מתכוון לאתר הבא?

http://jobboerse.arbeitsagentur.de/ מדובר באתר לשכת העבודה הגרמנית. הם לא קשורים לתהליך הגשת המועמדות למרבית המשרות. כל מי שהוא בעל אישור עבודה בגרמניה מכל סיבה שהיא (כולל אזרחי האיחוד ה"ישן"), יכול לחפש שם עבודה ולהגיש מועמדות לפי ההנחיות על המשרות שמוצעות בו למקצוע שלהם. זה דומה לאתר כמו monster מהבחינה הזו שיש שם מודעות דרושים ועליך מוטלת הגשת המועמדות. יש שם אמנם מקום שבו כל אחד יכול להכניס את קורות חייו, אבל אני מפקפקת אם יש מעסיקים שמחפשים שם. א-ב-ל... הגשת מועמדות למשרה בגרמניה באופן כללי (אפילו למי שגר בגרמניה, אפילו למי שיודע גרמנית) היא מדע בפני עצמו. קיימים מספר שרשורים עם עצות כיצד להגיש מועמדות למשרה בגרמניה גם בפורום הזה וגם ב"גרמנית ותרבות גרמניה" אבל אקצר ואגיד שזה מאוד שונה מנוהל ההגשה בארץ אם אינך אזרח גרמניה ואינך תושב המדינה, אתה צריך קודם כל להוכיח (למעסיק) שאתה בכלל מורשה לעבוד כאן. גם אזרח האיחוד ה"ישן" (צרפתי, בריטי וכו') צריך להוציא מספר מס ותושבות לפני שהוא מתחיל לעבוד. באופן כללי מעסיקים מהססים להעסיק אדם שאינו מתגורר במקום שבו הם מפרסמים, גם אם הוא מצהיר שהוא מוכן לעבור בשבילם. תוסיף לכך שאינך יודע גרמנית, אפילו לא ברמת ההבדל בין לשכת העבודה, אתר מודעות דרושים מסחרי ואתר של חברת השמה; ושאינך מכיר את המנטליות של הגשת מועמדות למשרה בגרמניה - וחשב את סיכוייך.

Nobilis

New member
רק נזכיר ש...

החל מה-1 למאי השנה אזרחי כל המדינות באיחוד (למעט רומניה ובולגריה) זכאים לאותן הזכויות.

adadadad2

New member
מה ז"א Nobilis ?

ואיך הדבר משפיע (אם בכלל) על בני זוג ללא אזרחות אירופאית?

Nobilis

New member
הסבר

כל המגבלות על אזרחי המצטרפות של שנת 2004 תוסרנה באופן סופי ומוחלט ב-1 למאי 2011. החל מיום זה הם שווים לחלוטין לאזרחי האיחוד "הישן" (קרי - המדינות שהיו חברות באיחוד טרם 2004). החלק השני של השאלה לא ברור. יש לך תסריט מסויים בראש?

cynicoren

New member
OK

תודה על הטיפים. הגרמנית שלי אכן חלשה, אבל במקרה הזה באמת לא שמתי לב. בכל מקרה, מילאתי מה שהבנתי ביום ראשון, והיום הם התקשרו אלי מגרמניה. מדהים ! וזאת עוד אחרי שציינתי שאני גר בישראל עם אזרחות ישראלית ופולנית.

cynicoren

New member
ע"פ הסברך

אפשר לחפש עבודה בגרמניה רק כאשר אני שוהה בה (כדי להוציא קודם להוציא מספר מס ותושבות) ? ד"א הבנתי שבברלין באזורים מסויימים אפשר להסתדר עם אנגלית בלבד.

הנבואה ניתנה לשוטים

והנה, עובדה שמעסיק יצר איתך קשר בארץ. פשוט, מניסיון, קשה מאוד להשיג עבודה בשלט רחוק, כי מרבית המעסיקים מעדיפים לא להתעסק עם זה מסיבות רבות - אבל הכל תלוי בכישורים שלך.

למעלה