שימוש בתאריך

shaullevy

New member
שימוש בתאריך

האם אני יכול להשוות בין תאריכים? כלומר: במידה ולמשתנה אחד הכנסתי Date (תאריך) ולמשתנה אחר הזנתי תאריך דרך תיבת טקסט (בצורה של dd/mm/yy) איך אני יכול להשוות מה יותר גדול? האם אני יכול לחשב את הפרש הימים/חודשים/שנים ??? תודה מראש...

טרמפיסט

New member
הפונקציה שאתה מחפש היא

DateDiff שיכולה לתת הפרש בין שני תאריכים בכל יחידת זמן: שניות, דקות, שעות, ימים, וכו'. אני משער שהשוואה בין שני תאריכים היא מתבקשת במקרה הזה: אם הפרש הימים הוא לא 0, הם כנראה לא שווים. תוצאות אחרות, כמו: ערך שלילי (קטן מאפס) מעיד על כך שתאריך השני ישן יותר, וערך חיובי (גבוה מאפס) מעיד על כך שהתאריך הראשון ישן יותר.

shaullevy

New member
הבהרה...?

או קיי, נראה לי שהבנתי... כלומר: אם אני משווה בין הימים ואני מקבל 0 זה עדיין לא אומר שההפרש הוא אפס, אני עדיין צריך לבדוק גם חודשים ושנים? נכון? את יכול לתת איזה קוד לדוגמה(בעיקר לדעת איזה פרמטרים הפונקציה מקבלת ואיזה היא מחזירה) תודה!

מס1

New member
הנה דוגמה למציאת מספר ימים

Dim TheDate As Date ' Declare variables. Dim Msg TheDate = InputBox("Enter a date") Msg = "Days from today: " & DateDiff("d", Now, TheDate) MsgBox Msg​

טרמפיסט

New member
לא.

ההפרש בין שני התאריכים נמדד או בסך הימים בין שניהם, או בסך החודשים, הדקות, השניות וכו'. לדוגמה: ההפרש בין התאריכים: 01/01/06 - 01/01/07 הוא: שנה אחת (אם אתה רוצה לקבל את ההפרש ביחידות המידה - שנים), או 12 חודשים (אם אתה רוצה לקבל את ההפרש ביחידות המידה - חודשים), או 365 ימים, וכן הלאה. אני מניח שהעקרון הובן. הכל תלוי באיזו סקלה אתה רוצה למדוד את ההפרש בין התאריכים.

למעלה