שימוש בשמנים

מיקי241

New member
שימוש בשמנים

שלום, אשמח לקבל את המלצותיכם, כיצד אני יכולה להגן ולשמור על מפרקי ידי מפגיעה בשל עיסוקי כרפלקסולוגית ועבודתי המרובה עם כפות ידי. איזה שמן כדאי לי למרוח לעצמי כהגנה? תודה!

saritsh

New member
מה בדיוק הבעיה?

האם יש לך כאבים במפרק היד? האם יש לך דלקת בתעלה הקרפלית CTS? מה בדיוק הבעיה? או שמה הבעיה עור הידים והאפשרות להדבק מפטריות שוכנות רגלים? אשמח לעזור לך אם תהיי ממוקדת יותר בריאות

מיקי241

New member
פרטים

מהכרותי עם רפלקסולוגיות שעובדות באותו תפקיד, אחרי 10-12 מטופלים ליום ברצף (קופת חולים), פרק שורש כף היד ניזוק והתפתחה דלקת. שאלתי היא, האם ניתן למנוע מראש מצב כזה. שאלה נוספת, מה למרוח כדי להגן מפני פטריות? תודה

כמובן שניתן,

תיחזוק נכון של כפות הידיים שכולל מתיחות ושחרור לפני ואחרי הטיפול . השמת הידיים במי קרח לאחר כל טיפול על מנת לכווץ את כלי הדם . וכמובן תיחזוק שוטף של גמישות לידיים והכי הכי חשוב, לגרום לכך שתנוחת הטיפול תהיה נוחה קודם לך ורק אחכ למטופל . מפני פטריות ניתן להגן בעזרת שמנים אנטי פטרייתיים כגון :לבנדר,עץ התה לימון ודומיו. כמובן שצריך ידע בהכנת משחה יעילה למניעת פטריות. מה גם שאפשר למרוח את התערובת על רגלו של המטופל ובכך למנוע הדבקות לידייך, ואולי גם טיפול מונע למטופל עצמו. כל טוב.

היי מיקי241 , באשר לשאלתך ../images/Emo140.gif

ראשית , אני לא מבינה , מכריחים אתכם לעבוד 10-12 טיפולים ליום בקופת-חולים?. קצת קשה לי להבין , אני עובדת קבלנית של קופת-חולים , ומתכננת איך שאני רוצה , אך צריך לבוא אלי.... לגבי הבעיה בשורש כף היד- יש טכניקה שלומדים איך לעבוד ברפלקסולוגיה כדי לא להעמיס על שורש כף היד, עם עבודה דרך הבטן, לא ממש התנסתי בכל-כך הרבה טיפולים ביום, לכן , אנינ יודעת אם זה עוזר לזה. לגבי פטרת הרגל- לעיתים כדאי להשתמש בכפפות, כאשר יש פטרת והיא מדבקת, ואיך מורה אחד אמר לנו- הידיים שלכם הם כלי העבודה שלכם, שום סכום שבעולם לא שווה טיפול במי שיש לו פטריה וידביק אתכם לכן , אומנם שמן עץ התה זה הגנה כללית, אך אם מישהו ממש סובל מפטריה ברגל, שילך לטפל קודם בפטריה, ואחר-כך יעשה רפלקסולוגיה. ואם טיפול דחוף לו שיחליף שיטת טיפול. בריאות טובה אריאלה באהבה

saritsh

New member
דלקות ושמירה על כפות הידים

דלקת בפרק שורש כף היד CTS (ולא כפי שרשמתי בטעות קודם ) נגרמת מחיכוך של גידים או עצבים בעצמם או בעצמות או במגן הגיד כתוצאה מעבודה שבה השימוש בכף היד רב. לפני הטיפולים רצוי לעשות תרגילים להגמשת המפרק מתיחות לשני הכיוונים של כף היד, לשלב ידים ולעשות תנועות של 8, מתיחת אגודל הצידה וכו'. כמובן צריך ללמוד לעבוד נכון עם כף היד, צריך ללמד את זה באותו הקורס שמלמדים רפלקסולוגיה. בקשר לפטריות - אין ממש הגנה וכמו שכתבה אריאלה קודם לטפל בפטריה. אבל יש פורמולה נהדרת שאפשר להשמש בה בתור התערובת הארומתרפית לעיסוי כף הרגל ויש בה שמנים אתרים שיגנו על הידים שלך מכל מיני מרעין ביישין המתחבאים בכפות הרגלים של המטופלים.

מיקי241

New member
לגבי עומס מטופלים

ככה זה עובד במרפאות הטבע של קופות החולים. אפשר להגיע לכמות טיפולים מאוד גדולה ביום אבל צריך לקחת בחשבון שלא עובדים כל יום, עובדים 2-3 משמרות לסרוגין. יחד עם זאת הסיפוק והניסיון המקצועי הוא כל כך משמעותי ששווה לנסות, אני לא אומרת שצריך להיות לכך מחיר בריאותי, אך צריך בכל זאת להעיז תוך מודעות טיפולית ומניעה.

למעלה