שימוש ברשת לול.

174M4R

New member
שימוש ברשת לול.

האם קוניורים\דררות\קוואקרים יכולים לקרוע אותה?

eari

New member
אממ...

אני לא יודע אם הם יכולים לקרוע אותה אבל לדעתי לא מומלץ כי זו רשת רכה מידי ולא כל כך חזקה, במיוחד כשמדובר בתוכים מהסוג שאתה שואל שהם גדולים וחזקים וכל תפיסה שלהם ברשת תנענע אותה מצד לצד.

174M4R

New member
תודה לך ולארי. ובקשר למאמר.

את רוצה שאני יעשה אחד משל עצמי או לתרגם? ובבקשה תתנו לי נושאים.

big mama 2

New member
אני מעדיפה שתכתוב משל עצמך....

אבל גם לתרגם זה בסדר. אתה מוזמן לבחור סוג של תוכי ולכתוב עליו.

174M4R

New member
האם אני מתאים לגידול תוכי?

האם אני מתאים לגידול תוכי? ישנם אנשים שחושבים שאם הם רוצים חייה חמודה שאפשר לשחק איתה והיא לא לוקחת הרבה מקום וזהו! ישנם אנשים שלא לוקחים בחשבון את כל העבודה\הוצאות\סבלנות ועוד שכרוכים בטיפול בתוכי. גידול תוכי כרוך בהוצאות מסוימיות ולפעמים אפילו יותר ממה שנדמה. קודם כל יש את ההוצאות החד פעמייות של לקנות כלוב ואת התוכי עצמו, בנוסף לזה יש את האוכל שאם אתה מעוניין לגדל תוכי גדול כמו ארה\ג'אקו או אפילו קוניור, יכול לעלות הרבה כסף, בנוסף לאוכל יש גם את ההוצאות על הכלים של האוכל והמים של התוכי שכמובן נשברים פעם בכמה זמן, ישנה גם ההוצאה התמידית על המשחקים של התוכי, אתה לא יכול לקנות עם התוכי 3 משחקים לתוכי ואז הוא יהיה מרוצה כל החיים, לא, צריך כל כמה זמן לקנות\להכין משחקים חדשים בגלל שהתוכי מתחיל להשתעמם ממשחק אחרי כמה זמן. כמו כן, יש את הבעיה הנפוצה של רעש, קרוב לחצי מהמיקרים שאנשים מוכרים את התוכי שלהם זה רעש, צריך לוודא שכל האנשים בבית מסכימים שלפעמים יעירו אותם מוקדם בבוקר ולפעמים לא יתנו להם לשון בצהריים, ברגע שהתוכי לא מרגיד בנוח או רעב או אפילו משועמם, הוא יתחיל לצייץ חזק מהרגיל ולא את סוג הצייוצים שהאוזן אוהבת לשמוע. נעבור לדבר הבא שהוא ה-לכלוך. למרות מה שאנשים רבים חושבים, תוכי זאת חיה מלוכלכת. הם מעיפים את השאריות של האוכל שלהם החוצה מהכלוב, התוכים לא אוכלים כמונו, ברגע שהם אוכלים, הם מעיפים את הלכלוך לכל מקום. מדיי פעם גם נופל הכלי של האוכל אז יש הרבה מה לנקות. בנוסף ללכלוך של האוכל יש גם את עניין החרא. לתוכים לא אכפת איפה לחרבן, הם יחרבנו בכל מקום, אם התוכי מחרבן על הרצפה בבית ולא ראית, או שהחרא פשוט מתייבש על הרצפה ואז קשה מאוד להסיר את הסימנים שהחרא משאיר, או שאתה דורך על זה וגם זה נדבק לך לנעל\רגל וגם זה נמרח בעוד מקומות. סבלנות, זה משהו שהרבה אנשים חושבים שיש להם את זה, אבל אין להם. אנשים רבים קונים תוכי ובהתחלה יש להם סבלנו רבה בשבילו והם נמצאים איתו ומשחקים איתו כל היום אבל אחרי חודשיים כבר אין להם כוח וזמן להשקיע בו, והתוכי נשאר לבד רוב שעות היום בלי חברה ובלי מישהו שישחק איתו. ולא! אם שמים לתוכי משחקים בכלוב זה לא אומר שהוא יכול להשאר לבד כל היום ויהיה לו מה לעשות והוא לא ישתעמם! תחשבו רגע שמשאירים אתכם לבד באיזה חדר סגור עם שש בש, אתם לא תשתעממו? צריכה להיות כמובן סבלנות לנקות אחרי התוכי ולסדר אחריו. תנסו לדמיין אתכם שנה אחת אחרי קניית התוכי, האם אתם עדיין משחקים איתו כמו שתעשו בימים הראשונים או שהוא ישאר לבד רוב שעות היום? נניח ותיקנו תוכי, אתם חייבים להפנים שבשלב מסויים הוא ימות או יברח, וזה לא קל. אולי זה נשמע קל, אבל זה לא. הכי חשוב- תנסו לדמיין אתכם עוד שנה עם התוכי, חוזרים מהלימודים\עבודה, תחשבו אם עדיין יהיה לכם עניין בו או לא. אז אם את או אתה עומדים בקריטריונים שבדף הזה, כנראה שאתם מתאימים לגידול תוכי.

למעלה