שימוש בעדשת Nikon AF ED ב D100

yaronmo

New member
שימוש בעדשת Nikon AF ED ב D100

הא אוכל לנצל את כל התכונות של מצלמת D100 אם אשתמש בעדשה מסוג Nikon AF ED

כן, ובנוסף הוא מצלם קבוע ב-D100

ככה שאני בטוח שהוא יוכל לעזור לך בהמון. ממליץ לך בינתיים להריץ חיפוש בפורום על שם המשתמש ted או פשוט על d100

© DrorZi

New member
המומחים משתמשים בקנון...

הייתי חייב
דרור זי.

צריך מישהו בעל נסיון במצלמה הזו-

הגוף מסתבר לא עובד ממש עם כל קולקציית העדשות,ומכאן אולי השאלה. לטד המון נסיון וניסה המון עדשות-מציעה לחפש במאמרים שלו-בפורום 215 - בציוד ומצלמות.יש גם פירוט לגבי עדשות. גם בדגמים אחרים של ניקון ראיתי בספר המצלמה הגבלות לגבי סוגי עדשות שיכולות להיות בשימוש מלא עם המצלמה,גם פלאשים.מצלמות פילם.די הפליא אותי. לא בדקתי בכולם,היו אלו רק שניים,שבזמנו עניינו אותי-וזהו. מזלי שאני ...קנון
(אבל גם כאן יש גופים דיגיטאליים שמתנהגים שונה עם אותן העדשות)

Cik

New member
עדשות ED

ED = Extra-low Dispersion כלומר "נפיצה נמוכה" - הכוונה לציפוי מיוחד של העדשה כך שכל אורכי הגל (= צבעים), שעוברים דרכה "יפלו" על אותה נקודה, ולא יתפזרו. כל יצרן עדשות והשם שלו לעדשות כאלה - לטמרון יש LD, ולסיגמא יש APO, ולמעשה הכוונה היא בדיוק לאותו דבר. ולכן - אין קשר עם איזה מצלמה אתה מצלם. קפיש?

ilan_k

New member
ישנן עדשות AF-D ו AF-G

ההבדל ביניהם הוא בטבעת צמצם שלא קיימת ב-G. שתיהן יכולות לעבוד בצורה מושלמת עם ה-D100. כמו שהזכירו כאן ה-ED מתייחס לאופטיקה ולא לתאימות.

Cik

New member
הערה קטנה...

כל עדשת G היא גם D. D = Distance זהו "המרחק שאליו מפוקסת העדשה" נתון נוסף שמועבר למצלמה, כדי לעזור למדידת החשיפה (ומכאן - 3D MATRIX METERING) - וזה בא לידי ביטוי בעיקר כשמצלמים עם פלאש.

maxos

New member
רק עדשות עם שבב פנימי

אשר מסוגלות להחזיר את מידע המרחק למצלמה יכולות להיות מנוצלות באופן מלא. עדשות D או G כאמור הן כאלה. מצורף למטה קישור לטבלה מלאה...

למעלה