שימוש במצפן...

flatfoot

New member
שימוש במצפן...

שמתי לב שעל המצפן יש בנוסף לכל הדברים הרגילים מין 2 פסים על העדשה שניתן לסובב אותם בהתאם לצורך. מה השימוש שלהם? מישהו יכול לפרט? (שמעתי משהו על שמירת אזימוט או משהו כזה)

sela v

New member
יהיה יותר קל

אם תצרפי תמונה ככה שנוכל לראות על איזה 2 פסים את מדברת.

mabkasmo

New member
נראה לי

שהיא מתכוונת לשני הפסים שמסומנים על העדשה שמסתובבת במצפנים מדגם צבאי. שני פסים שנראים כמו שני מחוגים. אפשר לסובב אותם יחד עם עיגול הזכוכית. כל מה שאני יודע זה שאפשר למדוד בעזרתם זוויות לאזימוטים (כל קליק בסיבוב זה 3 מעלות או משהו) ושהם עוזרים לשמור על אזימוט בהליכה... יש פה מי שיודע יותר- אז אתם מוזמנים לענות, גם אני מעוניין לדעת.

חי בר

New member
זה מאוד פשוט. ברוב המצפנים זה על

אותו עקרון, עם ואריאציות קלות. -מאזנים את המצפן ומחכים שהמחט תתייצב על הצפון
-מודדים אזימוט לקום שרוצים ללכת אליו. בוא נניח שיצא לנו אזימוט 240 מעלות -עכשיו צריך לסובב את החוגה למקום הנכון. יש כמה אפשרויות, ובדגמים שונים של מצפנים (סילבה, פריסמה, דיגיטלי וכו' וכו') זה טיפה שונה אבל הכל זה אותו העקרון ואם מבינים אותו אז אין בעיה להתמצא עם כל מצפן: אם על החוגה עם "שני הקווים" (יש מצפנים עם קו אחד, וכו') יש גם שנתות, אז פשוט מסובבים אותה עד שהמספר "240" נמצא בכוון אליו רוצים ללכת. באורח פלא, אם נלך בכוון "240" אז המחט של המצפן תהיה בדיוק בין "שני הקווים". אם נסטה מהמסלול, המחט "תברח" מבין שני הקוים, ואז נצטרך לתקן את כוון ההליכה עד שהמחט תחזור למקום של כבוד בין "שני הקווים". אם אין מספרים על החוגה "עם שני הקווים" אז משאירים את המצפן מכוון לכוון "240" ובזהירות מסובבית את החוגה "עם שני הקווים" עד שהללו מתלכדים עם המחט של המצפן. מכאן והלאה ממשיכים ללכת כשהמחט של הצפון בין שני הקווים. בד"כ המחט של הצפון ו-"שני הקווים" מצופים בחומר זרחני, כך שאפשר ללכת גם בלילה כל עוד הקוים מתלכדים לא צריך בכלל לקרוא את השנתות. נ.ב. אחד החסרונות של השיטה הנ"ל (ובעצם גם בנווט בדרך דומה בעזרת GPS) זה שלמצפן/GPS אין שום מושג מה קורה בשטח, וקו ישר יכול לחתוך דרך המון ואדיות, עליות, צוקים ולא יודע מה- ונכון להיום- אין תחליף למפה וכדאי גם לדעת להשתמש בה
מצפן ומכשירי נווט נוספים הם רק כלי עזר שיכול לעזור להתמצא יותר טוב, ולתכנן מסלול בצורה טובה יותר.

למעלה