שימוש במסמך קאלק ברשת מחשבים

שימוש במסמך קאלק ברשת מחשבים

שלום שלום. התקנתי על המחשב במשרד שלי אובונטו, ובינתיים יש לא מעט בעיות, ואני מבלה את זמני בחיפוש פתרונות על מנת שלא אהיה חייבת לחזור לחלונות. אני עובדת לא מעט על קבצי אקסל\קאלק, הנמצאים על רשת המחשבים של המשרד, ועובדות נוספות משתמשות בהם. בעוד שבאקסל, כאשר קובץ פתוח ואחרות מנסות לפתוח אותו, הוא נפתח לקריאה בלבד, כאשר פתחתי קובץ בקאלק וחברה לעבודה פתחה את אותו הקובץ היא לא קיבלה כל הודעה. אף על פי שחברתי לא ערכה את הקובץ אלא קראה אותו בלבד, כאשר ניגשתי לקובץ למחרת, גיליתי שהשינויים הרבים שעשיתי נמחקו, ונאלצתי לעשות את כל העבודה מחדש. האם ישנה דרך לוודא שלא ניתן יהיה לעבוד על הקובץ משני מחשבים בו זמנית, על מנת שלא אאבד כל כך הרבה עבודה שוב? אשרה.

שוּלה

New member
open as copy

אני לא יודע אם יש לזה פיתרון חלק כמו באקסל. הפתרון שאני מציע בינתיים: בגירסה שלי (גירסה נסיונית 3.2) כשאני פותח קובץ שנפתח לעריכה ע"י מישהו אחר כרגע, נפתח לי מסך עם 3 אפשרויות: 1) ביטול, 2) פתיחה כעותק, 3) פתיחה לקריאה בלבד. אפשרות מס' 2 נותנת לך אפשרות לעבוד על הקובץ באופן זמני. הבעיה היא שאם המשתמש השני מנסה בטעות לשמור את השינויים שלו, אז CALC לא יזכיר לו שמדובר בעותק של המסמך המקורי (וזאת עלולה להיות בעיה כי אז יווצרו 2 עותקים של אותו מסמך...). אפשר להשתמש בפתרון הזה כל עוד המשתמשים שלך מבינים מה הם עושים ולוקחים על זה אחריות.

נשמע טוב מאוד!

כך גם יכולות לבחור בפתיחה לקריאה בלבד, ואז לא צריכות להיות בעיות. אבל איך אני יודעת איזו גרסה יש לי, וכיצד "משדרגת" לגרסה 3.2 במידת הצורך? יש לי אובונטו 9.10, אבל אני לא מבינה גדולה במחשבים וצריך לתת לי הוראות די מדוייקות לדברים... :)

שוּלה

New member
עזרה - אודות (help about)

גירסה 3.2 היא גירסת נסיון, ואצלי התפריטים כולם באנגלית. אין לי 3.1.1 אז אני לא יכול לבדוק, אבל נראה לי שעדיף ללכת על גירסה 3.1.1 קודם (במיוחד אם את צריכה תפריטים בעברית). אני לא יודע איך משיגים גירסת אובונטו, והאם או איך נתמכת העברית בגרסאות החדשות של אובונטו. אני מציע שתשאלי את מי שהתקין לך אובונטו, או בפורום 236 (פורום לינוקס)

איך את שומרת את הקובץ ?

אולי אם היא עובדת עם אקסל, היא שומרת את הקובץ כ-XLS ואת שומרת אותו כ-ODS ?

למעלה