שימוש במים ממוחזרים

שימוש במים ממוחזרים

ראיתי וקראתי את כל ההודעות והתגובות. רציתי לדעת איך עושים זאת בפועל. אני מתכוננת להרחיב ולשפץ דירה בקומת קרקע בבית דירות. ברצוני להשתמש במים ממוחזרים אך לא מצאתי את התיאור איך עושים זאת בפועל. אם תוכלו להפנות אותי או להנחות אותי - אשמח מאוד. תודה

תודהעל הקישורים, אבל...

תודה רבה על הקישורים. אני מכירה את אד-רום וגם כתבתי להם. העניין שהם לא עונים לדואלים. לגבי שני האתרים האחרים: סנונית הוא אתר מעניין אולם הוא בעיקר אתר לימודי ולא מעשי. האתר של ווטרלס - מלבד זה ששמו באנגלית - דבר מכוער בעיניי - אין שם פירוט מספק לגבי שימוש במי קולחין. אני צריכה משהו בסיסי מאוד. ללא מתקן טיהור. הפניית המים לגינה וזהו. הייתי גם רוצה לדעת מה עלות ההתקנה ויחסי עלות תועלת, אם יש נתונים כאלה. אבל בעיקר מתקנים כיצד הם פועלים והעלות שלהם. לצערי, אין נתונים מספקים. האם אתה יודע על אתרים נוספים, אחרים? תודה

yjuda

New member
אז ככה-

חבר שלי ששיפץ בית עשה את זה- ונשבעתי שכאשר אשפץ אעשה כמוהו... בינתיים בבית שלי בניתי את המערכת הזו למים שיוצאים ממכונת הכביסה בלבד. בבית שמשפצים בו את כל מערכת האינסטלציה מפרידים את מי הקולחין (כלומר המיים של המקלחת וכל הכיורים- להבדיל ממי הביוב של השרותים) ומפנים לקו נפרד שזורם לביוב. כעת אתה קונה ממפעל שנקרא "פחמס" (אם אני לא טועה בקיבוץ עין החורש) חבית ענקית העשויה פלסטיק (כחול בד"כ). עמיד מאוד. אתה מפנה את מי הקולחין לתוך החבית הזו. בתחתית החבית אתה ממקם משאבת מים (אפשר להשיג ממכונת כביסה או מדיח ישנים, אפשר גם לקנות. לא אמור לעלות הרבה). בכל מקרה חשוב למקם משאבה. סתם ברז לא מספיק (!!!). זהו. אזהרות- לא לנסות אפילו בבית שמערכת הקולחין בה לא מופרדת.... חשוב להוסיף פתח ניקוז למים עודפים לתוך מערכת הביוב (לחורף שלא משקים הרבה, או אם חלילה המשאבה מתקלקלת לכמה ימים. אם לא תעשו פתח כזה- יהיו צרות. מומלץ.

למעלה