שימוש בכדורים

hylaar

New member
שימוש בכדורים

שלום, אני בת 34, אמא לתינוק בן 7 חודשים. מניקה. מאז הלידה היו לי תקופות של תחושות קשות של עצב, ריקנות, יאוש, חוסר אנרגיה, מחשבות אובדניות וכו'. לאחר הרבה התלבטויות דיברתי עם רופאת המשפחה שלי והיא, בייעוץ עם פסיכיאטר רשמה לי את התרופה סרנדה, נגד דיכאון. למרות שעברו כשבועיים עדיין לא התחלתי לקחת את הכדורים. אני מאוד חוששת להתחיל לקחת אותם. היא הסבירה לי שלמרות שהם יכולים להשפיע על התינוק יש כאן עניין של עלות\תועלת. ואם הכדורים יכולים להועיל לי אז כנראה שכדאי למרות הסיכון שקיים. למרות שרוב הזמן אני משוכנעת שאני צריכה אותם ושמצבי יכול להיות טוב יותר קשה שלי מאוד לקחת אותם. בן זוגי הביע את סלידתו מלקיחת "סמים" כדי להרגיש טוב. וגם לי קשה להיכנס לסטטוס של מישהי "על כדורים". מסיבות טכניות אוכל לפגוש פסיכיאטר רק עוד שבוע וחצי. וגם - מבעס אותי שבכל מקרה הם יעזרו רק עוד חודש-חודשיים... כאילו שבינתיים אני מסכנת את תינוקי לשווא... אשמח לקרוא את חוות דעתכם - איך מתגברים על העיניין. תודה

Bakbook1

New member
אני הייתי מחכה ומתייעץ עם הפסיכיאטר

ולא אם הרופא הפרטית שלך... והייתי מברר טוב טוב, מה יהיו ההשלכות על התינוק שלך.

רופאי משפחה מומחים רשאים וכשירים

לתת טיפול תרופתי לדכאון וחרדה. מעבר לכך יש לזכור שהעדר טיפול בדכאון לאחר לידה זה לא מצב בסיסי ניטרלי, אלא מצב שבו עצמו יש השלכות כבדות גם לאם וגם לתינוק. לקבלת החלטה כדאי לברר טוב טוב לא רק מה ההשלכות של טיפול אלא גם מה ההשלכות של מניעת טיפול.

נטילת תרופות

שלום לך, דכאון אחרי לידה זו תופעה שאיננה כלל וכלל נדירה (מדברים על כ- 15%), ויכולה להשפיע לרעה מאד (כפי שאת בעצמך מתארת - ריקנות יאוש , מחשבות אובדניות וגם חמור מכך מבחינת מעשים). בנוגע לשאלה ששאלת - אני חושבת שאיך מרגישים בנוגע לשאלה מסוימת תלוי גם באיך מנסחים אותה. בן זוגך ניסח אותה באופן שמעורר התנגדות "לקיחת סמים כדי להרגיש טוב". אבל זה ניסוח שגוי ומטעה.מהניסוח אפשר לחשוב כאילו המצב דומה ללרוץ להזריק קוקאין כי את אדם שבא לו לשם הבילוי להיות באקסטזה. למעשה השאלה המדויקת יותר בהקשר שתיארת היא "האם לקבל טיפול תרופתי למחלת הדכאון". מכיון שהעדר טיפול מוביל לפגיעה בך, ובעקבותיך גם לילד ולבן הזוג, ומכיון שהחלמה תהיה גם לטובתך, גם לטובת ילדך וגם לטובת בן הזוג זה החישוב של עלות/תועלת שהציעה הרופאה.

למעלה