שימוש בבלם הקדמי

manning ownage

New member
שימוש בבלם הקדמי

אהלן כולם :) אני נוסע כבר הרבה מאוד שנים אבל אני לא חושב שהשתמשתי בבלם הקדמי בכלל(הכוונה באופן מבוקר ולא סתם ללחוץ) ותמיד שאלתי:"בשביל מה צריך אותו". לפני איזה כמה שבועות חבר שלי עשה לי הסבר על האופניים+כיוון של כל מיני דברים,הוא הציע לי גם להשתמש יותר בבלם הקדמי, הוא הסביר לי משהו על העברת משקל באופניים ושיש מצבים שצריך להשתמש יותר בבלם הקדמי אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי לעומק את השימוש ואופן השימוש בבלם הקדמי, בברכה,דור.

nintense

New member
בדומה לכל כלי רכב מירב העצירה מגיעה...

מקדימה, כשהברקסים מאחור משמשים לאיזון. באוטו זה מתבצע באופן אוטומטי וברוב המכוניות זה מנוהל ע"י מחשב. באופניים צריך להיות יותר זהירים, משום ששימוש לא נכון עלול להוביל להתהפחות. הכי טוב זה להתאמן על מסלול ישר ומהודק, ובהדרגה תלמד להשתמש בברקס הקדמי כמעט בכל תנאי.

c881

New member
70% מהקדמי-30% אחורי

אילו הנתונים מבחינת חלוקת עוצמת הבלימה. 100% די קשה להגיע. איבוד קדמי, קורה כאשר עוצמת בלימה חזקה גורמת לנעילת גלגל על אחיזה גרועה. התהפכות?? נעילת גלגל על אחיזה טובה מאוד, שחרור עדין ROLLING-STOPY. אז הפחד בשטח צריך להיות מאיבוד קדמי.

P a p i r

New member
בירידות, כשאתה בעיקר משתמש בברקס

רוב המשקל מופנה על הגלגל הקידמי, כשאתה נועל או משתמש בברקס האחורי העצירה היא פחות משמעותית מאשר אם תשתמש בברקס הקידמי, ברמות הגבוהות של רכיבה משתמשים בברקס הקידמי יותר מהאחורי. אני אישית לוחץ על שתי הידיות במידה שווה, אם אני צריך לנעול גלגלים לעצירה מהירה מאד אני אוטומטית מעביר משקל אחורה וכך מונע את מה שנקרא סטופי או התהפכות קדימה. שימוש בברקס קידמי חשוב מאד כדי לשמור על שליטה בירידה. נעילה של ברקס אחורי יוצרת איבוד שליטה גדול מאד. אני בטוח שיצא לך לגלות את זה פעם או פעמיים.

קוב

New member
בלימה במעצור קידמי

נכון שבמכונית עיקר הבלימה מתבצעת בגלגלים הקדמיים. במערכות הבלימה של רכב (לרוב שתי מערכות מוצלבות) מותקנים שסתומים הנותנים עדיפות לגלגלים הקדמיים. היחס נקבע לפי עוצמת הבלימה.בנוסף קיימת ברכבים המודרניים מערכת ABS המאפשרת בין השאר היגויי תחת בלימת חרום. ובאופניים בניגוד למכונית בה יש לרוב 4 גלגלים יש רק 2... השוני מחייב תוספת של זהירות בשימוש במעצור הקדמי. אם הגלגל האחורי מחליק מעט, הוא ניגרר ומאפשר לרוכב לווסת את עוצמת הבלימה ולמנוע נפילה. כאשר הגלגל הקדמי מחליק ולו במעט, סכוי טוב הוא שההחלקה תגרום לכך שהגלגל יסטה ויצא מקו "מרכז הכובד" ויגרום לארוע עם ניפגע אחד או יותר... בנוסף קיים חשש ל"גילגול" מעל הגלגל הקדמי (גם פה נגמר לו לרוב גילגול כזה בניפגע אחד או יותר...)

c881

New member
מישהו מוכן למחוק את הפנטזיה של "גלגול" מעל

גלגל קדמי. מרכז הגלגל נמצא לפני הכידון. היפוך קדימה רק בשטח עם אחיזה טובה, נעילת קדמי... כל עוד מתרגלים ועובדים עם רגש, לא יקרה.

יניב x

New member
משהו אחד שחסר בתשובות של כולם

אחיזה במצב של תאוטה (בלימה) נוצר לחץ עצום על הצמיג הקדמי בנקודת המגע עם הקרקע במצב לחץ עצום זה האחיזה של הקדמי בקרקע היא עצומה ולכן ניתן לנצל זאת כדי לעצור עם הקדמי בו זמנית מופחת מאד הלחץ על הצמיג האחורי ולכן כדאי להפחית את הלחיצה מהברקס אחורי מפה נגזר ה 70-30

למעלה