שימוש באמה

תקותנו

New member
שימוש באמה

פגשתי עכשיו ילד בן 13 המשתמש באצבע השלישית-האמה- כפי שכולם משתמשים באצבע המורה. הוא גוזר איתה,מחטט באף(סליחה) אוחז עיפרון וכו. הוריו מודאגים שאולי תיפקוד זה עשוי להפריע לו במהלך שירותו הצבאי העתידי. האם מישהו פגש פעם שימוש רק באמה ולא באצבע? יש לציין שהוא ימני, ובסך הכל מתפקד לא רע.תודה

שירהד1

Member
מנהל
סליחה, אבל לא הבנתי

מה הקשר לשירות הצבאי העתידי. את צריכה לראות איך אני אוחזת את העיפרון...ועוד אמא שלי מרפאה בעיסוק... בזמנו, הרסתי למדריכה שלי את כל התיאוריות, כי דווקא אחד התחומים שאני יותר מוכשרת בהם הוא התחום הגרפי. ודרך אגב- גם בעלי משתמש המון באמה. לדוגמא: כאשר מדפדף בספר או בעיתון, תמיד יעשה זאת עם האגודל והאמה (ולא עם האגודל והאצבע),וכך בכל הפעילויות של המוטוריקה העדינה, והוא היה חובש קרבי בצבא, כך שאני ממש לא רואה את הקשר בין הדברים. אשמח להבהרות, אם יש לך. שירה.

נאוה ר

New member
הקשר לצבא - האקדח בנוי כך שיורים באצבע ולא

באמה. אבל אם אני זוכרת נכון (מזמן לא יריתי...) אפשר להכניס שתי אצבעות......

שירהד1

Member
מנהל
לא ידוע לי

שלבעלי היתה איזושהי בעיה עם השימוש ברובה. זה ממש לא משפיע. (תודה לאל- הוא לא היה צריך להשתמש בו חוץ מאשר באימונים...).

נשמע לי קלוש נורא

כמה מוטוריקה עדינה מתוחכמת כבר מעורבת בלחיצת הדק? עיקר הקטע בירי זה הראייה, הכיוון ובעיקר בעיקר הייצוב בעזרת שתי הידיים והגוף.

mayam73

New member
הקשר לצבא

להערכתי, ההקשר הצבאי הוא לאו דווקא הפעלת הנשק, אלא השימוש היומיומי. למי מאיתנו שדילג על פרק "נפלא" זה בחייו הכוונה שלי היא למשל לפירוק והרכבת הנשק, ניקוי וכו', וזה תוך עמידה בזמנים כמובן. חשוב להעריך את התפקוד הידני באופן כללי תוך התייחסות לתפקוד בילטרלי, מניפולציות תוך ידניות, מניפולציות עדינות, זריזות וכדומה.

נאוה ר

New member
מיאם אני חושבת

שאת טועה. כי אם קל לאותו ילד לעשות משימות מוטוריות עדינות של כתיבה ובנייה באגודל ואמה אין סיבה שהוא יתקשה לבצע פרוק נשק עם אגודל ואמה. אבל את כן צודקת שצריך לעשות הערכה של יכולות. אני רק משערת שאם עד גיל 13 אף אחד לא התעורר אז אין משהו בולט. חוץ מזה אולי סתם אנחנו מחפשות את המטבע תחת הפנס הלא נכון... אולי זאת חרדה כללית נוסח - אם אני מביא את הילד לטיפול מי ידע? בצבא יכולים לבקש את התיק? ....

shayzed

New member
גזירה עם האמה

אם הבנתי נכון גוזר עם אגודל והאמה? אני לא יודעת בנוגע לשאר הדברים אבל אני עצמי גוזרת עם אגודל ואמה. בנוסף, אני משתמשת בזה בעבודתי כאסטרטגיה לילדים עם קשיים במוטוריקה עדינה וגזירה. נסי את זה בעצמך: האצבע מונחת על המספריים מבחוץ, נותנת תמיכה ומייצבת את כל המבנה. נראה לי הן בתור מרפאה בעיסוק והן כאדם, שהיום אנשים נלחצים מאד מדברים קטנים מאד שקשורים להבדלים בין אנשים וכלל אינם נוגעים לתפקוד... כאילו ממש מחפשים בעיות. אם אין בעיה בתפקוד בבית הספר, בכתיבה, עם מחשב.... הייתי שולחת את הילד הבייתה ועובדת עם ההורים על להרגע קצת
בהצלחה!

למידה מוטורית...

לא אמור להיות קשר רציף בין שימוש באמה בכל הדברים שתיארת, לשימוש באמה ביריה... הכל ענין של למידה מוטורית, והתרגול שאתה עושה כדי להגיע לדיוק מוטורי, אם נדרש כזהץ בירי, כאמור אין הנחות, אין פשרות... רק הפחד מלהרוג מישהו, או לפלוט כדור גורם לך להיות צייתן ברמה כזאת שאתה עושה בדיוק מה שאומרים לך, כולל להכניס את האצבע הנכונה לבית ההדק... מאחר וכל מה שנדרש זה פלקשן של האצבע, לא נראה לי שיהיה קושי. אלא אם כן קיים קושי רציני בתכנון תנועה ובלמידה מוטורית בבסיס היכולת, אבל אז החיל יהיה כל כך מסורבל, שהוא יעשה תנועות נוספות ויהיה מאוד מסוכן לתת לו רובה ביד. ואז אני מקווה שמישהו יראה ויפסיק את זה, אבל כמה מקרים כאלה אנחנו באמת פוגשים ? כאלה שבגלל מוטוריקה עדינה, יכולים לפגוע בסביבה בחומרה ? . בשנים האחרונות מוצאת שכל תנועה ניתנת לחיקוי, וללמידה, איכות התנועה והדיוק יושפעו ממס' הפעמים שחזרתי עליה וכמובן מהאפשרות של המערכת המוטורית והקינסטטית שלי, לעמוד בדרגת הקושי של התנועה. למשל... הטנגו שלי יוכל להשתפר לרמת ריקוד סביר, עם בן זוג סביר שידע להוביל אותי נכון... הטנגו שלי לא יראה אף פעם, ברמה של לרקוד עם כוכבים.

השאלה כמה עידון יש לו בשימוש באמה.

אם התנועה מספיק הדרגתית ועדינה לא אמורה להיות בעיה.צריך לבדוק את העידון בעת פינץ' ובשימוש בילאטרלי כגון השחלת חוט בקוף המחט. (שמעתי שבנות מביאות מחט לחוט ובנים מביאים חוט למחט. אני מביא חוט למחט.). אשר לשימוש ברובה\אקדח, ועוד איך יש השפעה לעידון התנועה. לחיצת ההדק חייבת להיות הדרגתית- מה שנקרא סחיטת ההדק ולא. כל הרובה זז הצידה ומספיק סטיה של מ"מ שניים כדי לפספס מטרה מ50 מ' שזה טווח קצר לרובה. אם יש בעיה אולי נשבץ אותו לתותחנים

למעלה