שימוש באלטרוסין

taltull

New member
שימוש באלטרוסין

שלום, לפני חודש וקצת התגתה אצלי בעייה של תת פעילות של בלוטת התריס. אני לוקחת אלטרוסין 100 מג כל יום ורציתי לשאול אם: א. יש סיכוי שהבעייה תיפסק ובלוטת התריס תחזור לפעול כמו שצריך ב. האם יהיו לי קשיים להיכנס להריון (אני בת 23 ) ג. האם אני אמורה לרזות מהכדורים? תודה רבה רבה !!!

יסמין43

New member
אני מסתכנת...

... בכך שהרופאה תרצח אותי, אבל... רק מניסיוני האישי, ולא מתוך ידע רפואי(!): א. למיטב ידיעתי, בלוטת התריס לא "מתקנת" את עצמה. ב. לי לא היו שום קשיים להיכנס להיריון, בתנאי שהגוף מאוזן (בחוסר איזון לא בריא להיות בהיריון גם מבחינת התפתחות העובר). ג. כשהגוף יהיה מאוזן יש סיכוי שלא תהיה בעיה של השמנה, כלומר, חילוף החומרים יהיה כמו של אדם נורמלי. אם בתת-פעילות השמנת, יש סיכוי שבעיית ההשמנה תחלוף. אם ממש תרזי - אני חושבת שזה תלוי בצורת התזונה שלך. זה כל מה שאני יודעת.

שימוש באלטרוקסין

שלום לך, קודם כל הרגעה ליסמין, אני לא מתכוונת לרצוח אף אחד, ואם אני מנסה לחשוב, אני לא מצליחה להזכר בבירור בקמרה רצח שבצעתי. ושוב צדקת ונתת תשובה מדויקת למדי. אכן, הבעיה לרוב אינה חולפת כך שהטיפול הוא בד"כ לכל החיים. אין טיפולים הומאופטיים שמעבירים את התת תריסיות (למרות שוודאי יהיו כאלה שיציעו לך כזה),. המצב לא צריך להקשות על כניסה להיריון, ואם ה-TSH מאוזן היטב, זהו הריון רגיל לגמרי עם לידת ילד בריא לחלוטין. לבסוף, גם בנשוא האוכל והמשקל. חלק מהאנשים משמינים כתוצאה שכך שהם מפתחים תת פעילות. למעשה לא פעם חלק משמשקל העודף זוהי תפיחות של הרקמות. על כל פנים, אם זה קורה, טיפול באלטרוקסין אמור לפתור את הבעיה. כמובן שטיפול באלטרוקסין במינון סביר לא ימנע עליה במשקל כתוצאה מאכילה מופרזת או העדר פעיתות גופנית. את כל אלה אמרה לך כבר יסמין!

טרי

New member
שימוש באלטרוקסין

האם התשובה שלך לגבי העובדה שנהוג לא להפסיק את האלטרוקסין נכונה גם לגבי חולות גרייבס? אובחנתי כבעלת נוגדנים (מעל 1000), בעבר סבלתי מיתר פעילות וטופלתי בכדור ההפוך (שכחתי את שמו כרגע), אבל עכשיו עם תת פעילות הטיפול הוא אלטרוקסין. האם גם במקרה כזה סביר להמשיך לקחת אלטרוקסין כל החיים?

שימוש באלטרוקסין

שלום לך טרי, השאלה אם באמת היה מדובר במחלת Grave´s. גם במחלת השימוטו יכולות להיות פאזות של פעילות יתר, אני נוהגת לקרוא לזה hashitoxicosis, אני לא חושבת שזה שם רשמי, נשאר לי חרוט מהמינוח שהיה לנו במחלקה בה התמחתי בארצות הברית. בכל מקרה, לעיתים כאמור, חולי השימוטו עוברים פאזה של פעילות יתר יחסית קצרה, לעיתים נזקקים לטיפול בשל כך (פרופיל או מרקפטיזול, לשאלתך), אך בסופו של דבר נכנסים לתת פעילות ונשארים בה. אם זה המקרה, הם לא נבדלים מהחולים היותר טיפוסיים שמפתחים את התת פעילות בהדרגה ומעולם לא סובלים מפעילות יתר. מאידך, המהלך הטבעים של מחלת Grave´s גם הוא יכול להוביל בסופו של דבר (בד"כ לאחר שנים רבות) לתת פעילות. בשני המקרים הטיפול באלטרוקסין יהיה כמבון קבוע. חוץ מזה יש כמה עופות מוזרים, שעושים כל מיני דברים מוזרים כמו להכנס לתת פעילות לאחר שנים רבות של פעילות יתר, ושוב כעבור איזה זמן נכנסים לפעילות יתר, ומסוגלים לעשות כמה מחזורים כאלה. במקרים האלה כמבון מה שיכתיב את המשך האלטרוקסין הן תוצאות הבדיקות. אם ברור שנשנה הפעילות יתר אין מה להמשיך באלטרוקסין כמבון. נשארים עם אצבע על הדופק ורואים מה שקורה בשטח

למעלה